Nämä 7 asiaa kertovat, että olet tunneälykäs

Tunneälykäs ihminen ymmärtää itseään ja muita. Hän osaa käyttää tunteita apunaan arjen haasteissa. Hän selviää kritiikistä eikä vajoa ojan pohjalle. Epäilemättä tunneälykkyys on hyödyllistä, mutta mitä se oikeastaan on?

Karkeasti tunneälykkyys voidaan jakaa kolmeen peruspilariin, joita ovat kyky tunnistaa omat ja muiden tunteet, kyky käyttää tunteita ongelmanratkaisun apuna sekä kyky hallita tunteita. Tarkemmin tarkasteltuna tunneälykkäiltä löytyy seitsemän esille nousevaa ominaisuutta:

1. Hyväksyt muutoksen

Tunneälykkäät ihmiset eivät pelkää muutosta vaan ymmärtävät sen olevan välttämätön osa elämää. He osaavat mukautua muutokseen ja pääsevät näin elämässä eteenpäin.

2. Tunnistat omat vahvuutesi ja heikkoutesi

Tunneälykkäät ihmiset tunnistavat omat vahvuutensa ja heikkoutensa. He tietävät, etteivät heikkoudet pidättele heitä vaan ovat pikemminkin kehitettäviä ominaisuuksia. Tunneälykkäät hakeutuvat ympäristöihin, jotka ovat heille otollisia. Esimerkiksi työympäristöä valitessaan tunneälykkäät päätyvät omalle työtyylilleen otolliseen ympäristöön.

3. Ymmärrät, miltä toisesta tuntuu

Tunneälykkyyden suurin anti on kyky samaistua muihin. Luontaisen kykynsä ansiosta tunneälykkäät ymmärtävät, mitä toinen on käymässä läpi ja selviävät vaikeistakin asioista ilman suurempaa draamaa.

4. Et pyri täydellisyyteen

Vaikka tunneälykkäät ovat erittäin motivoituneita, he ymmärtävät että täydellisyyden tavoittelu on mahdotonta. Perfektionismi ei siis kuulu heidän piirteisiinsä. Tunneälykkäät ottavat takaiskut vastaan ja ovat halukkaita oppimaan virheistään.

5. Olet tasapainoinen

Tunneälykkäät ovat itsetietoisia. Tämä tarkoittaa sitä, että he tietävät, kuinka ylläpitää tasapaino elämässä ja kuinka tärkeää sen ylläpito on. Tasapainon ylläpitämiseksi tunneälykkäät syövät hyvin, nukkuvat riittävästi ja nauttivat vapaa-ajastaan työn ulkopuolella.

6. Olet utelias

Tunneälykkäät ovat uteliaita ja heitä kiehtoo mitä ympärillä tapahtuu. Tunneälykkäät eivät tuomitse vaan tutkivat erilaisia näkökulmia ja mahdollisuuksia. He myös esittävät kysymyksiä ja ovat avoimia uusille ratkaisuille.

7. Olet kiitollinen

Tunneälykkäät ihmiset tietävät, että jokainen päivä tuo tullessaan jotakin, mistä olla kiitollinen. Heidän maailmankatsomuksensa koostuu kiitollisuudesta ja puoliksi täydestä lasista, ei puoliksi tyhjästä. Tunneälykkäät kokevat elämänsä hyvänä ja se myös tuntuu heistä hyvältä eivätkä he anna kritiikin tai muiden mielipiteiden vaikuttaa tunteeseensa.

 

Lähde: success.com

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image