Kevään aikana olen ehtinyt tehdä monenlaisia suolaisia piirakoita sesonkivihanneksista ja villiyrteistä. Oma suosikkini näistä on ehdottomasti nokkospiirakka. Se voittaa muut sekä maussa, että ravinteikkuudessa, joten laitan reseptin jakoon 🙂
RESEPTI
Murutaikina
- 2dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 100g voita
- 2rkl vettä
Täyte
- 5dl tuoreita nokkosia
- 2 kananmunaa
- 3dl nestettä (Itse olen käyttänyt mm seuraavia sekoituksia: 1dl kaurakermaa+2dl vettä, 1dl kermaviiliä+2dl vettä)
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus
- Valmista murutaikina työstämällä ainekset käsin nopeasti taikinaksi (voit laittaa taikinan jääkaappiin odottamaan, kylmänä sitä on helpompi käsitellä)
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi
- Painele taikina piirakkavuokaan ja paista pohja uunissa noin 5–10 minuuttia
- Ryöppää nokkoset noin 2 minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta vesi pois siivilän kautta ja silppua nokkoset.
- Sekoita kananmunat, neste sekä mausteet kulhossa
- Asettele nokkossilppu tasaisesti pohjan päälle ja lisää lopuksi kananmunaseos.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia
Herkullisia hetkiä!
<3 Emma