Raakasuklaa on sallittu herkku, joka poistaa syyllisyyden herkkuhetkistä

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy.


Raakasuklaa on sallittu herkku, joka vie turhan itsensä syyttelyn pois herkkuhetkistä. Kaupan hyllyt notkuvat nykyään mitä erilaisempia proteiinipatukoita, joten päätimme kehittää reseptin hyvälle raakasuklaa-proteiinipatukalle, joka saa kahvihetken tuomaan hymyn huulille hyvällä omatunnolla. Käytimme patukoissamme pehmeän makuista ja laadultaan ylivoimaista Actiwhey-heraproteiinia, jonka imeytyvyys ja ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. Voit myös käyttää patukoissa muuta laadukasta miedon makuista heraproteiinia.

Reseptin pohjana on käytetty Jaakko Halmetojan Silkkinen raakasuklaa -reseptiä jonkun verran mukaillen.

Raakasuklaa-proteiinipatukat

(n. 12 tuhdin kokoista patukkaa)

  • 4 dl kaakaovoita (raastettuna)
  • 2 kukkurallista ruokalusikallista kylmäpuristettua kookosöljyä (Esim. Voimaruoan Sentrifugoitu kookosöljy)
  • 1 dl cashew-pähkinöitä (murskattuna luomaan rakennetta)
  • 1 kukkurallinen dl kaakaojauhetta
  • 1 dl lucuma-jauhetta
  • 3 dl heraproteiinivalmistetta (jos on suurempi proteiinin tarve, niin voi laittaa enemmänkin ilman että maku kärsii)
  • 4 dl kokonaisia cashew-pähkinöitä (tai muita pähkinöitä, marjoja, kookoshiutaleita ym. oman maun mukaan)
  • 1 kukkurallinen ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa tai vaahterasiirappia
  • 25 – 50 tippaa Biomedin lisäaineettomia D-tippoja, jotka sisältävät 25 µg D-vitamiinia per tippa (näin tulee n. 50-100 µg D-vitamiinia per patukka)
  • Pinnalle koristukseksi kokonaisia saksanpähkinöitä

Sulata ensin lämminvesihauteessa kaakaovoi ja kookosöljy. Lisää D-tipat, jotta ne menevät varmasti tasaisesti raakasuklaa massan sekaan. Lisää sitten murskatut cashewit, kaakao-, lucuma ja heraproteiinijauheet, sekä makeutus. Sekoita hyvin ja sekoita lopulta sekaan myös kokonaiset cashew-pähkinät. Kaada koko seos esim. laakeaan vuokaan, niin että se muodostaa vuoan pohjalle n. 2–3 cm paksun kerroksen. Anna raakasuklaan kovettua hetken aikaa ja lisää pinnalle pähkinöitä tai muuta makusi mukaista koristusta. Laita valmis levy jääkaappiin kylmenemään n. puoleksi tunniksi niin että se on varmasti kokonaan kovettunutta ennen leikkausta.

Raakasuklaan leikkaaminen ja pakkaaminen

Ota terävä keittiöveitsi ja leikkaa suklaasta haluamasi kokoisia patukoita. Ei haittaa, jos suklaa halkeaa tahtomattasi väärästä paikasta, sillä se on silti ihan yhtä hyvänmakuista.

Patukat voi kääriä esim. leivinpaperin sisään ja sulkea kuminauhalla. Näin saat patukoille omatekemät ”karkkipaperit” ja niiden kuljetus helpottuu. Voit myös käyttää pakkaamiseen esim. raakasuklaan valmistuksessa tyhjentyneitä raakakaakao-, kaakaovoi- tai lucumapusseja.

Itse tehdyillä raakasuklaa-proteiinipatukoilla lyöt laudalta markettien proteiinipatukat mennen tullen, ja niitä voi nauttia maltillisesti ilman tunnontuskia. Proteiinijauhe raakasuklaan seassa tekee suklaasta maitosuklaamaisempaa ja herkullisen kuohkeaa.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image