5 helppoa tapaa rakastua itseensä

Elämästä ei tarvitse tehdä monimutkaisempaa kuin se on. Usein kuitenkin teemme juuri näin. Lykkäämme ongelmiamme, ja täten lykkäämme elämäämme. Voimme kuitenkin juuri nyt valita hyvän ja onnentäyteisen elämän. Yksi tapa elää hyvää elämää on kohottaa itsetuntoaan ja rakastua itseensä. Tässä 5 helppoa tapaa tehdä se.

1. Ympäristö on tärkeä

Itselleen kannattaa luoda mukava ja esteettisesti miellyttävä ympäristö (tällä on oikeasti väliä). Jos työhuone ja koti ovat sotkussa, miten voi selkeyttää elämäänsäkään? Jos yrität positiivisesti kehittää ympäristöäsi ja sen sisältöä, kunnioitat itseäsi ja opit huomaamattasi pitämään itsestäsi.

2. Puhu itsellesi lempeästi

Sisäinen äänemme on tärkeämpi kuin tiedämmekään. Lempeä sisäinen ääni on erottamaton osa onnellista elämää. Suhteesi itseesi on tärkein ihmissuhteesi. Jos se ei toimi, miten mikään muukaan voisi toimia? Jos lempeä sisäinen ääni on vaikea saavuttaa, ajattele itseäsi pienenä lapsena ja mieti, puhuisitko itsellesi lapsena niin kuin puhut itsellesi nyt.

3. Yhteisössä on positiivista voimaa

Ihmissuhteet ovat erittäin tärkeitä. Ne tuovat elämäämme turvaa ja vakautta sekä opettavat meille paljon itsestämme. Se, että tunnemme olevamme osa jotakin, kehittää fyysistä ja henkistä terveyttämme. Mieti, miten kommunikoit yhteisössäsi: oletko se, joka osoittaa positiiviset puolet joka asiassa, vai se, joka aina keksii valitettavaa?

4. Keskity vahvuuksiisi, älä heikkouksiisi

Media ja mainostajat varmistavat sen, ettemme ole koskaan tyytyväisiä itseemme. Et ole täydellinen, meikkaa. Et ole täydellinen, syö tätä. Tätä menoa emme koskaan huomaa sitä, että olemme hyviä juuri sellaisina kuin olemme.

Heikkouksiemme sijaan meidän tulisi laittaa kaikki energiamme vahvuuksiemme kehittämiseen. Niissä piilee suurin potentiaalimme. Tee sitä, mitä rakastat eniten ja mistä nautit eniten – koko sydämestäsi.

5. Juhli!

Vallalla on käsitys, jonka mukaan juhliminen on vain todella isoja juttuja varten. Pienetkin saavutukset ovat kuitenkin juhlan arvoisia. Kun toimimme siitä käsin, mitä todella rakastamme, kaikesta tulee helpompaa.

Lähde: Mindbodygreen.com