Ilahduta aisteja sekä hoida kehoa tällä herkullisella lounasvaihtoehdolla. Kvinoakulhon pirteät värit yhdistettynä sen terveellisiin ravintoarvoihin saavat kehosi huokailemaan onnesta.
Kulhoa maustaa kermaisen pehmeä hummus, joka valmistuu nopeasti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Voit myös käyttää valmista hummusta myöhemmin vaikkapa leivän päällisenä tai dippikastikkeena vihannestikuille.
Hummuksen pääraaka-aine eli kikherneet ovat mainio kasviperäinen proteiininlähde, josta saat elimistöllesi herkullisen vitamiiniruiskeen muun muassa kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, seleeniä ja folaattia.
VÄRIKÄS KVINOAKULHO
1,5 dl keitettyä kvinoaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
1 dl hummusta
höyrytettyä parsaa
salaattia
porkkanaraastetta
avokadoviipaleita
kirsikkatomaatteja
gojimarjoja
jne..
HUMMUS OHJE:
noin 600 g valmiita kikherneitä
2 rkl tahinia eli seesamtahnaa
2 valkosipulin kynttä
2 tl juustokuminaa
noin 2 tl suolaa tai maun mukaan
1 luomu sitruunan mehu
VAIHE 1) Huuhtele käyttövalmiit kikherneet siivilässä. Yhdistä kaikki aineet ja pyöräytä massa huolellisesti sekaisin. Jos haluat notkeamman hummustahnan niin lisää massan joukkoon vettä sen verran, että koostumus on mieleinen. Maista tahnaa ja tarvittaessa lisäile suolaa tai muita mausteita.
VAIHE 2) Kokoa itsellesi mieleinen lounaskulho ja nauti jokaisesta suupalasta.