Uskot tai et, niin se vaikuttaa joka hetki

ILKKA

Riippumatta siitä, että uskotko sinä siihen, että vaikutat ajatuksillasi elämääsi, niin haluaisin avata ajatusta siitä, että se, mihin sinä uskot vaikuttaa aina jokatapauksessa elämääsi.

Se, mihin uskot, tahtoo sanoa sitä, että sinulla on vahva tunne siitä, että jokin asia on tietyllä tavalla.

Voi olla, että olet oppinut niin vanhemmiltasi, lukemalla lehtiä tai oman kokemuksesi kautta.

ilkkakoppelomaki.com usko tai et
Se mitä näet, kuulet ja koet vaikuttaa siihen, mihin olet alkanut uskomaan
ja myös siihen, mihin tulet uskomaan jatkossa.

Käytännössä on kaksi päätapaa luoda itselleen uskomuksia:

1. Oppimalla asioista muilta joko katsomalla tai kuuntelemalla heitä tai heidän juttujaan.
2. Oman kokemuksen kautta.

Kun opimme jotain muilta, on tärkeää muistaa, että he kertovat asiat siitä maailmasta käsin, mihin he uskovat. Mikä on sitten totta, onkin hyvä kysymys ja en lähde nyt siihen suuntaan.

Olen huomannut, että kenenkään uskomusta (=ajatusta) ei kannattaisi koskaan tyrmätä tai myöskään olla täysin samaa mieltä, ennen kuin tutustuu siihen, mitä kyseisen uskomuksen takana on. Siihen pääsee hyvin käsiksi kysymällä esimerkiksi, mikä saa sinut uskomaan, että _______ ? Tai mihin perustuu se, että ajattelet, että ________ ?

Kun taas opit jotain oman kokemuksen kautta, niin rakennat uskomusjärjestelmääsi riippumatta siitä, että yrititkö edes tai teitkö jonkin täydellisesti.

Toisin sanoen, saatat olla päättänyt jostain asiasta 10 vuotta sitten, että se on sinulle mahdotonta ja uskot siihen edelleen. Voi kuitenkin olla, että yritit jotain silloin niillä tiedoilla ja taidoilla ja se ei onnistunut, mutta tänä päivänä se olisikin sinulle helppoa tai vähintäänkin mahdollista. Et kuitenkaan ole välttämättä edes ajatellut asiaa, koska sinulla on ollut uskomus, että se on mahdotonta.

Voi olla myös, että osaat elämässäsi jotain todella hyvin, mutta uskot, että et ole siinä kovin hyvä, koska et ole saanut siitä mielestäsi oikeaa palautetta (oikeita kehuja, tsemppausta tms.). Se ei kuitenkaan tarkota sitä ettetkö olisi hyvä siinä; uskomusten rakentumiseen nimittäin vaikuttaa merkittävästi se mitä muut sanovat ja miten he sen sanovat.

Olen myös huomannut, että henkilöllä on oma merkityksensä: Kun oikea ihminen oikeassa tilanteessa sanoo oikealla tavalla jotain, niin se voi vahvistaa tai heikentää merkittävästi jotain uskomustasi itsestäsi, osaamisestasi tai siitä, mitä uskot mahdollisuuksistasi.

Voisin jatkaa aiheesta pari viikkoa yhteen menoon, mutta tässä pari juttua, millä voit syventyä omiin uskomuksiisi vähän tai paljon:

1. Seuraa uskomuksiasi eli sitä, mihin sinä uskot ja mitä pidät totena. Huomaat ne siitä, mihin ajatuksiin tai tekemiseen sinulla liittyy vahva varmuuden tunne, joka ikään kuin sanoo ”näin se on”.

Miksi näitä kannattaa seurata? – Uskomuksesi rajoittavat mahdollisuuksiasi todennäköisesti enemmän kuin olet siitä tietoinen. Ne myös usein aiheuttavat riitoja ja väärinkäsityksiä ihmissuhteissa usein ihan turhaankin.

2. Huomioi uskomukset (jotka siis ovat myös ajatuksiasi) ja kiinnitä huomiota niihin, jotka rajoittavat sinua esimerkiksi:

– nauttimista täysillä elämästä
– etenemästä työssäsi
– parantamasta ihmissuhdettasi
– parantumasta sairaudesta
– lopettamasta sinua haittaavia tapoja

Koska sinun uskomukset ovat sinun itsesi luomia viime kädessä, niin voit myös muuttaa niitä sellaisiksi, mitkä palvelevat sinun elämääsi ja hyvinvointiasi paremmin. Siinä ensimmäinen askel on se, että mietit…

3. Mihin ajatukseen uskominen olisi tilanteessasi parempi vaihtoehto?

Kirjoita se itsellesi ylös ja…

4. Ala etsimään tietoa ja kokemuksia, jotka tukevat ajatusta, mihin haluat uskoa.

Uskomuksia pystyy muuttamaan, koska ne oikeasti ovat vain ajatuksia. 

Koska yleensä joko uskot tai et usko johonkin asiaan, niin uskomus voi muuttua, ja muuttuukin, täysin hetkessä.

Uskomukset kuitenkin voivat heikentyä tai vahvistua ajan mittaan riippuen siitä, mitä uskomusta ruokit. Siksi onkin tärkeää, että jos haluat onnistua jossain, niin etsit ihmisiä, ajatuksia, tietoa ja muiden ihmisten kokemuksia, jotka auttavat sinua onnistumaan.

Itse tarvitsen usein tukea omille projekteilleni niiden onnistumiseen. Joskus osa ihmisistä epäilee niiden onnistumista ja se ei silloin tue uskomustani onnistumisesta suoraan. Heiltäkin saa kuitenkin tärkeää ja olennaista tietoa, mikä lopulta saattaa olla avuksi onnistumisessa.

Muista, että onnistumiseen uskominen ei koskaan riitä yksistään:Sinun tulee myös tehdä asioita, jotka johtavat onnistumiseen. Oikeita asioita tekemällä voit myös onnistua, vaikka et itse uskoisikaan onnistumiseen.

Tavoitteeni oli, että tämä kirje muuttaa uskomuksiasi uskomuksista. Jos niin on käynyt, niin olet jo huomannut, miten helposti uskomukset muuttuvat mielessäsi.

Ennen kaikkea toivon sinulle hyviä ja terveitä uskomuksiasi itsestäsi.

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image