10 tapaa ilahduttaa ystävää, tuttua tai ihan ketä tahansa – Ole tsemppaaja, älä lyttääjä

Ilo syntyy pienistä hyvän mielen asioista ihan tavallisen arjen keskellä. Usein se yllättää, miten pienillä sanoilla ja teoilla voi saada toisen ihmisen ilahtumaan – ja ilahtua samalla itsekin.

Tässä 10 vinkkiä, joilla voit piristää jonkun päivää ja osoittaa, että välität.

1. Hymyile. Helpoin ja tehokkain tapa tuottaa hyvää mieltä toiselle on hymyillä. Hymy on merkki ystävällisestä ja hyväntahtoisesta asenteesta, joten hymyilemällä saat muut ihmiset tuntemaan olonsa hyväksi.

2. Kuuntele. Jos haluat osoittaa toiselle ihmiselle, että arvostat häntä, kuuntele, mitä hän haluaa kertoa. Kuuntelemalla voit auttaa ystävää lopettamaan negatiivisuudessa vellomisen. Kun yrität vilpittömästi ymmärtää toisen tilannetta, se osoittaa, että olet kiinnostunut hänestä ja hänen tunteistaan.

3. Kerro, että arvostat. Sano toiselle jotain kivaa. Jos huomaat kivannäköisen vaatteen, uuden kampauksen tai iloisen ilmeen, osoita, että huomasit. Aito, vilpitön kohteliaisuus piristää aina.

4. Kannusta. Elämä koettelee meistä jokaista, joten ketään tuskin voi kannustaa ja tsempata liikaa. Voisitko sinä olla se, joka innostaa eikä se, joka lyttää? Pari pientä sanaa riittää. Tai yllätä iloisesti vaikka Tsemppitarroilla tai Reippaustarroilla.

5. Kerro jotain hauskaa. Joskus nauru on parasta lääkettä. Jaa kavereille hauska video tai sattumus, joka on saanut sinut nauramaan.

6. Puhu ystävällisesti. Tämä unohtuu arjessa liian helposti. Kiitä palveluksesta tai hyvästä työstä. Sano, että uskot asioiden järjestyvän. Tai kerro, että luotat kaverisi kykyihin ja taitoihin.

7. Anna pieni lahja. Oletko koskaan antanut kukkia tai pientä lahjaa ilman mitään sen kummempaa syytä? Kukkakimppu (vaikka virtuaalinenkin) kurjana päivänä nostaa taatusti hymyn huulille.

8. Kerro ystävälle, perheenjäsenelle tai ihanalle työkaverille, että hän on sinulle tärkeä. Se ei ole noloa. Se on ihanaa ja siitä tulee teille molemmille tosi hyvä mieli pitkäksi aikaa.

9. Soita tai lähetä kiva viesti. Usein käy niin, että otamme yhteyttä vain silloin, kun on jotain asiaa. Aivan yhtä hyvin voit soittaa ilman syytä. Ihan vain kysyä mitä kuuluu, jutustella ja höpötellä. Siitä tulee kiva olo, kun ystävä muistaa.

10. Kerro ystävälle, että hänen ei tarvitse pärjätä yksin. Sano, että kuuntelet ja olet tukena silloinkin, kun hänellä on vaikeaa.

 

Lähde: Inspiring Tips


Pieniä arjen piristäjiä löydät myös puodista.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image