Kokeile näitä vallan ihastuttavia pihvejä, jotka tuovat vaihteluksi proteiinin lautaselle kasvikunnan tuotteella. Ihastut takuulla! Saanko esitellä keveät kikhernepihvit. Ohje on helppo, sillä taikinamassa pyörähtää kätevästi tehosekoittimessa. Maistele taikinaa ennen pihvien muotoilua ja paistamista, näin saat juuri sellaisia pihvejä, jotka hyväilevät makumaailmaasi. Halutessasi lisäproteiinia ja herkullista suutuntumaa annokseen, kruunaa se pehmeäksi keitetyllä uppomunalla.
KEVEÄT KIKHERNEPIHVIT
(Ohjeesta tulee noin 9 isoa pihviä)
Noin 800g – 1kg säilyke kikherneitä
keskikokoinen bataatti (n.500g)
2 luomu kananmunaa
2 ruukkua korianteria
noin 25g tuoretta inkivääriä
1 luomu sitruunan mehu
1 tl suolaa
2 tl luomu kanelia
1 rkl juustokuminaa
2 valkosipulin kynttä
1 chili palko
VAIHE 1) Kuori ja pilko bataatti pieniksi lohkoiksi. Paahda lohkot uunissa, 200 asteessa, noin 10-15 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Muusaa kypsät bataatit.
VAIHE 1) Huuhtele kikherneet siivilässä juoksevan veden alla.
VAIHE 2) Kuori ja pilko inkivääri ja valkosipulinkynnet. Silppua chili sekä korianteri. Lisää kaikki aineet bataattia lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Sekoita sykäyksinä huolellisesti, kunnes saat pihvitaikinasta tasaisen massan.
VAIHE 3) Kumoa taikina kulhoon ja lisää joukkoon muusattu bataatti. Sekoita ja tarkista maut. Lisäile mausteita tarvittaessa.
VAIHE 4) Leivo pihvit kämmenten välissä ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.