5 tapaa lakata olemasta elämän ja olosuhteiden uhri – Itsesääli väistyy, kun keskityt kiitollisuuteen

Uhrin roolista luopuminen on osa itsemme rakastamista. Monet uskottelevat itselleen, etteivät ole uhrin roolissa, vaikka tosiasia on toisin. On helppoa uskotella itselleen, ettei ole oman elämänsä ohjaksissa, mutta niin tehdessään jää jumiin uhrin rooliin.

Uhrina olemisen edut

Uhrina olemisessa on kuitenkin etunsa. Ensinnäkin, uhrina oleminen tarkoittaa, ettei meidän täydy kantaa vastuuta. Vastuu voi painaa varsinkin jos lisäämme sen päälle syytöksiä. Syyttely taas on täysin ihmispsyykeen tuotetta, sitä ei esiinny muualla maailmankaikkeudessa.

Toinen etu on se, ettei tulevaisuudesta tarvitse ottaa vastuuta. On vaikeaa hyväksyä, ettei kukaan pelasta sinua elämältäsi. Yksi elämän kivuliaimmista oivalluksista on se, että kukaan ei voi pelastaa sinua itseltäsi.

Kun jo valmiiksi tunnet olosi  voimattomaksi, tietoisuus siitä, että ainoastaan sinä voit auttaa itseäsi voi olla viimeinen pisara. Tämä oivallus voi olla joillekin niin rankka, että se johtaa itsemurhaan. Niillä, jotka tuntevat olevansa kaikista voimattomampia on vaihtoehtoina joko sitoutua elämään ja tehdä parhaansa sillä mitä heillä on, tai valita henkinen tai fyysinen kuolema.

Omasta tulevaisuudesta vastuun ottaminen edellyttää meitä paikallaan pitävien ajatusten, sanojen ja tekojen taakse jättämistä. Se edellyttää muuttumista, ja muutos on pelottavaa. On pelottavaa pitää omaa elämää omissa käsissään, mutta ilo, vapaus ja rauha pääsevät elämäämme vasta kun todella otamme vastuun menneisyydestämme, nykyisyydestämme ja tulevaisuudestamme.

Yksi uhrina olemisen etu on siitä saatu huomio ja oikeutus. Me erehdymme pitämään muilta saamaamme huolta ja sääliä rakkautena, ja pian se on ainoa tapa miten voimme tuntea rakkautta. Me pelkäämme joutuvamme yksin jos itsenäistymme ja ongelmamme katoavat. Toiset väsyvät kuitenkin antamaan kivullemme huomiota ja oikeutusta, he alkavat etääntyä meistä ja tunnemme olomme hylätyksi. Ainoa toivomme on löytää uusi ihminen tai ihmisiä meitä säälimään ja antamaan oikeutusta tunteillemme.

Näin voit päästä uhrin mentaliteetista

1. Oman elämän haltuun ottaminen
Totuus on se, että kukaan ei voi kontrolloida elämääsi, sillä kukaan ei voi kontrolloida ajatuksiasi. Tiettyä ajatusta voi joko uskoa tai olla uskomatta. Kun ymmärrät että sinä voit tehdä tämän valinnan, ymmärrät myös, että voit valita erilaiset ajatukset. Voit lakata elämästä sen mukaan miten asiat ovat ja alkaa elää sen mukaan miten haluat asioiden olevan. Hyvä elämä alkaa siis uhrin roolin jättämisellä ja oman elämän haltuun ottamisella.

2. Kiitollisuuden opettelu
Yksi paras tapa karistaa uhrin rooli on kehittää kiitollisuutta. Kiitollisuus on yksinkertaisesti sinulle tässä hetkessä iloa tuovien asioiden arvostusta ja tietoista tunnustusta. Itsesääli väistyy kun keskityt kiitollisuuteen.

3. Anteeksiantamisen opettelu
Anteeksiantaminen tarkoittaa rauhan tekemistä menneisyytesi kanssa ja se vapauttaa sinut tuntemaan olosi onnelliseksi. Kun annat jollenkin anteeksi, päästät ikään kuin vangin ulos vain todetaksesi että vanki olit sinä itse. Anteeksianto on vapautumista, sillä kielteinen tunne häviää ja tilalle tulee rauhan tunne.

4. Itselle anteeksiantaminen
Valmistaudu siihen, että tämä prosessi voi olla erittäin vaikea. Sitä voi verrata vuosia painetta keränneen padon murtamiseen. Voit tulla tämän prosessin aikana todella tietoiseksi syvistä haavoistasi ja haavoittuneisuudestasi. Voit jopa henkisesti romahtaa, mutta muista, että romahtaminen on parempi vaihtoehto kuin ikuisen paineen alla eläminen. Romahdus murtaa juuri ne asiat, jotka estävät sinua rakastamasta itseäsi.

5. Anteeksiantamisen sanat
Kirjoita kirje (oli kirjeen saaja elossa tai ei) joko anteeksipyyntönä tai anteeksiantona. Voit lähettää kirjeen jos haluat, tai voit tehdä puhdistavan rituaalin ja mennä paikkaan jossa voit turvallisesti polttaa kirjeen. Sytytä kirje tuleen ja katsele kun tulenlieskat nielevät kirjoittamasi sanat ja lähettävät ne maailmankaikkeuteen. Anna tulen pyyhkiä pois kipusi samalla kun se nielee pois paperin ja sanat.

ball of buring paper among the ashes with flames

Lähde: Heal your life

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image