Heitä maailma kuuntelee – top 10 henkiset vaikuttajat vuonna 2016

Englantilainen lehti Watkins Mind Body Spirit julkaisee vuosittain  Top 100 -listan henkisesti vaikutusvaltaisimmista ihmisistä maailmassa. Tässä vuoden 2016 listan top 10.

1. Dalai Lama

syntynyt 1935; henkinen johtaja
Tenzin Gyatso (syntymänimeltään Lhamo Dondrub) on 14. Dalai Lama ja tiibetiläisten hengellinen johtaja. Tiibetinbuddhalaiset uskovat hänen olevan uudelleensyntynyt edeltäjistään ja Myötätunnon buddhan henkilöitymä. Tälle Tiibetin itsenäisyyden puolestapuhujalle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 1989. Hänellä on ollut valtava vaikutus maailman henkisyyteen.

dalailama

Hänen pyhyytensä 80. syntymäpäivän kunniaksi julkaistu Daniel Golemanin kirja A Force for Good: The Dalai Lama’s Vision for Our World (ei suomennettu) paljastaa Dalai Laman tuoreen, radikaalisti erilaisen näkökulman siihen, miten luoda parempi tulevaisuus. Dalai Laman uusin teos, yhdessä Renuka Singhin kanssa kirjoitettu The Dalai Lama’s Big Book of Happiness: How to Live in Freedom, Compassion, and Love käsittelee onnellisuutta.

Uusin suomennettu kirja: Myötätunto

2. Paavi Fransiscus

syntynyt 1936; nykyinen paavi
Paavi Fransiscus (syntymänimeltään Jorge Mario Bergoglio) on katolisen kirkon 266. paavi. Ennen pappisseminaariin menoaan kemikaaliteknikkona ja yökerhon portsarina työskennellyt Bergoglio vihittiin papiksi vuonna 1969. Hänestä tuli Buenos Airesin arkkipiispa vuonna 1998, ja vuonna 2001 hänet vihitiin kardinaaliksi.

Bergoglio valittiin maaliskuussa 2013 paavi Benedictuksen seuraajaksi tämän luovuttua virastaan. Hän otti paavinnimekseen Fransiscus kunnioittaakseen pyhimys Fransiscus Assisilaista. Hän on ensimmäinen jesuiittapaavi, ensimmäinen Amerikan mantereelta valittu paavi, sekä ensimmäinen ei-eurooppalainen paavi sitten vuonna 731 valitun paavi Gregorius III:n.

fransiscus

Maaliskuussa 2015 Fransiscus ilmoitti maailman katolisen kirkon viettävän 8.12.2015–20.11.2016 Laupeuden riemuvuotta, jonka teemana on Jumalan armo. Teemavuoteen liittyen Fransiscus julkaisi kesäkuussa 2015 paavin kiertokirjeen “Laudato si'”, joka käsittelee ilmastonmuutosta, ympäristöstä huolehtimista ja kestävää kehitystä. Kirjassa hän mm. pyytää käyttämään uusioenergiaa perinteisten polttoaineiden sijasta, kritisoi kulutuskeskeistä yhteiskuntaa ja kutsuu “ekologiseen kääntymykseen”.

Uusin suomennettu kirja: Laudato si’ – Ole ylistetty

3. Desmond Tutu

syntynyt 1931; uskonnollinen johtaja ja aktivisti
Nykyään eläkkeellä oleva eteläafrikkalainen Tutu oli Kapkaupungin anglikaanisen kirkon ensimmäinen musta arkkipiispa. Hän sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1984 ja on kampanjoinut AIDSia, köyhyyttä ja rasismia vastaan. Vuonna 1998 hän perusti yhdessä vaimonsa Leahin kanssa voittoa tavoittelemattoman Desmond Tutu Peace Centren. Tämä järjestö on sitoutunut rakentamaan yhteiskuntaa, joka edistää suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä ihmisten välillä. Keskuksen toimintaa ohjaavat hyveet, joiden Tutu itse on todennut olevan keskeisiä humaaneja arvoja ja kestävän rauhan rakennuspalikoita: rakkaus, toivo, suvaitsevaisuus ja rohkeus. Hänen tuorein kirjansa, yhdessä tyttärensä Mphon kanssa kirjoitettu The Book of Forgiving: The Fourfold Path of Healing for Ourselves and Our World julkaistiin huhtikuussa 2015.

Uusin suomennettu kirja: Ilon kirja (ilmestyy syksyllä 2016)

4. Eckhart Tolle

syntynyt v. 1948; moderni opettaja ja kirjailija
Tollen syvälliset mutta yksinkertaiset opetukset ovat auttaneet lukuisia ihmisiä eri puolilla maailmaa löytämään sisäisen rauhan ja suurempaa tyydytystä elämässään. Opetusten ytimessä on tietoisuuden muodonmuutos, henkinen herääminen, joka hänen mielestään on ihmisen kehityksen seuraava askel. Hänen kirjansa Läsnäolon voima ja sen ylistetty seuraaja Uusi maa ovat kaksi maailman eniten myynyttä henkistä kirjaa. Vuonna 2015 New World Library -kustantamo aloitti ”Eckhart Tolle Editions” -kirjasarjan, jossa julkaistaan Tollen henkilökohtaisesti valitsemia, elämää muuttavia teoksia. Tollen lastenkirjaan Miltonin salaisuus perustuvaa elokuvaa alettiin kuvata syksyllä 2015.

Uusin suomennettu kirja: Harjoituksia läsnäolon voimasta

5. Deepak Chopra

syntynyt v. 1946; lääkäri, kirjailija ja puhuja
Ayurvedasta, mielen ja kehon yhdistävästä lääketieteestä ja henkisyydestä kirjoittavana kirjailijana Chopra on niittänyt valtavaa suosiota mm. teoksillaan Iätön ruumis, ajaton mieli ja Seven Spiritual Laws of Success (ei suomennettu), joka oli New York Timesin bestseller-listalla yhteensä 72 viikkoa. Chopra on kirjoittanut 75 kirjaa, joista 21 on New York Timesin bestsellereitä. Hänen kirjojaan on käännetty 35 kielelle.

Deepak Chopra ja Elämä on nyt -koru

Vuonna 2009 hän perusti The Chopra Foundationin, jonka tehtävänä on parantaa terveyttä ja hyvinvointia, lisätä henkistä tietoa, laajentaa tietoisuutta ja edistää maailmanrauhaa. Yhdessä Rudolph Tanzin kanssa kirjoitettu Super Genes: Unlock the Astonishing Power of Your DNA for Optimum Health and Well-Being (ei vielä suomennettu) ilmestyi marraskuussa 2015. Vuonna 2015 julkaistiin myös tarkistettu ja päivitetty painos kirjasta Quantum Healing: Exploring the Frontiers of Mind/Body Medicine.

Uusin suomennettu kirja: Varjominä

6. Paulo Coelho

syntynyt v. 1947; kirjailija
Kesäkuuhun 2015 mennessä Coelho oli myynyt maailmanlaajuisesti yli 210 miljoonaa kirjaa, ja on siten kaikkien aikojen eniten myynyt portugalinkielinen kirjailija. Hänen menestysteoksensa Alkemisti on käännetty 80 kielelle, ja monet julkisuuden henkilöt ovat sanoneet sen olevan heidän lempiromaaninsa. Brasilialais-espanjalainen elokuva Coelhon elämästä The Pilgrim (portugaliksi: Não Pare na Pista) sai ensi-iltansa Brasiliassa vuonna 2014 ja lähti kansainväliseen jakeluun vuonna 2015. Kirjailijoista juuri Coelholla on laajin verkkoyhteisö: hänellä on 28 miljoonaa Facebook-fania ja Twitterissä 10 miljoonaa seuraajaa. Hänen tuorein kirjansa Uskottomuus julkaistiin 2014.

Uusin suomennettu kirja: Uskottomuus

7. Alice Walker

syntynyt v. 1944; kirjailija, runoilija ja aktivisti
Walker tunnetaan parhaiten vuoden 1982 romaanistaan Häivähdys purppuraa (The Color Purple), jolla hän voitti Pulitzerin kirjallisuuspalkinnon. Hänen uusinta kirjaansa The Cushion in the Road ja runokokoelmaansa The World Will Follow Joy ei ole suomennettu.

8. Rhonda Byrne

syntynyt 1951; kirjailija sekä tv- ja elokuvatuottaja
Salaisuus-kirjasta ja -DVD:stä tunnettu Byrne uskoo, että voimme kaikki ylittää kärsimyksemme, jos emme jää negatiivisten ajatusten ansaan. Hänet on mainittu Time-aikakauslehden 100 maailmaa muokanneen ihmisen listalla. Hän on myös tuottanut tv-ohjelmia. Tällä hetkellä hän työskentelee Salaisuus-kirjasta tehtävän Hollywood-elokuvaversion sekä dokumentin parissa.

Uusin suomennettu kirja: Sankari

salaisuus

9. Alejandro Jodorowsky

syntynyt v. 1929; elokuvantekijä ja kirjailija
Chileläisen Jodorowskyn luovuus ei ole rajoittunut mihinkään erityiseen alaan, ja hänen tuotantonsa ulottuu filosofiasta ja elokuvista sarjakuvakirjoihin. Vuonna 2015 julkaistiin Manual of Psychomagic sekä Where the Bird Sings Best, visionäärinen omaelämänkerrallinen romaani. Vuoden 2016 uutuuksia ovat Sacred Trickery and the Way of Kindness sekä Albina and the Dog-Men. Hänen omaelämänkerrallisen Elämän tanssi -elokuvansa seuraaja Poesía sin fin (”Loppumaton runous”) kuvattiin vuonna 2015 ja esitettiin Cannesin elokuvajuhlilla 2016.

Uusin suomennettu kirja: Viimeinen Incal

10. Oprah Winfrey

syntynyt v. 1954; talk show -juontaja, tuottaja ja hyväntekijä
Oprah saattaa hyvinkin olla maailman vaikutusvaltaisin henkilö. Hän on löytänyt monia henkisesti merkittäviä ajattelijoita – Eckhart Tollesta Michael Singeriin – ja ollut heidän puolestapuhujansa. Hänen moninkertaisesti palkittu talk show’nsa on saanut historian parhaat arvostelut lajissaan. Amerikan rikkain itse uransa luonut nainen on samalla yksi anteliaimmista: vuoteen 2012 mennessä hän oli lahjoittanut noin 400 miljoonaa dollaria erilaisiin koulutukseen liittyviin aiheisiin, mm. yli 400 stipendiä Morehouse Collegeen, Atlantaan. Vuonna 2013 hän lahjoitti 12 miljoonaa dollaria Smithsonian-instituutin Afroamerikkalaisen historian ja kulttuurin museolle. What I Know for Sure, uudistettu ja päivitetty kokoelma hänen suosituista elämänohjeistaan, jotka on julkaistu alun perin kolumnina The Oprah magazine -lehdessä, julkaistiin vuonna 2014.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image