Avioon astelleet Jutta ja Juha: Vaikka seksissä kyse onkin fyysisestä nautinnosta, suurin osa siitä syntyy korvien välissä

Riippumatta titteleistä tai median luomista rooleista kaiken takana on ihminen. Seuraavassa Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen kertovat, mitä heille tulee mieleen sanoista.

ARKI

Juha: “Arki aiheutti ennen stressiä. Me elämme niin kiireisessä ajassa, että jos arkea ei saa kesytettyä, se vie täysin mehut. Oma kokemukseni meditoinnista vahvistaa sen vähentävän ahdistusta ja lisäävän joustavuutta. Stressaantuneen mielen kanssa arki kaatuu päälle. Joustavan mielen kanssa arjesta tulee ystävä, joskus tosin yllätyksellinen sellainen. Parisuhteessamme emme pyri arkea pakoon, vaan luomme siihen tapoja sulostuttaa toisen elämää.”

Jutta: “70 % elämästämme on arkea ja siksi siitä on paras tehdä sellaista, että siitä nauttii. Emme ole rakentaneet elämäämme lomien ja erikoispäivien varaan, vaan aivan jokainen päivä on juhlapäivä! Joka aamu kun avaan silmäni, on syytä hymyillä.”

YSTÄVYYS

Juha: “Ystävyys on parisuhteemme perusta. Jutasta tuli minulle hyvin läheinen ja tärkeä ystävä kauan ennen kuin hänestä tuli elämänkumppanini ja uskottuni. Olen joskus aiemmin ‘järkeillyt’ ystävien ja puolisojen rajanvedon puolesta. Ystävyys syventää rakkautta ja tekee asioiden ja tunteiden jakamisesta luonnollista ja helppoa.”

Jutta: “Ei ole itsestäänselvyys, että oma kumppani on myös paras ystäväni. Sen myötä asioiden jakaminen arjessa ja päivittäin on luonnollista ja lataavaa. Se on myös yksi niistä tekijöistä, jotka tekevät meistä läheisempiä, ja uskallan olla oma itseni eikä minun tarvitse pelätä sitä, millaisena toinen näkee puutteeni tai huonot puoleni.”

KOHTAAMINEN

Juha: “Matti Nykästä mukaillen, jokainen kohtaaminen on mahdollisuus – antaa toiselle huomioiduksi tulemisen lahja. Vaikka elämässä onkin kiireitä ja velvollisuuksia, valitsemme kohdata toisemme arvostamalla sitä mahdollisuutta. Etenkin, kun arjessa on rajallisesti aikaa, on tärkeää että annamme täyden huomiomme. Meille arjen tärkein ensikohtaaminen on aamuisin, kun toivotamme toisillemme hyvää huomenta. Aikataulutamme aamumme sellaiseksi, että voimme huomioida toista juomalla kahvit ennen lapsiin tai töihin liittyviä velvollisuuksia.”

Jutta: “Mitä ikinä teenkin, pyrin tekemään sen aina tietoisesti ja olemaan läsnä mahdollisimman hyvin. Aina se ei toki onnistu, mutta oppimassahan täällä ollaan. Kohtaan kaikki ihmiset saman arvoisina. Erityinen ilon aihe on, kun olemme olleet Juhan kanssa päivän erillään ja tapaamme toisemme. Jo pelkästään ajatus tästä kohtaamisesta saa minut hymyilemään.”

HENKINEN KASVU

Juha: “Elämä tarjoilee meille kasvun paikkoja jatkuvasti. Niihin pitää vaan tarttua. Lapsuudessa ja nuoruudessa kasvamme fyysisesti, vasta aikuisina voimme kasvaa henkisesti. Rakkaus tukee henkistä kasvuamme, ja tämän takia me tarvitsemme muita ihmisiä. Emme ole samoja ihmisiä kuin 10 vuotta sitten, eikä meistä koskaan tule tässä asiassa valmiita. Jutan kanssa tuemme toisiamme kasvamaan ja kehittymään ihmisinä, mutta emme yritä muuttaa toisiamme.”

Jutta: “Voi, minkä matkan olenkaan saanut kulkea! Kun katselee elämää taaksepäin, voi vain todeta, että kaikki tapahtuneet niin myötä- kuin vastoinkäymisetkin ovat jokainen omalla tärkeällä tavallaan kasvattaneet minusta vahvemman ja tasapainoisemman ihmisen. Olen myös kiitollinen, että olen löytänyt oman totuuteni siitä, mistä tässä elämässä on kysymys. Sekä siitä, mistä tulemme ja minne täältä menemme.

Olin vuosia “kaapissa” henkisten asioideni kanssa, koska pelkäsin menettäväni uskottavuuteni. Kirjoitin kirjan Mielen Päällä yhdessä meedio Harriet Piekkolan kanssa ja huomasin, että niin ei käynytkään. Ihmiset haluavat tällä hetkellä saada koko ajan enemmän tietoa asioista ja henkinen kehitys kiihtyy monen kohdalla kovaa vauhtia.”

ITSENSÄ RAKASTAMINEN

Juha&Jutta: “Kaikki hyvä, jonka voit antaa ulospäin, lähtee sinusta. Itsensä rakastaminen ei liity millään tavalla omahyväisyyteen vaan kykyyn arvostaa ja kunnioittaa itseään, oikeuteen pitää kiinni rajoistaan ja omien puutteiden ja haavoittuvaisuuden hyväksymiseen. Olemme just niin hyviä kuin olemme nyt, mutta haluamme silti oppia paremmaksi.”

Juha: “Olen Jutan puolesta iloinen, että hänellä on niin hyvä olla itsensä kanssa, sillä sen hyvän saavat kokea kaikki hänen lähellään olevat ihmiset.”

SEKSI

Juha: “Intiimielämäämme yksityiskohtia tärkeämpää on jakaa se, miten väärin monet ymmärtävät seksin. Wham-bam-thank-you-mam -miehille voi tulla yllätyksenä, että seksiä voi olla ilman yhdyntää. Seksissä tärkeintä ei ole se, millaiset välineet parilla on, vaan millaiset välit parilla on. Avoimuus ja luottamus luovat perustan, jossa on helppoa ja turvallista kertoa toiveistaan, haluistaan ja nautinnoistaan. Eikä tarvitse pelätä, jos joku asia ‘ei oo ihan mun makuun’ 🙂 Ja vaikka kyse onkin fyysisestä nautinnosta, suurin osa siitä syntyy korvien välissä, joten asiaa kannattaa miettiä ennen-aikana-jälkeen.”

Jutta: “Seksuaaliterapeuttina olen opiskellut paljon seksuaalisuuteen liittyviä asioista. Viestinä pareille aina teroitan, että nautinnollinen seksi on paljon muutakin kuin pelkkä yhdyntä. Luulemme usein tietävämme, mistä kumppani pitää, mutta todellisuudessa saatammekin olla hakoteillä. Kehotankin käymään avoimesti keskusteluja seksiin liittyen.

Olen ihan fiiliksissä, että Juha on astunut kanssani tantriseen maailmaan. Voi sentään, millaista nautintoa se voi antaa – niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image