Tommy Hellsten: ”Ihminen ei riitä itselleen elämänselitykseksi”

vieraskyna

Kirjoittaja Tommy Hellsten on teologi, terapeutti, kouluttaja ja kirjailija, joka tunnetaan elämäntaidollista menestysteoksista, joista tunnetuimpia ovat Virtahepo olohuoneessa (1991), Ihminen tavattavissa (1996) ja Saat sen mistä luovut (2000).


Koska ihminen on selittämätön, hänessä on kaipuu selittämättömään. Ihminen kaipaa jotain, jota hän ei pysty hallitsemaan ja joka on häntä itseään suurempi. Ihminen ei riitä itselleen elämänselitykseksi. Usein tätä kaipuuta emme edes tunnista. Koemme vain epämääräistä rauhattomuutta ja tyhjyyttä, vaikka kaikki ulkoisesti olisikin hyvin. On kuin tämä kaikki ei sittenkään riittäisi. Tässäkö kaikki, kuulee usein sanovan ihmisen, joka on kaiken ulkoisen jo saavuttanut. Ajaessaan jotain takaa ihminen kuvittelee täyttymyksen olevan seuraavan saavutuksen takana. Ja saavuttaessaan sen, hän lähtee uuteen taka-ajoon. Miksi? Koska ihminen ei voi saada tarpeeksi sitä mitä ei tarvitse. Mysteeri kaipaa kotiaan, sinne jonnekin, kaiken yläpuolelle, kaiken taakse. Ihminen etsii syvyyttään ja korkeuttaan, sitä selittämätöntä ja suurta, jonka aavistaa kaiken takana. Ensimmäinen askel sen löytämiseksi on tunnistaa ja tunnustaa oma tyhjyytensä.

Liittykäämme ihmettelijöiden joukkoon, heidän, jotka ihmettelevät maailman moninaisuutta ja kirjavuutta. Heitä ei kiinnosta oikeassa oleminen, he nimittäin tietävät, että kukaan ei kuitenkaan ole lopullisesti oikeassa tai väärässä. Jokainen katsoo maailmaa siitä kohdasta missä juuri nyt on. Toisena hetkenä, toisessa kohdassa maailma näyttää erilaiselta. Kaikki siis riippuu katsojasta ja siitä mistä hän maailmaa hahmottaa. Tämä on helppo ymmärtää, jos lukee aiemmin lukemansa kirjan uudelleen muutaman vuoden päästä. Sitä lukee kuin uutta, löytää asioita joita ei aiemmin oivaltanut. Kirja on sama, mutta lukija on vaihtunut. Joku onkin osuvasti sanonut, että katsoessamme toista ihmistä, emme näe häntä vaan itsemme.


Kirjailija-terapeutti Tommy Hellsten ja laulaja-lauluntekijä Tommi Kalenius toteuttavat yhteisen Kasvotusten-kiertueen 14.4.–18.5.2018. Ilta ei ole puhetilaisuus tai konsertti, vaan vuorovaikutuksellinen hetki elämäntarinoille, kohtaamiselle ja lauluille. 

Kasvotusten ovat kaksi omalla sarallaan tunnettua ihmisyyden ja elämän ihmettelijää ja etsijää. Kasvotusten toistensa kanssa, ikiaikaisessa ympäristössä, kirkossa. Illan aikana musiikki ja puhe vuorottelevat ja rakentavat yleisölle mahdollisuuden viivähtää hetken kasvotusten elämän käännekohtien, kipujen ja kauneuden äärellä. 

>> Lue lisää täältä <<

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Meidän ihanat muistikirjat, päiväkirjat ja voimavihkot tänä viikonloppuna superalessa -25% ❤ Etu aktivoituu koodilla SYYS25 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 21 saakka.
Tästä puotiin!
close-image