Kosmetiikan ja ravinnon vaikutukset – tämä jokaisen naisen pitäisi tietää

sari_blogi

Mistä löydän oikeat kosmetiikkatuotteet? Mistä tiedän, mitä kannattaa käyttää? Painin näiden kysymysten kanssa vuosia vartalovoide-, shampoo-, hoitoaine- ja kosteusvoidehyllyjen edessä.

Minulla ei ole ollut kovin hyvä iho ja hiukseni ovat ohuet. Sanotaan, että rasvat suojaavat ihoa epäpuhtauksilta. Toisaalta ne ainakin itselläni heikensivät ihoani, koska jouduin kierteeseen, jossa ensin pesen luonnollisen rasvan/ihon oman suojan pois ja sen jälkeen korvaan sen purkkirasvalla (ja ehkä kemikaalilla, jos en lue tuoteselosteita tarkkaan). Ihon kosteustasapaino alkoi nopeasti parantua, kun lakkasin laittamasta meikkivoidetta, koska tällöin en joudu pesemään ihoa päivittäin muulla kuin lämpimällä vedellä. Kasvojeni iho ei ole ikinä ollut näin vahva ja hyvä.

Käytän puhdistusvaahtoa vain, jos kasvoillani on meikkiä. Kasvovettä en käytä. Mineraalimeikkivoidetta en nykyään käytä kuin juhlissa. Vaikka kasvojeni iho ei ole täydellinen, ajattelen, että se on riittävän hyvä. Ensin vedellä pesemisestäkin varoiteltiin, että ihohuokoset tukkiintuvat, mutta näin ei ole käynyt. Ihoni kukoistaa enemmän kuin koskaan sen melkein parinkymmenen vuoden aikana, kun levitin joka päivä meikkivoidetta, pesin kasvot joka päivä pesuaineella ja käytin kasvovettä.

Mitä vähemmän tuotteita olen alkanut käyttämään, sitä paremmaksi ihoni ja hiusteni kunto on tullut. En olisi voinut uskoa tätä, kun etsin aina vahvimman hoitoaineen ja tehokkaimman rasvan.

Monen meistä iho pärjäisi kesäajan ilman säännöllistä rasvaamista. Talvi on iholle haasteellista ja suojausapu on tarpeen lähes kaikilla ja toki myös, jos on paljon auringossa, kannattaa ihoa kosteuttaa. Käytän luonnonkosmetiikkasarjojen voiteita ja öljyjä tarvittaessa ja etenkin talvella herkkä ihoni tarvitsee jonkinlaista suojausta.

Olen ollut aidosti hämmentynyt siitä, että puhtaana oleminen ei vaadikaan sellaista määrää purkkeja, kuin olin käyttänyt. Aikaa, hyllytilaa ja mielenvaivaa säästyy, kun kosmetiikkahyllyjen edessä ei tarvitse pähkäillä niin usein. Aikaa säästyy ihanasti aamu- ja iltarutiineissa. Myös rahaa säästyy.

Uusin kokeiluni on shampoon korvaaminen mineraalisuolalla (Mainebasella). Olen käyttänyt viimeisen parin vuoden ajan luonnonshampoita, jotka toimivat yhtä hyvin kuin tavallinen ja pesevät puhtaaksi. Käytämme paljon turhia kemikaaleja, jotka heikentävät ja herkistävät omaa ihoa, päänahkaa ja lisäksi tuottavat pesuvesien mukana kemikaaleja järviin ja luontoon, ja sitä kautta ruokaamme, kun syömme kaloja ja eläimiä.

Olemme maailma “obsessed with our hair”, jolla on pakkomielle hiuksiin, sanotaan. Goldman Sachs arvioi, että maailmanlaajuisesti hiustuoteteollisuus on noin 38 miljardin dollarin arvoinen – ja kasvaa noin 7 prosentin luokkaa vuosittain. Olen tätä ennen ehtinyt käydä kaikki kampaamojen merkit läpi ja testata niin Redkenit, Wellat, Lorealit kuin Kerastaset, koska minulla on ollut hiustenpidennyksiä, jotka ovat tarvinneet runsasta hoitoa. Liian tehokkaat kampaamon tuotteet ovat ainakin itselläni aiheuttaneet ylirasvoittumista ja kuivia latvoja, kun kehon omat suojaavat yhdisteet hangataan pois ja ne eivät pääse ylläpitämään tasapainoa. Nykyään käytän enää vain Mainebasea, luonnonshampoota ja hiusvahaa.

Ihoni uudistaa itseään aina nukkuessani, ja jos olen nukkunut huonosti, huomaan sen heti kuivemmasta ja punoittavammasta ihosta. Syvä hengitys vaikuttaa myös ihon kuntoon kuljettaen happea soluille. Hengityksen ollessa pinnallista ja aivojen käydessä stressikierroksilla happi viedään aivoille ja välttämättömiin toimintoihin ja sitä jää jatkuvasti hieman niukalti iholle ja hiuksille. Ihoni on tasaisemman värinen ja raikas, kun olen nukkunut hyvin ja hengittänyt stressittömästi.

Syön monipuolisesti sekaravintoa, mikä ylläpitää ihoni kuntoa. Otan lisänä pääsääntöisesti vain D-vitamiinia, magnesiumia ja laadukasta kalaöljyä, muita kuuriluontoisesti. Paljon kasviksia sisältävä, vähäsokerinen ruokavalio ja kosmetiikan käytön vähentäminen on tehnyt hyvää iholleni ja hiuksilleni. Olen huomannut, että mitä enemmän erivärisiä ja tummia kasviksia ja lehtivihreää käytän, sitä enemmän tummaa pigmenttiä ihoni saa ja valkoisen sokerin tai maitotaloustuotteiden hyvin runsas käyttö on aiheuttanut aina näppylöitä ja punoitusta.

Myös geneettiset ominaisuudet vaikuttavat ja jonkun elimistö kerta kaikkiaan puhdistaa moskat pois tehokkaammin, kuin toisen aineenvaihdunta. Hiuslaadut ovat geneettisesti erilaisia. Emme ole täysin samalla viivalla tässä. Toiset ovat herkempiä ja alttiimpia ympäristön vaikutuksille.

Kosmetiikkatuotteiden markkinoinnissa ei mielestäni yleensä ajatella kuluttajaa. Kuningaskuluttajan artikkelissa hiusasiantuntija paljastaa 7 kuplaa. Asiakkaalle luvataan rakennekorjausta ja suojausta, mitkä ovat mahdottomia asioita. Tällaista virheellistä tietoa kuulemme ja näemme päivittäin.

Tässä hyviä ja vähäkemikaalisia käyttämiäni luonnonkosmetiikkatuotteita:

  • Bioaroma 24h kosteusvoide kasvoille (rasvainen ja hyvä talveksi)
  • Tamera E3 Cream kosteusvoide kasvoille (rasvainen ja hyvä talveksi)
  • Lavera Sensitive shampoo
  • Acorelle deodorantti
  • Sante natural hair wax hiusvaha (aina mukana)
  • Zuii organic -meikkisarja (hyvät pigmentit)

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image