Hitusen terveellisemmät mutta niin herkulliset piparkakut

Olen saanut runsaasti reseptipyyntöjä koskien gluteenittomia joulupipareita. Nämä piparkakut ovatkin saaneet ystäväporukassani räjähtävän suosion.

Reseptiä kehitellessäni halusin valmistaa ne samalla myös siten, että piparkakut tarjoavat hieman parempia ravintoarvoja kehollemme. Niinpä käytin leivonnassa jauhoina tattarijauhoja sekä mantelijauhetta. Piparkakkujen makeudeksi puolestaan valitsin kookossokerin. Se tuo taikinaan ihanan kinuskisen makuvivahteen.

Näiden uunista tupruavien piparkakkujen tuoksu on huumaava ja makua on kerta kaikkiaan mahdotonta vastustaa.

GLUTEENITTOMAT JOULUPIPARKAKUT

 (Ohjeesta tulee noin 2,5 peltiä piparkakkuja)

100 g luomu voita

2 dl kookossokeria

1,5 tl jauhettua neilikkaa

 1,5 tl kanelia

1 tl inkivääriä

0,5 tl pomeranssinkuorta

1 vaniljatanko

1 luomu kananmuna

1,75 dl tattarijauhoja

1,5 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

pieni ripaus suolaa

VAIHE 1) Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa sisällä olevat vaniljan siemenet talteen veitsen kärkeä apuna käyttäen.

VAIHE 2) Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kaikki mausteet sekä kookossokeri. Kiehauta mausteet yhteen ja tarkista maku. Lisää makeutta tai mausteita tarvittaessa ja jäähdytä seos.

VAIHE 3) Vatkaa sähkövatkaimella jäähtyneen voi-mausteseoksen joukkoon luomu kananmuna, jauhot sekä leivinjauhe.

VAIHE 4) Paketoi paksu taikina tuorekelmuun ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.

VAIHE 5) Seuraavana päivänä: Jauhota leivontataso  tattarijauhoilla ja vaivaa jääkaappikylmä piparkakkutaikina huolellisesti kauttaaltaan jauhoihin. Huom. leivo taikina kylmän jähmeänä, näin saat sen parhaiten irtoamaan huolellisesti jauhotetusta leivontatasosta.

VAIHE 6) Paista piparkakut leivinpaperilla vuoratun pellin päällä, uunin keskiosassa 200 asteessa, noin 8 minuuttia.

3 KORTTIPAKKAA yht. 49€!  
PUOTIIN
close-image