Neal’s Yard Remedies – luomukosmetiikkaa ilman kompromisseja

Neal’s Yard Remedies on Englannin vanhin luonnonkosmetiikan valmistaja. Luonnonlääkintään perehtyneen opettaja Romy Fraserin vuonna 1981 perustama yritys, jonka pääkonttori on aina sijainnut samalla suloisella Neal’s Yard -nimisellä sisäpihalla Lontoon Covent Gardenissa, aloitti toimintansa holistiseen hyvinvointiin keskittyneenä luonnonapteekkina: liikkeessä myytiin mm. yrttejä, Bachin kukkatippoja, eteerisiä öljyjä ja homeopaattisia lääkkeitä.

Nykyään Neal’s Yard Remedies (NYR) tunnetaan ympäri maailman laadukkaasta, luomulaatuisesta kosmetiikastaan. “Uskomme luomuun, ja jos vain voimme ostaa raaka-aineet luomuna, teemme niin”, kertoo Louise Green, yrityksen kestävän kehityksen johtaja. “Monet muut valmistajat käyttävät tuotteissaan vain luomuluokitukseen vaadittavan minimimäärän luomulaatuisia raaka-aineita – koska miksi maksaa tuplahintaa raaka-aineesta, jos ei ole pakko? Me emme koskaan ole toimineet noin”, Louise jatkaa.

Neal's Yard Remedies -tuotteita
Kuva: Katri Mäkinen

Paras laatu tulee luomusta

NYR:n kosmetiikka on ollut luomulaatuista alusta alkaen – ei tosin aina jokainen tuote, koska yrityksen aloittaessa kosmetiikan valmistuksen ihonhoitotuotteille ei ollut nykyisiä, Soil Associationin tai Ecocertin kaltaisia luomustandardeja ja -sertifikaatteja. Yrityksen tuotteissaan käyttämät yrtit ovat kuitenkin aina olleet luomua, Louise kertoo.

“Haluamme parasta laatua, ja me uskomme sen löytyvän luomusta.” – Louise Green, Neal’s Yard Remediesin kestävän kehityksen johtaja

“Käytämme tuotteissamme kasviraaka-aineita niiden tehon vuoksi, eikä pelkästään tuoksun takia”, Louise jatkaa: “Mottonamme on Beauty without compromise, kauneutta ilman kompromisseja. Tuotteemme toimivat vähintään yhtä hyvin, elleivät jopa paremmin, kuin tavallinen kosmetiikka. Itse asiassa uskomme, että luonnollisiin raaka-aineisiin pohjautuvat tuotteet toimivat paremmin kuin perinteinen kosmetiikka, jossa käytetään parabeeneja ja synteettisiä hajusteita. Olemme tehneet tuotteistamme kliinisiä tutkimuksia, joten voimme sanoa luomuraaka-aineista syntyvän kosmetiikkaa, joka tutkitusti tehoaa ja vaikuttaa iholla”, toteaa Louise.

Neal's Yard Remediesin myymälä
Neal’s Yard Remediesin myymälä Covent Gardenissa, Lontoossa. Kuva: Katri Mäkinen

Neal’s Yard Remediesin suloisessa putiikissa Lontoon Covent Gardenissa todellakin näkee ja ennen kaikkea haistaa sen, että kaikki valmistetaan aidosti luonnosta peräisin olevista raaka-aineista. Hurmaava, huumaava tuoksu leijuu kaikkialla, ja tiskin takana seinillä on isoissa lasipurkeissa rivi toisensa jälkeen kuivattuja yrttejä ja erilaisia teelaatuja. NYR luottaa tuotteissaan erilaisista kasveista saataviin eteerisiin öljyihin kahdesta syystä: sen lisäksi, että ne vaikuttavat iholle levitettynä, niillä on myös aromaterapeuttinen teho, joita synteettisillä hajusteilla ei ole.

“Meitä ei johda pelkkä voitontavoittelu”

NYR oli ensimmäinen englantilainen kosmetiikkayritys, jolle tarkoista kriteereistään tunnettu Soil Association myönsi luomusertifikaatin. Seuraavaksi NYR pyrkii saamaan tuotteilleen reilun kaupan luokituksen, koska luomulaadun lisäksi eettiset, ekologiset ja reilut arvot ovat yritykselle erittäin tärkeitä. Yritys paitsi suunnittelee, myös valmistaa itse tuotteensa omassa ekotehtaassaan Englannin Dorsetissa. Lisäksi suuri osa tuotteiden kasviperäisistä raaka-aineista saadaan yrityksen nykyisen omistajan, Peter Kindersleyn, perheen luomutilalta.

Louisen mukaan Peter on intohimoinen ympäristön ja eettisyyden puolestapuhuja, joten myös NYR pyrkii yrityksenä edistämään kaiken kattavaa kestävää elämäntapaa pienin teoin. “Peter haluaa aidosti muuttaa maailmaa terveemmäksi, paremmaksi paikaksi. Hänen mottonaan onkin, että jonain päivänä kaikki maailman yritykset ovat Neal’s Yard Remediesin kaltaisia ja toimivat eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla”, kertoo Louise.

Neal's Yard Remedies -tuotteita
Kuva: Katri Mäkinen

“Meitä ei johda pelkkä voitontavoittelu”, Louise jatkaa. “Jokaisen yrityksen täytyy olla kannattava ja tehdä voittoa, mutta olemme löytäneet tavan toimia kestävällä pohjalla, pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden sekä työntekijöidemme kanssa niin, että voimme tehdä valintoja sen perusteella, mikä on oikein eettisesti, eikä vain yrityksen taloutta ajatellen”, hän toteaa.

Ympäristöseikkojen huomiointi näkyy NYR:n tuotteissa monin tavoin. Esimerkiksi kauniiden syvänsinisten lasipurkkien ja -pullojen suojana käytetty pakkausmateriaali on sertifioidusti hiilidioksidineutraalia kartonkia. Yritys myös istuttaa puita kompensoidakseen henkilöstönsä matkustamisesta syntyneitä hiilidioksidipäästöjä.

Neal’s Yard Remedies on tällä hetkellä yrityksenä hiilidioksidineutraali, mutta tavoitteena on päästä hiilidioksidinegatiivisuuteen.

“Periaatteenamme on olla tekemättä haittaa”

“Vaikka meidät tunnetaankin ensisijaisesti valmistamamme kosmetiikan ansiosta, yrityksemme ytimenä on terveellisen ja kestävän elämäntavan edistäminen. Kiinteä osa filosofiaamme on, että yritämme toimia niin, että lopputulos on kaikin tavoin plussan puolella. Kun otetaan huomioon kaikki mitä tuotteen syntymiseen tarvitaan, raaka-aineista aina tuotteiden valmistukseen asti, periaatteenamme on olla tekemättä haittaa”, Louise kuvailee.

Neal's Yard Remedies Beauty Sleep
Kuva: Katri Mäkinen

“Vuosia sitten ajateltiin melko yleisesti, että luonnonmukainen kosmetiikka oli vain hippivaatteissa kulkeville ihmisille, ja että itse tuotteet olivat vähän sitä ja tätä. Nykyään monet ovat luonnonkosmetiikkaa testatessaan yllättyneitä siitä, miten hyvältä heidän ihonsa tuotteiden ansiosta näyttää tai miltä tuotteet tuntuvat iholla”, Louise nauraa.

“Olemme kasvaneet paljon viime vuosina – osin siksi, että ihmiset ovat alkaneet ymmärtää yrityksemme historiaa ja toimintamme aitoutta. Erityisesti mitä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme Iso-Britanniassa on ainutlaatuista:  ihonhoitotuotteita, lisäravinteita, superfoodeja, kursseja, hoitohuoneita… Se, mitä kuluttaja meiltä saa, ei siis ole pelkästään esimerkiksi luomulaatuinen kasvovoide, vaan kokonainen ja kokonaisvaltainen arvolupaus, johon sisältyy paljon muuta kuin vain ihonhoitoa”, toteaa Louise.


Lue myös: Luonnonkosmetiikan pioneeri luottaa luomuun kaikilla elämänalueilla – nämä sinunkin tulisi vaihtaa luomulaatuun


MAINOS
 
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image