Tämä samettisen pehmeä porkkana-inkiväärikeitto sekä hellii että lämmittää kehoasi. Nauti kulhollinen lämmintä keittoa esimerkiksi tuoreen korianterin kera.
Pirteitä makuvivahteita keittoon tuovat muun muassa tuore chili sekä inkivääri. Makunsa lisäksi näillä kasveilla on lukuisia terveysvaikutuksia. Chilin sisältämä kapsaisinoidi vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja näin ollen kiihdyttää aineenvaihduntaa. Inkivääri puolestaan edistää ruoansulatusta. Mikäli et pidä vahvoista mauista niin aloita chilin ja inkiväärin käyttö pienempinä annoksina. Voit myös jättää aluksi chilin vaikkapa kokonaan pois ohjeesta. Tämä keitto-ohje on myös vegaaninen.
PORKKANA-INKIVÄÄRI SOSEKEITTO
1,5 kg luomu porkkanoita
2 l luomu kasvislientä (pakkauksen ohjeen mukaan)
2 luomu sipulia
3 kynttä valkosipulia
1 luomu chilipalko
5-8 cm pala tuoretta luomu inkivääriä
400 g luomu kookosmaitoa
luomu oliiviöljyä
koristeluun tuoretta korianteria
VAIHE 1: Kiehauta kattilassa kaksi litraa vettä ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot (pakkauksen ohjeen mukaan)
VAIHE 2: Silppua sipuli, valkosipuli, chili sekä inkivääri. Huuhtele luomu porkkanat, poista niiden kannat ja paloittele viipaleiksi.
VAIHE 3: Lorauta ison kattilan pohjalle noin 3 ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää joukkoon sipulit, inkivääri sekä chili ja kuullota ne kevyesti öljytilkassa. Älä ruskista, riittää että maut niin sanotusti aukeavat.
VAIHE 4: Kaada joukkoon valmis kasvisliemi ja paloitellut porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi.
VAIHE 5: Kaada keitinvedestä noin puolet talteen ja lisää porkkanoiden joukkoon kookosmaito. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi sosekeitoksi ja ohenna keittoa vielä tarvittaessa talteen ottamallasi keitinvedellä.
Ps. säästä mahdolliset loput keitinvedet sillä keitto saostuu jäähtyessään ja näin voit ohentaa sitä vielä tarvittaessa maukkaalla keitinliemellä.