6 uutta, itsetuntemusta lisäävää tapaa kokea Pohjois-Irlanti

WELLNESS-MATKAT

Elämme voimakasta muutosten aikaa. Monet tuntevat muutoksen tuulet olotilassaan epämääräisenä levottomuutena, huolestuneisuutena tai tyytymättömänä. Osalla on elämässään jo tapahtunut tai tapahtumassa hyvinkin konkreettisia muutoksia esim. työhön, ihmissuhteisiin tai terveyteen liittyen. Kaikki nämä ohjaavat ihmistä kääntymään sisimpäänsä ja löytämään sieltä ehkä kadoksissa ollutta viisautta ja voimaa omaan elämäänsä. Ne johdattavat meidät itsemme äärelle tutustumaan siihen, keitä me oikein pohjimmiltamme olemmekaan. Itsensä aidosti tunteva ihminen on vahvoissa asemissa muutostenkin keskiössä.

Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä nähdäksemme selvemmin. Etäisyyden päässä on rauha tarkastella ympäristöä täysin aistein ja avautua omalle kokemusmaailmalle. On lupa irrottautua välillä tutuista rutiineista, jotta voisi nähdä itsensä selvemmin. Näiden oivallusten kautta syntyi Pohjois-Irlannin kiertomatka, jolla sukelletaan syvälle itseen ja surffataan rauhoittavissa maisemissa.

irlanninrannikko

1. Mindfulnesia matkalla Belfastiin

Dublinista vajaan tunnin ajomatkan päässä on kelttien pyhä paikka, Taran kukkula, yksi Irlannin mielenkiintoisimmista paikoista niin historiallisesti, kuin arkeologisesti katsottuna. Taran kukkulaa on muinoin käytetty hauta- ja palvontapaikkana, kelttien pitopaikkana ja yleisenä kokoontumispaikkana. Täällä saamme jo esimakua siitä, mitä on olla läsnä tässä hetkessä (Mindfulness). Illalla kokoonnumme itsemme ja toistemme äärelle tutustuman tarkemmin tietoiseen läsnäoloon. Teemme harjoituksia, joiden jälkeen uni taatusti maittaa.

2. Avautumista itsetuntemukselle, arvoille ja asenteille historian havinassa

Belfastin historia on mielenkiintoinen. Nimi on iiriksi Béal Feirste, eli suomeksi voidaan sanoa ”tulvajoen suu satamassa meren äärellä”. Kaupungissa on kontrastia niin viktorialaiselta kuin teollistumisenkin aikakausilta. Tunnettu laivanrakennusyhtiö White Star rakensi surullisen kuuluisan Titanic-laivan juuri siinä kohtaa missä tänä päivänä interaktiivinen Titanic-museo sijaitsee. Poliittisilta arvoiltaan kaupunki on ollut kahtiajakoinen, protestanttien ja katolilaisten kiistat sekä poliittiset seinämaalaukset muistuttavat kaupungin vaikeista ajoista. Onneksi elämä on tänä päivänä jo rauhoittunut ja nämä eri arvomaailmaa omaavat kansalaiset voivat asua rinta rinnan. Peilaamme tämän päivän kokemuksia sille, mitä aito itsensä tunteminen oikein on. Pohdimme myös arvojen merkitystä sekä asenteidemme vaikutusta mielekkääseen elämään.

belfast

3. Oman tarinan tarkastelua Antrimin rannikkoreitillä

Matka jatkuu kohti pohjoista Antrimin upeaa rannikkoa pitkin ja kuulemme lisää tarinoita näkemistämme paikoista. Vierailu Glenarmin linnassa tuo häivähdyksen tarinoista mitä linnan kiviseinät ovatkaan kuulleet aina 1200-luvulta lähtien. Carrick-a-Reden riippusillalla kävellessä voi uskaliaat nauttia upeista merimaisemista. Luonnon muokkaamalla Giant’s Causewayn jättilaisen portailla tarvitaan omaa mielikuvitusta, jotta voi nähdä mm. rannassa makaavan jättiläiskamelin lepäämässä tai jättiläisten nousevan merestä kiviportaita pitkin… Meillä jokaisella on omat lempitarinamme, joita mielellään kerromme muille ja joiden kautta selitämme elämäämme. Iltapäivällä tutustummekin omiin tarinoihimme ja uskomuksiin, jotka niihin liittyvät. Aiheeseen sopivaa ennakkolukemista on Intuitivon blogissa: Kuka olisit ilman tarinaasi?

4.Omien unelmien ja tähtihetkien luomista

”Torstai on toivoa täynnä” ja päivä on mitä sopivin unelmien toteuttamiseen. Antrimin rannikon yksi mielenkiintoisimmista tutustumispaikoista on Bushmillsin kylä ja sen tunnettu viskitislaamo. Kylä on pieni ja idyllinen, mutta sen tunnistaa nimeltä melkeinpä jokainen. Tunnettu viski on saattanut luoda monille omanlaisia tähtihetkiä ympäri maailmaa. Tässä kohden on hyvä muistuttaa omiin mieliimme elämämme tähtihetkiä ja oppia, miten luoda toivomansa elämä todeksi.

neliapila

5. Kiireen taltutusta ja leppoisan olon harjoittelua

Palattuamme Irlannin tasavallan puolelle Dublinin etelärannikolle, keskustelemme kiireen olemuksesta ja ajankäytön valinnoista. Hotelli, jossa yövytään, on upea Royal Marine. Rento, kiireetön olo huokuu jo ilmapiiristä ja edesauttaa jokaisen leppoisen olon harjoittelua omaan tahtiin.

6. Yhdessä kokemisen voima

Viimeisenä päivänä ehditään vielä koota yhteen matkan anti ja sopia, millä eväillä kukin ylläpitää omaa hyvinvointiaan arjessakin. Ennen kotiin lähtöä ehditään vielä kuulla Dublinin tärkeimmät uutiset ja nähdä nähtävyyksiä. Kotiin viemisiksi saat unohtumattomia kohtaamisia ja kokemuksia, jotain uutta itsestäsi sekä käytännöllisiä työkaluja arkeen sovellettavaksi. Palaat kotiin voimaantuneena ja virkistyneenä.

Kaikkina kuutena matkapäivänä on noin kaksi tuntia interaktiivista valmennusta. Keskustelu jatkuu päivän aikana upeissa käyntikohteissa ja lisäksi jää aikaa omillekin oivalluksille. Kannattaa siis varata kynä ja vihko mukaan! Yksi matkan suurista anneista on yhdessä koetut ja jaetut ihmeet.

Lähde matkalle yksin, kaksin tai pienellä porukalla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Pohjois-Irlannin kiertomatka <

Lue lisää Kon-Tiki Toursin ja Intuitivon Kaija Pitkäniemen johdattamasta Pohjois-Irlannin kiertomatkasta 2.-7.5.2016 ja ilmoittaudu mukaan 29.2.2016 mennessä.

Kaija-PitkäniemiMatkanjohtajana toimii Kaija Pitkäniemi, henkinen valmentaja, jolle ihmisyys on kokonaisuudessaan merkityksellistä. Itsensä aito tunteminen ja sitä kautta kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä eli itsensä johtaminen ovat Kaijan pääteemoja. Hänelle on tärkeää pitää käsiteltävät asiat käytännönläheisinä ja ratkaisut sovellettavina jokaisen arkeen. Lämmin huumori ja sydämellä eläminen innostaa valmennettavia. Voit tutustua Kaijan blogikirjoituksiin: www.intuitivo.fi

kontiki

Kotimainen, yksityinen matkanjärjestäjä Kon-Tiki Tours tuottaa erilaisia hyvinvointia edistäviä matkoja asiantuntijaoppaiden vetäminä. Kon-Tiki tuottaa yrityksille, yhdistyksille sekä muille yhteisöille eri teemoilla räätälöityjä ryhmämatkoja ympäri maailmaa. Yksittäisille asiakkaille on tarjolla www.kontiki.fi -verkkosivuilla matkoja, joille kuka tahansa voi ilmoittautua ja osallistua mukaan yksin, kaksin tai pienellä porukalla.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image