Olen kuullut usein sanottavan, kuinka epäreilulta tuntuu, kun kahviloiden leivoksia pursuavissa vitriineissä on vain pari erityisruokavalioon sopivaa leivosvaihtoehtoa. Välillä ei sitäkään.
Halusin kehitellä sinulle version klassisesta kahviloiden vitriinituotteesta eli juustokakusta.
Tässä houkuttelevassa ”juustokakussa” on otettu huomioon siis myös erityisruokavaliot, sillä se on valmistettu ilman gluteenia sekä eläinperäisiä tuotteita. Lisäksi kakku saa makeutensa luontaisesti, sillä sekä omenasose, että kuivatut taatelit yllättävät makeudellaan ja riittävät erinomaisesti makeuttamaan kakkua.
VEGAANINEN JA GLUTEENITON OMENA-KOOKOSJUUSTOKAKKU
KAKKUPOHJA:
200 g kuivattuja taateleita
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
ripaus suolaa
VAIHE 1) Liota taateleita muutaman minuutin ajan lämpimässä vedessä. Kaada vesi pois ja lisää joukkoon kaurahiutaleet sekä pieni ripaus suolaa. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tahnamaiseksi seokseksi.
VAIHE 2) Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan reunat sekä pohja ja tasoittele tahna tiiviisti kakkuvuoan pohjalle.
KAKKUTÄYTE:
3 dl kookoskermaa
4 pussia vegegelia
4 dl makeuttamatonta omenasosetta
1 tl kanelia
VAIHE 1) Kuumenna kookoskerma kattilassa ja lisää joukkoon omenasose sekä vegegel-annospussit. Kuumenna seosta kevyesti kuplien muutaman minuutin ajan, kunnes seos saostuu.
VAIHE 2) Kaada täyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.