Mitä menestys tarkoittaa Sinulle?

PETRI_BLOGI

Olipa kerran aika, jolloin puhelinnumerot etsittiin paperisesta puhelinluettelosta ja televisio-ohjelmat tallennettiin videokaseteille. Tuohon aikaan mediajulkisuus oli varattu “julkisuuden henkilöille”.

Jo tuolloin laulajat ja elokuvatähdet pyrkivät näyttämään mediassa itsestään parhaat puolet, myydäkseen ympärilleen rakennettua unelmaa. Unelmaa täydelliseltä vaikuttavasta elämästä, joka oli useimmille saavuttamattomissa.

Sitten kaikki muuttui. Internet tuli koteihin. Sosiaalinen media imaisi ihmiset sisäänsä ja sai meidät tuijottamaan pieniä ruutuja, joiden kautta tirkistelemme toistemme elämää.

Ulospäin täydelliseltä vaikuttava elämä ei ole enää vain filmitähtien etuoikeus. Sosiaalinen media on tuonut “oman elämän tähteyden” jokaisen ulottuville.

Kaukana ovat ne ajat, jolloin suomalaiset tyytyivät vertailemaan itseään naapureihinsa. Sosiaalinen media kun mahdollistaa oman elämän vertailun näppärästi lähes kenen tahansa elämään! Facebook-kaverit ovat oikeastaan nykyajan naapureita.

Selatessamme Facebookin uutisvirtaa vertaamme omaa elämäämme helposti toisten julkaisemiin huippuhetkiin. Miten se onkin niin, että joku on aina matkalla jossain mielenkiintoisessa paikassa ja me kökötämme samaan aikaan kotona tai työpaikalla.

Muiden elämä saattaa vaikuttaa lähes täydelliseltä verrattuna omaamme jos erehdymme vertaamaan omaa takahuonettamme toisen julkisivuun. Kuva ei ole kokonainen. On varsin helppo unohtaa, että jokaisella on oma taistelunsa taisteltavana.

Vertailun kulttuuri on omiaan synnyttämään perfektionismia ja kroonista tyytymättömyyttä. Perfektionistin mielestä asioiden pitäsi olla aina hieman paremmin kuin ne ovat. Perfektionistiselle mielelle mikään ei riitä. Aina on lisää tavoiteltavaa.

Haave menestyksestä

Mitä menestys tarkoittaa Sinulle?

Kaikki kuluttamasi media ohjelmoi alitajuntaasi. Siksi ison kuluttajamarkkinoilla toimivan yrityksen markkinointibudjetti voi olla useita miljardeja euroja vuodessa. Alitajuntasi muodostamat mielikuvat vaikuttavat valintoihisi.

Internetin monet sivustot kertovat jatkuvasti millaista elämäsi voisi olla. Maailma on mahdollisuuksia täynnä. Harmi vaan, että meillä kuolevaisilla ei ole sen enempää aikaa vuorokaudessamme kuin ennenkään.

Jokainen meistä haluaa menestyä ja kokea elämässään merkityksellisyyttä. Menestys on määritelty tavoitteiden onnistuneeksi saavuttamiseksi. Se on siten hyvin henkilökohtainen asia ja riippuu omista elämäntavoitteistasi.

Sinun olisi hyvä olla tietoinen siitä mitä oikeasti haluat. Mitä menestyminen tarkoittaa juuri sinulle?

Et voi saavuttaa sellaista mitä et määrittele. Jos et itse määrittele menestystä itsellesi, niin media, yhteiskunta tai vaikka vanhempasi voivat täyttää mielesi epämääräisillä haavekuvilla siitä, mitä sinun tulisi tavoitella menestyäksesi.

Jos et tiedä mitä haluat elämältä, saatat jatkuvasti kokea riittämättömyyden tunnetta ja kroonista tyytymättömyyttä kun “et ole vielä tarpeeksi menestynyt”. Silloin päädyt jahtaamaan omaa häntääsi.

Monesti et ole täysin tietoinen miksi sinun pitäisi tehdä kaikkia niitä asioita, joita sinun mielestäsi pitäisi tehdä. Usein sisäiset vaatimukset ja odotukset nousevat menneisyydessä tapahtuneista mielesi ohjelmoinneista, eivätkä tietoisesta päätöksestäsi tässä hetkessä.

Jos et tiedä mitä menestys tarkoittaa sinulle, voi tuntua, että mikään tekemäsi ei ole koskaan tarpeeksi. Jos et tiedä mitä haluat, saatat vertailla itseäsi muihin ja tuntea riittämättömyyttä kun et tunne olevasi niin hyvä mitä haluaisit olla. Jo muinaiskreikkalaisten tärkein ohje oli “tunne itsesi”.

Tällä informaatiotulvan aikakaudella on tärkeää, että tunnistat mikä sinulle on arvokasta. Jos et osaa erotella olennaista epäolennaisesta, saatat kahmia elämääsi niin paljon tehtäviä, ettei aikasi millään riitä kaikkeen. Kuulostaako tutulta? Kiire ja stressi seuraavat vanavedessä kun vapaahetket täyttyvät touhuamisella.

Olemme valmiita menemään monelle mutkalle yrittäessämme miellyttää muita. Jos et itse tiedä mikä sinulle on tärkeää, annat muille vallan päättää sen puolestasi. Jos asetat muiden prioriteetit aina ennen omiasi, niin huomaat maailmasi pian täyttyvän ahdistavista asioista, joita sinun “pitäisi” tehdä.

Pysähdy hetkeksi. Kysy itseltäsi mitä menestys tarkoittaa sinulle. Mikä on sinulle aidosti tärkeää? Tähän kysymykseen et tule löytämään vastauksia sosiaalisesta mediasta, vanhemmiltasi tai puolisoltasi. Tähän kysymykseen vain sinä voit vastata. Valta omaan elämääsi on sinulla itselläsi kun vain uskallat käyttää sitä.

Vinkki: määrittele menestyminen itsellesi siten, että se on ulottuvillasi jatkuvasti. Luovu täydellisyyden tavoittelusta.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image