15 asiaa, joita sinun ei tulisi tehdä itsellesi

Monet ihmiset aiheuttavat itselleen tarpeetonta kipua, koska heillä on erilaisia epäterveellisiä ajatuksia, uskomuksia ja käyttäytymismalleja. He eivät myöskään ole tietoisia siitä, etteivät he tiedosta näitä toimintamallejaan, joten he syyttävät ulkopuolisia voimia siitä, kuinka onnettomia he ovat. He haluavat, että maailma lakkaa satuttamasta heitä, kun he todellisuudessa itse satuttavat itseään.

Olemme kukin oman maailmankaikkeutemme napa. Ajattelemamme ajatukset, lausumamme sanat, uskomuksemme ja asiat, joita teemme – kaikki nämä määrittävät, millä tavoin ihmiset, ja elämä ylipäätään, kohtelevat meitä. Jos haluamme maailman alkavan kohdella meitä hyvin, meidän täytyy varmistaa, ettemme itse tee asioita, jotka tuottavat tuskaa ja kärsimystä. Meidän täytyy lakata satuttamasta itseämme.

Alla listataan 15 asiaa, joita sinun ei tulisi tehdä itsellesi. Kun lopetat näiden asioiden tekemisen, se auttaa puhdistamaan mielesi, sydämesi, kehosi ja elämäsi kaikesta siitä, mikä ei enää palvele sinua, kasvata sinua tai tee sinua onnelliseksi. Näin annat luvan sille, että jatkossa vain hyvät asiat löytävät luoksesi.

1. Lakkaa siirtämästä onnellisuuttasi tulevaisuuteen

Onnellisuus on matka, ei määränpää. Jos et osaa olla onnellinen nyt-hetkessä, juuri tässä ajassa ja paikassa, on melko todennäköistä, ettet koskaan osaa olla onnellinen. Muista, että “Onnellisuuteen ei ole tietä. Onnellisuus itsessään on tie. Joten vaali jokaista hetkeä. Ja vaali sitä enemmän, jos jaoit sen jonkun toisen kanssa. Muista, että aika ei odota ketään. Joten lakkaa odottamasta sitä, että lopetat koulun, että palaat kouluun, että pudotat 5 kiloa painoasi, että saat 5 kiloa lisää painoa, että saat lapsia, että lapsesi lähtevät kotoa, että aloitat työt, että pääset eläkkeelle, että menet naimisiin, että eroat, että on perjantai, että on lauantaiaamu, että saat uuden auton tai kodin, että autosi tai kotisi on maksettu, että tulee kevät, että tulee kesä, että tulee syksy, että tulee talvi, että on ensimmäinen tai 15. päivä, että kuulet oman laulusi, että olet saanut juoman, että lopetat juomisen, että kuolet, että synnyt uudelleen… Päätä, että ei ole parempaa aikaa olla onnellinen kuin juuri nyt.” ~ Tuntematon

2. Lakkaa likaamasta itseäsi negatiivisilla ajatuksilla

Elämänlaatusi on suoraan verrannollinen ajatustesi laatuun. Jos haluat elämästäsi paremman, näyttää tai tuntea olosi paremmaksi, sinun on syytä lopettaa itsesi myrkyttäminen negatiivisilla, itseäsi vähättelevillä ja myrkyllisillä ajatuksilla.

3. Lakkaa oikeuttamasta rajoituksiasi

Elämässä ei oikeasti ole mitään rajoituksia sille, mitä voimme olla, tehdä tai omistaa – paitsi ne rajoitukset, joilla itse kahlitsemme itsemme. Ihmiset, jotka jatkavat omien rajoitustensa oikeuttamista, jatkavat oman elämänsä luomista rajojen ja rajallisuuden lähtökohdista. Richard Bachin sanoin, “kun puolustat omia rajoituksiasi, ne todellakin ovat omiasi.

4. Lakkaa kertomasta itsellesi, ettet riitä

Oletko kuullut sanonnan “Varo, miten puhut itsellesi, sillä sinä kuuntelet“? Jos jatkuvasti kerrot itsellesi samat vanhat surulliset tarinat siitä, miten et ole riittävän hyvä, fiksu, nuori, arvokas, rikas, ja niin edelleen, jatkat väistämättä näiden haitallisten uskomusten mukaan toimimista ja vedät puoleesi ihmisiä ja kokemuksia, jotka todistavat sinun olevan oikeassa. Uskotpa tähän tai et, elämä tarjoaa sinulle juuri niitä kokemuksia, jotka itse ajattelet, ja tunnet, ansaitsevasi.

5. Lakkaa viettämästä aikaa väärässä seurassa

Jim Rohn on sanonut, että kukin meistä on keskiarvo niistä viidestä henkilöstä, joiden seurassa hän viettää eniten aikaa. Jos ympäröit itsesi erilaisilla negatiivisilla ja ikävillä ihmisillä, jotka rakastavat kaikesta ja kaikista valittamista ja jotka odottavat koko muun maailman muuttuvan voidakseen olla onnellisia, alat väistämättä heijastaa heidän käytöstään. Alat huomaamattasi myös uskoa samoihin asioihin kuin he ja käyttäytyä samalla tavalla.

6. Lakkaa odottamasta, että elämäsi alkaa

Tämä hetki on sinun elämäsi. Jos tuhlaat tämän hetken siihen, että odotat elämäsi alkavan, hukkaat lopulta koko elämäsi odottamiseen. Sinulta jää huomaamatta, että samalla, kun odotit elämäsi alkavan, elämäsi virtasi koko ajan eteenpäin.
Odottaminen on mielentila. Periaatteessa se tarkoittaa sitä, että haluat tulevaisuuden, etkä nykyhetkeä. Et halua sitä, mitä sinulla on, ja haluat sitä, mitä sinulla ei ole. Jokainen odottamisen tapa luo alitajuisesti sisäistä konfliktia nykyhetkesi, jossa et halua olla, ja toiveidesi tulevaisuuden välillä. Tämä vähentää elämänlaatuasi, sillä menetät nykyhetken.” ~ Läsnäolon voima

7. Lakkaa valittamasta

Jos et pidä jostakin, muuta se. Jos et voi muuttaa sitä, muuta asennoitumisesi siihen. Muuta asenteesi tai näkökulmasi, mutta lakkaa valittamasta. Valittaminen ei muuta asioita paremmaksi – päin vastoin, se tekee niistä huonompia.

8. Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin

Tehtäväsi Maapallolla ei ole olla parempi kuin muut, vaan parempi kuin mitä itse olet ollut. Parempi tänään kuin olit eilen. Sen sijaan, että katselet, mitä muut ihmiset tekevät, ja käytät omaa arvokasta aikaasi ja energiaasi vertailemalla itseäsi ja elämääsi kaikkiin muihin, säästä tämä energia ja kanavoi se johonkin, josta saat onnellisuutta ja mielenrauhaa.

9. Lakkaa vellomasta menneisyydessä

Joka ainoa päivä sinulla on tilaisuus alkaa alusta, jättää menneisyys taaksesi ja aloittaa uusi elämä. Opettele arvostamaan niitä ihania lahjoja, joita elämä tarjoaa sinulle. Anna menneiden olla, ja jatka elämässäsi eteenpäin.

10. Lakkaa etsimästä rakkautta vääristä paikoista

Miksi etsit rakkautta kaikista vääristä paikoista, kun syvällä sisälläsi on piilossa valtavasti rakkautta vain odottamassa sitä, että huomaat sen? Löydä tämä sisälläsi majaileva rakkaus. Kun yhdistyt siihen, koko maailma alkaa tarjota sinulle rakkautta – juuri niin kuin olet aina toivonut.

11. Lakkaa murehtimasta

Jätä murheesi taaksesi. Ne eivät tuota sinulle mitään hyvää.

12. Lakkaa olemasta kiittämätön

Ihmiset, jotka ovat kiittämättömiä saamistaan asioista, päätyvät usein menettämään elämän heille suomat lahjat. He ymmärtävät vasta silloin, kun nuo lahjat otetaan heiltä pois, miten paljosta he olisivat voineet olla kiitollisia. Tässä maailmassa on valtavasti kiitollisuuden ja arvostamisen aiheita. Mitä paremmin omaksut tavan olla kiitollinen elämästäsi ja kaikista sen sisältämistä ihanista asioista, sitä enemmän elämä tarjoaa sinulle kiitollisuuden aiheita.

13. Lakkaa yrittämästä saada kaikki pitämään sinusta

Jos haluat ihmisten pitävän sinusta, lakkaa yrittämästä niin kovin. Jos haluat maailman olevan hulluna sinuun ja ihmisten pitävän sinusta, ala elää elämääsi niin, että ihmisten mielenkiinto sinua ja elämääsi kohtaan herää – älä yritä jahdata tai anoa heidän rakkauttaan ja huomiotaan. Ryhdy tekemään asioita, jotka herättävät intohimosi ja jotka saavat sydämesi laulamaan ilosta. Tällöin sen lisäksi, että muut ihmiset alkavat rakastaa sinua, myös sinä itse alat rakastaa itseäsi. Ja se, jos mikä, tekee sinusta onnellisen!

14. Lakkaa epäilemästä itseäsi

Usko itseesi. Tiedä, että sinussa on voima, joka on paljon vahvempi kuin mikään koskaan tuntemasi. Lakkaa epäilemästä itseäsi ja opi luottamaan tähän voimaan. Opi luottamaan itseesi, sisäiseen viisauteesi, sisäiseen voimaasi, mutta myös elämän viisauteen. Tiedä, että kukaan meistä ei ole täällä sattumalta, eikä kukaan meistä ole virheetön. Meillä jokaisella on omat ainutlaatuiset lahjamme ja lahjakkuutemme, joita tämä maailma tarvitsee. Sillä, ketä me olemme, on merkitystä. Sillä, kuka sinä olet, on merkitystä.
Ole nöyrä, sillä sinut on tehty maasta. Ole jalo, sillä sinut on tehty tähdistä.” ~ Serbialainen sanonta

15. Lakkaa arvottamasta itseäsi ulkopuolisten mielipiteiden perusteella

Miksi olet niin lumoutunut tästä maailmasta, kun sisälläsi on kultakaivos?” ~ Rumi
Elämässä on asioita, joita teemme, ja asioita, joita olemme. Se, mitä olemme, on ikuista. Se, mitä meillä on, on tilapäistä. Älä koskaan käytä itsesi ulkopuolisia asioita, ihmisiä ja kokemuksia vahvistamaan omanarvontuntoasi. Älä koskaan määritä omaa arvoasi ulkoisten seikkojen ja mielipiteiden perusteella, sillä se orjuuttaa sinut ja laittaa sinut sellaisten asioiden, ihmisten ja kokemusten armoille, joihin et voi itse vaikuttaa.

Lähde: The Mind Unleashed

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image