Kirjojen kiehtova maailma vie mummoa mukanaan

Kansakoulun alaluokilla oli toisinaan tunti, jolloin opettaja luki jonkin sadun ääneen. Ne sadut veivät minut aina kauas luokkahuoneesta, kaikki hävisi ympäriltä, oli vain satu ja minä siinä sisällä kiehtovassa mielikuvitusmaailmassa. Satu tuntui aina loppuvan liian nopeasti. Olisin halunnut olla värikkäissä mielikuvissani paljon kauemmin.

Kun itse opin lukemaan, olin koulun lainakirjaston innokas käyttäjä. Kirjasto oli käytettävissä lauantaisin, silloin oli lauantaikin koulupäivä. Muistan, kun tulin kotiin eräänä lauantaina Robinson Crusoe kainalossani. Äiti oli leiponut vesirinkeleitä. Otin kirjan ja pinon vesirinkeleitä rauhalliseen paikkaan kotona ja asetuin lukemaan.

Seikkailu tempaisi mukaan niin, että suorastaan näin Robinsonin ja Perjantain touhut silmissäni. En kuullut enkä nähnyt mitä ympärillä tapahtui, en vaikka neljä pienempää sisarusta pitivät kovaakin meteliä omissa leikeissään

Joskus 70-luvun alkupuolella satuin radion ääreen, kun Tuomas Anhava luki Richard Bachin Lokki Joonatan -kirjaa. Lukutuokio oli jaettu useille päiville ja joka kerta varauduin hiljaa kuuntelemaan, kun Anhavan lämmin ja eloisa ääni loi tunnelmallisia mielikuvia tuon rohkean lokin pyrkimyksistä. Lokki Joonatan oli kirja, jonka jälkeen kiinnostuin lukemaan enemmänkin ihmisen ns. henkistä kasvua käsittelevää kirjallisuutta.

Nyt eläkeikäisenäkin olen onnistunut silloin tällöin saamaan käsiini kirjan,  joka puhuttelee ja vie mukanaan. Pari vuotta sitten kokonainen kirjasarja kiidätti huimiin mielikuviin, se sarja oli  Vladimir Megren Anastasia. Tämän talven tähän asti antoisin lukukokemus on Johanna Blomqvistin Kvanttifysiikasta energiahoitoihin. Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen.

Intuitiivinen mieli on siunattu lahja  ja rationaalinen mieli uskollinen palvelija. Olemme luoneet yhteiskunnan, joka arvostaa palvelijaa, mutta on unohtanut lahjan. Uskon intuitioon ja inspiraatioon. Mielikuvitus on tärkeämpää, kuin tieto. Tieto on rajallista, kun taas mielikuvitus kattaa koko maailman.” (Einstein)

Nuo Einsteinin viisaat sanat löytyivät tuon kirjan sivuilta. Kolahti! Kirja oli pitkästä aikaa lukukokemus, joka suorastaan kasvattaa siipiä selkään. Palaan takaisin kapealle polulle, joka jäi taakse kauan aikaa sitten. Olen kuin janoinen kulkija, joka on löytänyt lähteen. En malta laskea kirjaa käsistäni, paitsi silloin kun alkaa itkettää,  ja itkettää alkaa tuntiessani, kuinka minua ravistellaan pitämään huolta intuitiivisesta puolestani, olemaan rohkeasti aikuinen, joka uskaltaa ottaa keskustelun aiheeksi myös näkymättömät ilmiöt.

Johanna Blomqvist on fysiikasta väitellyt tohtori. Kirjassaan hän käsittelee energiahoidoista tehtyjä tutkimuksia, kvanttifysiikkaa sekä mieltä ja tietoisuutta. Tiedenaisen tausta antaa uskottavuutta ja poistaa “huuhaa-leimaa” niiden asioiden ympäriltä, joita emme näe ja koe fyysisillä aisteillamme. Kun ottaa huomioon sen, että mm. käsillä parantamista on maailmassa tehty jo tuhansia vuosia sitten, voi sanoa, että tiede on herännyt ruususen unesta.  Kirjallisuutta on tänä päivänä jo runsaasti tarjolla ja tieteentekijät julkaisevat tutkimustuloksia, jotka voivat  laajentaa katsantokantaamme maailmasta.

Ilon värähdys kulki lävitseni, kun kirjailija mainitsi energiahoitojen kuuluvan “hitaaseen elämään”!  Niin, entäpä Hidasta Elämää -kirjaperheen omat kirjat? Ne odottavat seuraavaksi tätä lukijaa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image