Oletko onnellinen kotona? – Nämä 7 asiaa vaikuttavat merkittävästi siihen, koetko hyvää oloa kotona

1. Muistot

Onnelliset muistot elävät mielessämme pitkään – myös tunnemuistoina. Jos kotiin liittyy joitain lämpimiä tunnemuistoja, saatat tiedostamattasikin pyrkiä luomaan samankaltaisia hetkiä, ympäristöjä ja mielikuvia kotiisi – yhä uudelleen ja uudelleen. Muista antaa myös uusille kokemuksille ja tunteille mahdollisuus tuttujen tunteiden ja perinteiden toistamisen ohessa. Voi olla, että jossain kohtaa vanhojen muistojen ylläpitäminen ei enää tunnu hyvältä, vaan on aika luoda uusia, uudenlaisia kotimuistoja.

2. Kiitollisuus

Kiitollisuus ei ole seurausta onnellisuudesta, vaan onnellisuus on seurausta kiitollisuudesta. Kun opettaa aivoja huomioimaan elämässä hyviä asioita, voi kokea onnellisuutta pienistäkin asioista. Mistä asioista olet omassa kodissasi kiitollinen juuri nyt? Katsele ja koe noita kiitollisuusasioita sen sijaan, että miettisit, mitä kaikkea sinulta puuttuu kotoa, jotta voisit sitten joskus olla onnellinen.

3. Läsnäolo

Kun keinuu tässä hetkessä luottavaisena kuin lapsi kehdossa, voi kokea, että kaikki on hyvin, olet turvassa ja voit luottaa. Läsnäolo saa aikaan seesteisyyden, jossa ei märehditä menneitä tai murehdita tulevaa, vaan keinutellaan täydellisessä tässä hetkessä ja annetaan sen avautua joka hetki uutena. Vaikka päivä olisi ollut miten kiireinen tahansa, unohda tekemättömät kotityöt hetkeksi, ja ole hetki – läsnä ja hengitellen.

4. Koko tunneskaalan kohtaaminen

Onnellisuus ei ole ikuista auringonpaistetta, ilotulitusten räiskettä tai elämää, jossa kaikki on täydellisesti. Ihmisyyteen kuuluu koko tunneskaala, jossa on tunteita, jotka tuntuvat hyvältä ja tunteita, jotka eivät tunnu hyvältä. Onnellisuutta on se, kun luottaa, että vaikka tulee suru ja itku, ei ole mitään hätää – tunteelle on tilaa ja aikaa, siitä ei tarvitse päästä eroon. Koti on paikka, jossa olisi hyvä olla tilaa kaikille tunteille. 

5. Sisäinen puhe ja itsensä rakastaminen

Yksi suurin asia, joka syö onnellisuutta, on se, että ohittaa omat tarpeet, toiveet ja lopuksi vielä puhuu itselleen rumasti. Jos myrkyttää itseään sisäisesti, käy koko ajan itsensä sisällä kamppailua: se, jonka pitäisi rakastaa ja helliä, ruoskii ja panettelee. Tee itsestäsi paras ystäväsi, johon luotat, jolle puhut kauniisti ja jota hellit – ihan jokainen päivä: Laita kotona peileihin, jääkaapin oveen ja muihin helposti havaittaviin paikkoihin tsemppilauseita ja hyviä asioita, joita haluat kuulla. Tee kodistasi sellainen, joka ilmentää sinua – ei sisustuslehtiä.

6. Yhteys muihin ihmisiin

Ennen kuin voi olla syvässä yhteydessä muihin, on löydettävä syvä yhteys itseensä. Kun tietää, miltä luottamus, kunnioitus ja rakkaus tuntuu, voi luoda samanlaisen suhteen muihin. Tutkimuksissa on havaittu, että yksi eniten ihmisen onnellisuuteen vaikuttavia asioita on luottamukselliset ihmissuhteet. Ei Facebook-kavereiden määrä, vaan niiden ihmisten määrä, joiden läsnäolo tekee sinulle hyvää. Kuinka ihanaa onkaan jakaa yhteinen kokemus jonkun toisen ihmisen kanssa tai luoda yhdessä jotain kaunista! Vaali yhteyttä mahdollisten muiden ihmisten kanssa kotona tai kutsu ihmisiä kotiisi nauttimaan elämästä – mitä se sinulle tarkoittaakin!

7. Oman merkityksellisyyden oivaltaminen

Koti on parhaimmillaan turvasatama, jossa koet olevasi kokonainen – sellaisena kuin nyt olet. Olet merkityksellinen ihmisenä – hengittävänä olevana. Kun löydät merkityksellisyyden olemisen eikä tekemisen kautta, voit löytää myös uniikin olemisesi kautta kumpuavan elämäntehtäväsi. Löydä oma merkityksellisyytesi vaikka teekupin ääressä kotona tai sängyllä pötkötellen. Sinä olet elämä, loiste ja tärkeä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image