Tuorepuuro on loistava tapa aloittaa aamu. Se on nopea valmistaa illalla jääkaappiin, jolloin aamulla sinua odottaakin mitä monipuolisin herkkuaamiainen. Itse en ole koskaan pitänyt makeudesta puurossa, niin siksi pidän oman tuorepuuroni mahdollisimman sokerittomana. Tämän vuoksi esim. banaani, jota usein tuorepuuroissa käytetään tuo mielestäni puuroon turhan paljon makeutta. Makuasioita kaikki, mutta tässä nyt resepti omaan versiooni, johon makeuden tuo ainoastaan marjat ja halutessasi voi lisätä joukkoon vaikka manuka- tai luomuhunajaa.
Ravintoarvoiltaan tuorepuuro on erittäin monipuolinen, joten se pitää nälkää helposti aina myöhäiseen lounaaseen saakka. Voit myös olla 100% varma, että mitkään vitamiinit ja hivenaineet ei ole tuhoutunut kypsennyksessä. Variaatioita tästä saa helposti vaihtelemalla erilaisia siemeniä ja pähkinöitä omien mieltymysten mukaan. Myös esim. omenalohkot, eri marjalajikkeet, hirssihiutaleet ja vaikkapa avocado tuo kivaa vaihtelua puuroon.
Tuorepuuro
100 g mansikoita
2 rkl luomukaurahiutaleita
1 rkl kauraleseitä
1 rkl manteleita
1 rkl pekaanipähkinöitä (hassel- ja saksanpähkinä käy myös)
1 rkl parapähkinöitä
1 – 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
1 – 2 rkl auringonkukan siemeniä
1 tl chiasiemeniä
1 dl paksua kookoskermaa
1 dl vettä
hunajaa (ei välttämätön)
Päälle kookoslastuja
Laita kaikki kuivat ainekset sopivankokoiseen kulhoon. Lisää joukkoon kookosmaito ja vesi. Laita puuro jääkaappiin illalla ja nauti valmis puuro aamulla.