Rakkautta lisäävä meditaatio

Tietoinen istuminen

Meditaatio on yksinkertaisimmillaan tietoista istumista. Ensin rakennetaan hyvä istuma-asento, jossa selkä on kannateltu ja ryhti hyvä. Sanskritinkielen sana padma tarkoittaa lootusta. Padmasana on lootusasento, eli risti-istunta, jota pidetään joogassa parhaimpana istuma-asentona hyvän ryhdin sekä meditatiivisen tilan ylläpitämiseksi. Tärkeintä istuma-asennossa on hengittämisen helppous. Istu tuolilla tai lattialla, korotuksen kanssa tai ilman.

Oman hengityksen seuraaminen on helpoin tie meditaatioon

 “Minä istun. Tunnen maan allani, tilan ympärilläni. Hengitän sisään. Hengitän ulos.”

Hengityksen tietoinen seuraaminen helpottaa meditatiiviseen tilaan pääsyä. Hiljaisuudessa olemista, aitoa sisäistä hidastamista. Sympaattisen hermoston toiminta vähenee ja sen seurauksena lisämunuaisten tuottamat stressihormonien tasot kehossa laskevat. Siksi jo lyhyt meditaatio on tehokas rentouttaja. Säännöllinen meditaatio tehostaa myös vastustuskykyä ja helpottaa ahdistusta sekä masennusta.

Avaa sydämesi ja tunne olevasi tärkeä osa maailmaa.

meri_meditaatio

Meditoi sydämesi avarammaksi

Mettā-meditaatio on myötätuntoa ja globaalin rakkauden tunnetta lisäävä meditaatioharjoitus. Harjoituksessa kasvatetaan itsessämme hyvää tahtoa. Meditaatio jakaantuu viiteen osaan, mutta voit tehdä myös yhtä osiota tai hiljalleen edetä harjoituksessa. Aluksi rakenna itsellesi hyvä istuma-asento ja keskity hengityksesi tarkkailuun (voit myös olla selinmakuulla kunhan et nukahda).

Ensimmäisenä keskity tuntemaan rakkaudelliset tunteet itseäsi kohtaan.

Toiseksi palauta mieleesi ystävä tai perheenjäsen ja suuntaa iloa ja rakkautta hänen suuntaansa.

Kolmanneksi valitse neutraali henkilö, esimerkiksi kaupan kassa tai julkisuuden hahmo ketä et henkilökohtaisesti tunne. Säteile häntä kohtaan hyväksyntää ja myötätuntoa.

Neljäntenä valitse haastava henkilö, joku kenen kanssa olet eri mieltä asioista tai vaikkapa ihminen, kenen kanssa olet katkaissut välit. Lähetä hänelle onnellisuutta ja turvaa.

Viidenneksi anna myötätuntosi ja sydämesi rakkauden levitä koskettamaan kaikkia eläviä olentoja, ihmisiä, eläimiä, lähellä ja kaukana.

Voit myös käyttää omia positiivisia sanojasi ja lauseita jotka sopivat juuri sinulle.


 

Valokuva: Kira Leskinen

Täältä löydät kätevästi koottuna kaikki aiemmat joogavinkit.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image