Syvä yöuni on parasta “kauneusvoidetta”: Uni nopeuttaa ihosi korjaantumista

Unen merkitys kehon ja mielen toiminnalle on kiistämättä suuri. Jatkuvat uniongelmat aiheuttavat terveysongelmia, joten on tärkeää saada lepoa riittävästi. Ei kuitenkaan ole yksiselitteistä vastausta siihen, paljonko ihminen tarvitsee unta. Jokaisella on omat yksilölliset unen tarpeensa, mutta suurin osa terveistä aikuisista tarvitsee 7-9 tuntia unta yössä. Jotkut voivat pärjätä jopa 6 tunnilla, kun toiset ovat parhaimmillaan vähintään 10 tuntia nukuttuaan.

Unen fysiologiset vaikutukset ovat kuitenkin kaikilla samat. Alla olevasta infograafista näet, mitä kehossasi tapahtuu kun nukut. (Voit klikata kuvan suuremmaksi!)

UniInfograafi_lahde
Kuvitus: Sanja Fagerström
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image