Joogaa kohti lepoa – Avaudu ja kierry

Kohti lepoa – Osa 1

Kesällä meillä pohjoisessa riittää valoa. Auringon paiste lisää kehon yang-energiaa, eli kuumentaa ja saattaa häiritä unen saamista. Vapauta kehosi jännitykset ja rentouta mielesi kehoa viilentävällä ja rauhoittavalla joogaharjoituksella ennen yöunta. Joogaliikkeet avaavat ja venyttävät kehoa aktiivisen päivän päätteeksi.

Muista myös tutut vinkit: viilennä ja pimennä makuuhuone, sekä vältä iltasyöpöttelyä ja juo kamomilla- tai tulsiteetä. Laita kännykän hälytysäänet pois hyvissä ajoin ennen lepoa.

Jokaisen joogaharjoituksen avain on hengitys. Hengitä nenän kautta sisään ja ulos, hitaasti ja laajasti. Jokaisessa asanassa eli asennossa on tärkeintä ottaa yhä uudelleen yhteys tietoiseen hengitykseen. Anna pienen hymyn nousta kasvoillesi jos tunnet jännittyväsi harjoituksen aikana. Voit viipyä asennossa puolesta minuutista kahteen minuuttiin, tai niin kauan kun tuntuu hyvältä. Kokeilemalla tiedät.

1. Rintakehän avaus selinmakuulla

Aseta rullattu matto tai kaksin taitettu tyyny sydämen alle selän puolelle ja laskeudu hitaasti sen päälle. Koukista polvet ja tuo kantapäät lähelle lantiota. Anna polvien avautua sivuille ja tuo jalkapohjat yhteen. Hengitä ensin syvälle vatsaan ja kun huomaat hengityksen laajenevan, kiinnitä huomio rintakehään, miten se nousee ja laskee. Nauti lonkkien avautumisesta (jos lonkkien avaus sattuu, voit joko laittaa tyynyt polvien alle korotukseksi tai jättää polvet koukkuun kohti taivasta). Kädet voit tuoda rennosti pään taakse (jos hartiat tuntuvat kiristävän tiukalta, jätä ne mieluummin alaviistoon). Lopuksi voit ottaa rullan pois selkäsi alta, ojentaa jalat ja tuoda kädet vatsan päälle. Tunne, kuinka vatsa kohoaa sisäänhengityksellä ja laskee uloshengityksellä. Rentoudu ja tunne kiitollisuutta omasta kehostasi ja tästä hetkestä.

merimort_vapaudenjooga_rintakeha

2. Koko selän kierto makuulla

Aloita selinmakuulla polvet koukussa jalkapohjat lattiassa. Kääntele päätäsi ja keinuttele polviasi rennosti puolelta toiselle. Tunne miten painovoima auttaa sinua liikkeessä. Kuuntele miltä selässäsi tuntuu. Sulje silmät ja keskity hengittämään. Huomaa miten keuhkosi tyhjenevät ja täyttyvät. Tuo lopulta molemmat polvet toiselle puolelle, ja jää hengittämään pariksi minuutiksi. Avaa vastak­kainen käsi yläviistoon. Voit tukea taakse jäävän käden tyynyn avulla. Toista molemmat puolet.

Merimort_vapaudenjooga_2

Lopuksi pyöristä selkä. Tuo polvet vatsan päälle ja heijaa jalkoja puolelta toiselle.

Sarja jatkuu ensi viikolla! Levollisia unia.

 

Valokuvat: Heta Koivusalo

Joogabolsterit: www.sarwayoga.fi

Joogatrikoot: www.bahiniwear.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image