Henkisyyden rehellinen markkinointi on vaikeaa

aaro_blogi

Markkinointi on minulle vaikeaa. Sen rinnalla henkisyyden markkinointi tuntuu juuri nyt lähes mahdottomalta. Pohdin juuri omaa koulutusohjelmaani. Mitä sanoa siitä? Tule mukaan ja toteuta kaikki unelmasi? Niinhän muistakin kursseista sanotaan. Mutta ei se tunnu todelta tai paikkansapitävältä.

Että kaikki ihmissuhteesi parantuvat? Että saat ratkaisun ongelmiin, joita yrität ratkoa? Että löydät kumppanin joka täydentää sinut? Kuinka selittää se, että tämä kaikki on totta, mutta täysin eri tavalla, kuin ihmiset ajattelevat. Että se onnellisuus ja vapaus, johon viittaan koulutusohjelmani nimessä, on jotain täysin muuta, kuin se mitä luulemme etsivämme.

Sisäinen työ on

Luopumista. Irtipäästöä kaikesta siitä, minkä kuvittelemme tietävämme. Suojista luopumista. Itsensä korjaamisesta ja parantamisesta luopumista. Sydämen särkymistä kaikelle sille, mistä olemme särkyneet. Vaikeiden asioiden kaappiin astumista. Sellaisen ilon sallimista, jonka pelkäämme vievän koko elämämme mennessään. Niin lujan rehellisyyden löytämistä sisältään, että valheemme alkavat vapista.

Että se rentouttaa pienin askelin vastaanottamaan kaiken sen, mitä sisällämme on ja mitä elämä haluaa meille antaa. Että se varastaa meiltä kaiken ja saa hullaantumaan itseensä niin syvästi, että alamme odottaa tilaisuuksia antaa sille vielä lisää. Että sydämemme on täynnä voimaa ja vahvuutta, mutta kun ne avautuvat meissä, sydämemme on avoin kaikelle meissä – ja isolle osalle siitä mitä muissa ja maailmassa tapahtuu.

Että tie totuudellisuuteen käy epärehellisyyteen astumisen kautta. Että pienuutemme on ainoa paikka, josta kuljemme todellisen suuruuden luo. Siis ei vaan kirjoissa, vaan ihan oikeasti meissä. Että saamme käyttöömme tarunhohtoisia voimavaroja, mutta matkalla sinne olemme nöyrtyneet niin paljon, ettei sillä oikein ole merkitystä. Että onnellisuus on niin hiljainen paikka, että paikallaan istuminen ja siihen nojaaminen on parasta, mitä voisit tehdä. Että tämän työn tuloksena sydämesi alkaa kaivata sitä, että olet täysi nolla. Tai se ei enää suostu näyttelemään, että kaikki on hyvin, vaikka toinen osa meissä haluaisi välttää kaikki ne konfliktit, joita tarvitaan elämässämme olevien sotkujen siivoamiseen.

Mitä tämä työskentely antaa?

Päiviä, joiden jälkeen haluat vain nukahtaa, koska olet antanut niin paljon itsestäsi, että sydän on hellänä. Tai toisinaan niin paljon energiaa, että on mahdotonta nukkua. Vaikka ei sillä ole niin väliä, sillä annat mieluummin itsesi inspiraatiolle, kuin huolehdit nukkuma-ajoista. Älä huoli, sisällä herännyt viisaus osaa kannatella myös elämän realiteetteihin liittyviä asioita, ilman, että huolehdimme niistä aktiivisesti. Tätä tulet ihmettelemään, että asiat syntyvät meissä, ilman aktiivista yritystä.

Kohtaat haasteita, joiden selättämisen jälkeen saat postin mukana palkinnoksi isommat saappaat. Löydät niin syvän kontaktin itseen, että moni aiemmin merkitykselliseltä näyttänyt asia omassa toiminnassa, ihmissuhteissa ja suunnitelmissa paljastuu täysin tyhjäksi. Täysin ennalta-arvaamattoman elämän, jonka keskellä koet loputonta selkeyttä. Ymmärryksen siitä, että meidän on tarkoitus olla keskeneräisiä, vailla valmistumista.

Että löydät rakkauden. Mutta rakkaus saapuu usein pukeutuneena suurimpiin pelkoihimme. Että saat paljon, enemmän kuin osasit kuvitella, mutta joka kerta luovut ensin yhtä paljosta. Että vapaudut, mutta vapaudumme itsekkyydestämme ja alamme arvostamaan elämäämme sen sijaan, että rimpuilisimme sitä vastaan.

Ainiin. Unelmat? Ne toteutuvat, kun päästät irti. Tosin eri muodossa, kuin ajattelit. Ihmissuhteet? Niihin liittyvät ongelmat alkavat tulla näkyviin. Alkuvaiheen aktiivisen tutkimisen jälkeen ihan jokainen elämäsi ihmissuhde on muuttunut ja jatkaa muutostaan. Ongelmat? Elämä paljastuu järkyttävän isoksi haasteeksi. Säikähdyksen ja toivottomuuden jälkeen pilke alkaa paistaa silmäkulmassasi ja leikkisän uhmakkaasti tartut siihen lopulta. Kumppani? Se löytyy. Yksinäisyyteen astumisen jälkeen sinusta. Alat nauttia omasta seurastasi ajan kanssa niin paljon, että seuraasi hakeutuvat muutkin, myös hän.

Olen mieluummin rehellinen, kuin kerään ihmisiä kursseilleni

Ohjaamani koulutus kestää reilut pari vuotta. Mutta eihän se pääty siihen. Emme ole sen jälkeen valmiita. Päinvastoin, kuljemme elämässä paljon keskeneräisempänä kuin aiemmin. Alamme olla kärryillä siitä, että meissä lepää myös se, joka ei koskaan syntynyt, ei koskaan kuole, eikä kehity. Mutta ihmisyys, se on seikkailu keskeneräisyydessä. Seikkailu, jonka luonteesta ymmärrämme nyt tarpeeksi antautuaksemme sille. Takuita tästäkään kehityksestä ei ole. Matka vaatii meiltä paljon työtä, antautumista ja rehellisyyttä. Eikä opettajamme, annettu opetus tai yksikään harjoitus tuo tuloksia meille, vaan astumme jokaisen askeleen itseemme ihan itse. Ajattele, ensin maksamme koulutuksesta ja sitten meille vielä sanotaan, että saamme koulutuksesta juuri niin paljon, kuin olemme valmiita antamaan sille.

Mitenpä tätä sitten myyt, kysyy osa minussa hymyillen ja tuntien itsensä hulluksi. Verrattuna normaaliin elämiseen, totuttuihin tapoihin, sisäisen tuomarin sääntöihin ja toiveisiin turvallisen tuntuisesta sekä mukavasta huomisesta, tälle matkalle astuminen ja henkiin herääminen on toisinaan kuin hulluuteen astumista.

Mutta juuri ne henkiin heränneet hullut ovat niitä, jotka kulkevat joukossamme hengittäen rakkautta. Silmät kirkkaudesta ja tavallisuudesta loistaen. Täynnä selkeyttä ja humaltuneisuutta elämän kauneudesta. Sen elämän, joka olisi jäänyt tuntematta, jos sen sijaan olisimme valinneet turvan, varmistelun, kauniit puitteet, minäminä -ajattelun, puolustautumisen, menestyksen ja ulkopuolelta tulevan ohjauksen. Raamattukin sanoo, että kukaan ei voi palvella kahta herraa. Emme voi yhtaikaa olla elossa ja suojautua elämältä. Siksi tarvitsemme koulutuksia, joissa pienin askelin laskemme aseemme alas.

Tämä kirjoitus syntyy kohdasta, joka haluaa rikkoa minussa sen osan, joka kirjoittaa markkinointitekstejä tietäen, että ne eivät ole täysin totta. Siitä, joka on mieluummin rehellinen, kuin kerää ihmisiä kursseilleen. Siitä, joka on valmis ja halukas astumaan yhä syvemmälle tähän koulutukseen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image