5 ajatusta, joita ehkä sanot itsellesi – Mutta ne eivät ole totta!

1. Ainoa etenemistapa on se, jonka osaat etukäteen ajatella

Mieli yrittää kertoa sinulle, että ainoa mahdollinen vaihtoehto tai ratkaisu on se, jonka keksit nyt. A:sta B:hen. Mieli rajaa ulkopuolelle kaikki muut vaihtoehdot, eli et edes näe muita vaihtoehtoja. Kuinka monta kertaa asiat ovat menneet juuri niin kuin olet ajatellut, ilman että elämä on puuttunut peliin?

2. Asiat ovat mahdollisia muille, ei sinulle

Ehkä ihailet, kun muut tekevät asioita, mitä itse haluaisit. Samalla ajatuksesi kertovat taustalla syitä, miksi asiat eivät ole sinulle mahdollisia: huonot elämän eväät, liian vähän rahaa, ei sitä, ei tätä. Mutta entä jos se onkin toisinpäin: jos jokin on mahdollista jollekin muulle, niin se on mahdollista myös sinulle? Pitää vaan löytää oma tapa ryhtyä toimeen!

3. Et ole riittävän hyvä

Ja se toimeen ryhtyminen! Kuinka usein se tyssääkään siihen, että ajatus kertoo, ettet osaa jotain tai et ole riittävän hyvä? Kukaan ei koskaan ole osannut mitään syntyessään, jokainen opettelee asioita – myös lahjakkaat – ja he vasta opettelevatkin! Jos siis haluat ryhtyä mihin tahansa, aloita opettelu. NYT!

4. Mahdollisuuksilla on rajat

Mahdollisuuksilla ei ole rajoja, mutta mielellä on. Mieli haluaisi laittaa yhtäläisyysmerkin mielen ja mahdollisuuksien välille, koska mieli kykenee ymmärtämään vain se, mitä sen sisään mahtuu. Hyvä uutinen on se, että mieltä ja mielen rajoja voi venyttää tulemalla tietoiseksi noista rajoista. Mielikuvituksen kehittäminen on yksi tehokas tapa laajentaa ajatusten karsinaa.

5. Tämä hetken tilanne on loppuelämän tarina

Kuinka usein mieli syöttää ajatusta, että koska nyt ei ole mahdollista, ei koskaan ole mahdollista? Mitä jos jo tänään antaisit huomiselle mahdollisuuden: huomenna on uusi päivä ja asioilla on mahdollisuus muuttua. Näin mieli avautuu uusille mahdollisuuksille, eikä se lukitse sinua eiliseen. Koska ylihuomisen mahdollisuuksiin on uusi ovi, ja se kulkee huomisen mahdollisuuksien läpi!


Tämän tekstin löydät Sanna Wikströmin ja Jutta Gustafsbergin Tsemppikirjasta.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image