Sisäinen aamuaurinko

Nautinnollinen jooga-aamu – Osa 3

Olemme taitavia täyttämään päivämme askareilla heräämisestä iltaan asti. Sen takia harjoitus kannattaakin tehdä heti aamulla, ennenkuin päivän toimet vievät mukanaan. Joogaharjoitus suositellaan tehtäväksi aamuisin – tee päätös ja ala tietoisesti poistamaan esteitä säännölliseltä harjoitukselta. Laita herätyskello soimaan 15 minuuttia aikaisemmin. Siitä on hyvä alkaa!

Tee harjoitus aamulla, ennenkuin maailma tarjoaa mielenkiintoisia ärsykkeitä.

Aloita spiraloimalla lonkat

Tällä liikkeellä aloitan aina aamuni. Ensimmäiset helpot liikkeet voi tehdä silmät kiinni ja hakien yhteyttä laajenevaan hengitykseen. Pehmeän sängyn jälkeen on mukava herätellä tuntemuksia selässä hieroen rankaa maata vasten. Kurkkaa tarkempi ohje aiemmasta artikkelista.

merimort_virkkuri_lonkkienpyoritys

Aamuaurinko – kiertoliike

Jatka keinuttelemalla polvia puolelta toiselle hieroen alaselkää maahan. Kun heijausliike suurenee, vie polvet yhdessä kehosi oikealle puolelle.  Päälle jäävä käsi tekee rentoja kiertoja hengityksen tahdissa. Sisäänhengitys avaa ja uloshengitys sulkee ympyrän. Anna pään keinua maassa liikkeen mukana. Kun kierto syvenee ja vasen hartia tulee rennommaksi maata kohti, jää hengittämään 8 syvää hengityksen kierrosta. Toista toinen puoli.

merimort_virkkuri_kierto (1 of 1)

Lepäävä sammakko

Jatka harjoitusta selälläsi. Tuo isovarpaasi yhteen ja anna polvien avautua lisää. Ota kiinni nilkoista ja anna käsien ojentua suoraksi. Vedä kevyesti napaa kohti maata jotta selkä ei jää suurelle notkolle. Lepää tässä hauskassa sammakkoasennossa useiden syvien hengitysten ajan ja tunne kuinka lonkat vapautuvat ja hartiat venyvät. Kun tunnet lonkkiesi vapautuvan, pyöritä vielä hännänpäällä pientä ympyrää, tunne mikroliike lonkkakupeissa. Lopuksi pyöristä alaselkä tuomalla polvet yhteen tiiviisti rintakehää kohti.

merimort_virkkuri_sammakko (1 of 1)

Valokuvat: Saara Salmi  / Kuvat kirjasta: Molla Mills – Virkkuri 1 

Täältä löydät kätevästi koottuna kaikki aiemmat joogavinkit.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image