Vaihdevuodet kruunaavat naiseuden


Kirjoittaja Elina Harjula vietti lapsuutensa Tanzaniassa, kasvaen eri rotuisten ja -kielisten lasten kanssa sisäoppilaitoksessa. Myöhemmin hän etsi paikkaansa maailmasta opiskellen ja tehden töitä kymmenessä eri maassa. Elina kirjoittaa omalla blogisivullaan savannisisko.fi ajatuksia juurettomuudesta, tarinoita reissuista maailmalla, sekä mietteitä ikääntymisestä naisena.


Vaihdevuosihäpeä

Naisen hormonimuutos on edelleenkin vaiettu tapahtuma joissain kulttuureissa. Asiasta puhuminen saattaa hävettää vielä Suomessakin ja vaihdevuosia pidetään yleisesti ikävänä tapahtumana, joka mukamas johtaa naiseuden ja seksuaalisuuden menettämiseen.

Vaihdevuodet voi kokea myös tervetulleena muutoksena elämässä, ja lopulta kuukautisten poisjäämisen helpotuksena. Hormonimuutokset eivät välttämättä aiheuta minkäänlaisia oireita, ja samoille vuosille tupsahtanut huonovointisuus saattaakin johtua huonoista elintavoista, sairaudesta tai käsittelemättömästä tunnestressistä.

Mahdollisuus muutoksille

Vaihdevuodet ovat myös mielellinen muutosmatka ja siten hieno mahdollisuus henkiseen kasvuun. Anteeksiannon, kiitollisuuden ja rakkaudellisuuden löytyminen luo onnellisuutta, ja niiden kautta avautuu mahdollisuudet mihin vain. Muutos alkaa sen haluamisesta, ja ajatustensa tiedollisesta muokkaamisesta kohti uutta valittua olotilaa. Tähän auttavat meditointi ja visualisoiminen, tai rukous.

Monella naisella vaihdevuosien aikana herää luovuus, uudenlainen päämääräisyys, sekä halu tehdä jotain itselle merkityksellisempää. Elinvoima ja intuitio vahvistuvat, ja valinnat pulppuavat enemmän sielusta, kuin ympäristön odotuksista.

Itsehoito on tärkeintä

On monta tapaa helpottaa hormonimuutosten aiheuttamia epämukavuuksia ja jopa hävittää oireet. On itsestään selvää miten tärkeää on syödä terveellisesti, liikkua päivittäin, nukkua tarpeeksi, ja ylläpitää myönteinen suhtautuminen yleensäkin elämään. Näiden lisäksi kannattaisi testauttaa hormonitasonsa selvittääkseen mahdollisen lisähormonitarpeen. Monet saavat apua estrogeenista. Estrogeenia tarjoavat gynekologit saattavat kuitenkin tuputtaa aikapommin sellaiselle, jolla on estrogeenidominanssi. Olen itse käyttänyt USAsta tilaamaani luontaista progesteronivoidetta jo useamman vuoden ajan pitämään estrogeenin kurissa. Suomesta voiteita ei vielä ole saatavilla.

Elimistön olemassaolevaa hormonituotantoa kannattaa ylläpitää lopettamalla tupakointi ja minimoimalla alkoholin käyttö. Tupakka haurastuttaa luita, vähentää estrogeenituotantoa ja jäykistää verisuonia. Nämä kaikki nopeuttavat hormonimuutoksia, vanhentavat ja haittaavat verenkiertoa, mikä vaikuttaa suoraan mm.seksuaaliseen kyvykkyyteen. Myös miehillä.

Genitaalialueen huoltaminen

Huollamme automme teknisiä osia ja siivoamme kotimme kaappeja. Vaihdevuosien aikana olisi tärkeää huoltaa myös genitaalialuettamme, vaikka ajatus tuntuisikin vieraalta.

Lantionpohjalihasten huono kunto voi johtua esim.estrogeenin vähentymisestä, ja aiheuttaa virtsan karkailua ja kykenemättömyyttä saada orgasmi. Lihakset voi onneksi kuntouttaa jumppaamalla ja harjoitus-kuulilla. Seksi on myös erinomainen hoitokeino lihasten ja hermoston toimivuuden parantamiseksi.

Emättimen kuivuus ja limakalvon ohuus saattavat aiheuttaa toistuvia tulehduksia alueella, tai kipua. Näitä voi hoitaa limakalvoille laitettavilla estrogeenivoiteilla, tai hormonittomilla voiteilla, kuten kylmäpuristetulla kookosöljyllä. Limakalvoja voi vahvistaa varovaisella, paikallisella hieronnalla, mikä vilkastuttaa niiden verenkiertoa. Hieronnan voi tehdä yksin tai kaksin, apuvälineellä tai ilman, seksin ollessa jälleen hyvä hoitokeino limakalvojen kunnon kohentuessa.

Naiseksi herääminen

Rakastu itseesi muutoksen keskellä. Rakastu rintoihisi. Rakastu jokaiseen kurviisi, joka hehkuttaa naiseuttasi. Voimaannu rypyistä, jotka kehystävät viisaita silmiäsi. Kunnioita peilikuvaasi, joka pursuaa elämän kokemuksia ja aistikkuutta.

Koskettele ja halaa. Rakastele niin usein kuin mahdollista. Koe olevasi hyväksytty ja rakastettu kehon muutoksista huolimatta. Oksitosiini ja muut hyvänolon hormonit pitävät nuorekkaana ja viriilinä, ja kasvattavat naisena olemisen nautinnollisuutta.

Rohkene paljastaa herkkyytesi. Jos elämässäsi on mies, anna hänelle valta ottaa vastuuta. Anna hänen avata sinulle ovet, kantaa ostoksesi ja olla vahvana kumppanina rinnallasi. Anna miehen rakastua sinuun uudestaan ja nauttia omasta miehisyydestään.

Miehen kanssa tai ilman, vaihdevuodet antavat naiselle mahdollisuuden heittäytyä täysillä uudenlaiseen ultra-feminiinisyyteen. On aika lähteä lumoavalle seikkailulle elämän toiseen vaiheeseen naisena.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image