10 syytä halata pitkään ja hartaasti – Halaus tekee onnelliseksi ja auttaa onnistumaan

Rakkaan ihmisen lämmin halaus tuntuu ihanalta. Halaus on myös lempeä lääke kipuun, stressiin, ahdistukseen, suruun – ja parisuhteenkin karikoihin. Jos et ole innokas halailija, niin lue tästä 10 syytä, miksi elämäsi tärkeitä ihmisiä kannattaisi halata useammin.

1) Halaus tekee onnelliseksi. Halauksen aikana aivoissamme erittyy oksitosiinia, joka saa aikaan hyvän olon tunteen.

2) Halaus lievittää stressiä. Kunnon halaus vähentää veren kortisolia, jota erittyy stressaavissa tilanteissa.

3) Vauvoille halaukset ovat yhtä tärkeitä kuin vesi ja ruoka. Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan halaaminen auttaaa pikkulapsia kortisolitasojen säätelyssä. Stressihormonitason sääteleminen on tärkeää, jotta lapsi voisi kehittyä normaalisti.

4) Halaus auttaa onnistumaan opinnoissa. Jos opettaja koskettaa oppilasta kannustavasti, tämä on todennäköisesti aktiivisempi tunnilla.

5) Halaukset auttavat urheilijoita pärjäämään paremmin. Kalifornian yliopisto, Berkeleyn tutkijat huomasivat, että urheilujoukkueella on paremmat mahdollisuudet voittaa, jos sen jäsenet osoittavat toisilleen kiintymystä.

6) Halaus päivässä pitää lääkärin loitolla. Halaus aktivoi kateenkorvaa, joka säätelee valkosolujen tuotantoa. Valkosolut huolehtivat elimistömme vastustuskyvystä ja suojelevat meitä sairauksilta.

7) Halaus auttaa taistelussa tauteja vastaan. Carnegie Mellon -yliopiston tutkijat osoittivat, että ne sairastuneet, joita halattiin, selvisivät taudista muita lievemmillä oireilla ja paranivat nopeammin.

8) Halaukset hellivät sydäntä. Pohjois Carolinan yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että pitkä halaus saa veren virtaamaan paremmin ja laskee veren kortisolitasoa. Samalla sydämen syke rauhoittuu.

9) Halaava pari on onnellinen pari. Jos pariskunta halailee usein, heillä on veressään tavallista enemmän oksitosiinia.

10) Halauksella voit kertoa sanattomasti, että välität ja rakastat. Psykologian professori Dacher Keltner Kalifornian yliopisto Berkeleystä sanoo, että tunnistamme rakkauden ja välittämisen tunteet jo pelkästä kosketuksesta. Lämmin halaus voi siis olla täynnä rakkautta.

Lähde: National Hugging Day


 Kurkkaa tästä Hidasta elämää -tee, joka sai alkunsa halauksesta.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image