Kiitos, kun pysyt kotona – Olet kanssaihmisten puolesta taisteleva hyväntekijä


Lämpimät terveiset täältä ulkonaliikkumiskiellon keskeltä Madridista, jossa meillä on toinen koti mieheni työn takia. Täällä neljän seinän sisällä, itse vakavasti riskiryhmään kuuluvana on joutunut nyt pysähtymään ihan olennaisten asioiden äärelle.

Aiemmin itsestään selvät jutut, kuten turvallinen kaupassa käyminen, vapaa ulkona käveleminen tai huoleton ystävien näkeminen, ovat kadonneet elämästämme. Se on saanut havahtumaan ja huomaamaan, miten ihan jokapäiväiset asiat ovatkin oikeasti ja aidosti tärkeitä ja arvokkaita.

Olen kiitollinen, että meillä on nyt kodin seinät turvanamme ja meillä on parveke, jossa voimme käydä nauttimassa ulkoilmasta. Onneksi meillä on myös riittävästi ruokaa kaapissa ja sitä kuuluisaa vessapaperia muutamaksi viikoksi, sillä jokainen kodin ulkopuolinen kontakti on nyt riski, meille ja muille. Olen kiitollinen, että etätöitä tekevä mieheni jaksaa ylläpitää luottavaista ja myönteistä mielialaa. Olen kiitollinen jokaisesta viestistä ja puhelusta, joita saan ystäviltäni ja läheisiltäni. On lohduttavaa, että meitä ei ole unohdettu.

Minua koskettaa ja liikuttaa, miten paljon ihmiset haluavat auttaa toisiaan tällä hetkellä. Fyysisestä välimatkasta huolimatta hakeudumme lähemmäs toisiamme. Ihmiset haluavat olla olemassa toisilleen. Nyt paljon parjattu netti on täyttynyt mahdollisuuksista kohdata ilman kontaktia. On igTv-konsertteja, online-joogatunteja ja facebook-tapaamisia. On sydäntä koskettavaa nähdä se rakkaus ja välittäminen, mitä ihmiset haluavat jakaa toisille.

Ymmärrän, miten vaikeaa on olla tapaamatta ihmisiä, sillä joukkoon kuuluminen ja läheisyys on ihmisen psykologinen perustarve. Joudumme rajoittamaan jotain todella oleellista ihmisyyteen kuuluvaa. Ja kuitenkin teemme sen, koska arvostamme jokaisen oikeutta elää ja pysyä terveenä.

Tarvitsemme toisiamme enemmän kuin koskaan ennen – pitämään huolta terveydestämme.

Täällä Madridissa ihmisiä kuolee päivittäin niin paljon, että ruumishuoneeksi jouduttiin ottamaan jäähalli riittävän suurena viileänä tilana. Tämän pohjattoman surun ja murheen keskellä tajuaa, miten suuri vastuu meillä jokaisella on tällä hetkellä toisistamme. Meidän käsissämme on kanssaihmistemme hyvinvointi – ja henki.

En usko, että kukaan lähtee tahallisesti tai pahantahtoisesti tartuttamaan muita. Uskon kaikkien tartuntojen olevan tahattomia vahinkoja. Ei ehkä vielä osattu aavistaa, että se lievä kurkkuärsytys tai ne pari pikku aivastusta olivatkin kohtalokkaita. Tai sairastuminen tapahtui niin nopeasti, ettei kotoa lähtiessä vielä tiennyt olevansa sairas. Sen takia jokainen kohtaaminen on nyt riski, itselle ja muille.

Niinpä olen äärettömän kiitollinen sinulle, joka nyt pysyt kotona ja rajoitat kaikki sosiaaliset kohtaamisesi minimiin päivien tylsyydestä tai arjen kaoottisuudesta huolimatta. Sinä olet nyt todellinen sankari. Samalla kun turvaat oman terveytesi ja läheistesi terveyden, sinä pysäytät viruksen etenemisen ja taistelet kanssaihmistesi puolesta. Sinun panoksesi ja sitoutumisesi on todella mittaamattoman arvokas.

Sydämellinen kiitos sinulle! Voi hyvin ja pysy terveenä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image