Viettelevä vadelmaleivos, joka saa hauiksetkin hymyilemään

Viettelevän vadelmaleivoksen rouskuvan rapea pohja valmistuu yksinkertaisista aineksista, kuten kaurasta ja manteleista. Pohjan päälle valutetaan lopuksi vaaleanpunainen viettelys, joka saa hauiksetkin hymyilemään rahkan, vadelmien ja hunajan herkullisella yhdistelmällä. Tämä samettinen leivos saa sinut sekoamaan.

Ps. Terveysherkun voi valmistaa myös raakaleivoksena. Valmista tuolloin pohja aivan normaalisti ja jätä täytteestä kananmunan valkuainen pois. Huomaa, että täytteen massa on tässä versiossa niin viettelevä, että se suorastaan valuu ulos rapeasta kuorestaan.

Ideoi myös rohkeasti itse. Miten olisi maidoton raakaversio soseutettujen vadelmien kera? Kuulostaa kerrassaan kirpsakan kutsuvalta.

VIETTELEVÄ VADELMALEIVOS

(Ohjeesta tulee noin 4 leivosta. Vaihtoehtoisesti se muuttuu käden käänteessä yhdeksi isoksi piirakaksi. Tuplaa tuolloin reseptin ainekset.)

LEIVOSPOHJA:

1,5 dl kuorellisia manteleita

1,5 dl kaurahiutaleita

1 tl psylliumia

ripaus suolaa

 ripaus luomu kanelia

loraus hunajaa

 

VAIHE 1) Liota manteleita vedessä vähintään 2h ja siivilöi ne tämän jälkeen kuiviksi.

VAIHE 2) Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tehosekoittimessa. Valmis taikina on rakenteeltaan muovailtava.

VAIHE 3) Voitele leivosvuokien/ tai piirakkavuoan pinnat ja tasoittele taikina sormenpäillä tiukasti vuoan pohjalle sekä reunoille.

LEIVOSTÄYTE:

250 g maitorahkaa

200 g vadelmia

1 luomu kananmunan valkuainen

pari lorausta luomu hunajaa (maun mukaan)

VAIHE 1) Yhdistä täytteen kaikki ainekset ja sekoita ne tehosekoittimessa vaaleanpunaiseksi massaksi. Maista taikina, jotta se vastaa omia makumieltymyksiäsi. Lisäile mausteita ja makeutta tarvittaessa.

VAIHE 2) Kaada täyte leivospohjien päälle.

VAIHE 3) Paista vadelmaleivoksia uunin keskiosassa, 200 asteessa, noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja leivoksien reunat ovat paahtuneet kevyesti.

 

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image