Sannan kynästä: “Sattumaako?” kysyy Salaliitto-Sammakko

Eilen mieleeni tuli yhtäkkiä valokuva neljän vuoden takaa. Kuvassa minulla on musta paita, ja kuin ohimennen mietin, mihinköhöhän tuo paita on vuosien varrella päätynyt. Unohdin asian samalla, koska se ei ollut minulle merkityksellinen.

Tänä aamuna kaivoin aamuhämärässä vaatekaappia, sitä samaa pinoa, jota olen viimeiset viikot kierrättänyt käytössä. Kun vedin käden ulos kaapista, siinä se oli, sama paita neljän vuoden takaa.

”Sattumaako?” kysyisi Salaliitto-Sammakko. Saattaa olla. Ihme? Saattaa olla. Olennaisempaa on se, kumpaan uskoo. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että sattumien tai ”sattumien” huomiointi ihmeinä alkaa synnyttää lisää sattumia tai ”sattumia”. Sillä tavalla elämästä tulee ihmeellistä.

Usein ihmeet ovat juuri tuollaisia merkityksettömiä välähdyksiä – ja hyvä niin. Koska silloin kun puhutaan itselle isoista ja merkityksellisistä asioista, pelko astuu kuvaan. Eli ego. Eli rationaalinen mieli. Se vähättelee, sättii, nauraa, halveksii. Se pelkää niin helkkaristi, että sitä ei enää kuunnella.

Kaiken tuon egomeuhkan takana on kuitenkin intuitio. Se, jota jokainen meistä käyttää aina joskus – tietoisesti tai tiedostamatta. Ja sanotaan, että menestyneiden johtajien päätöksenteko perustuu pohjimmiltaan intuitioon, ei faktoihin.

Ja intuitiota voi kehittää arjessa. Mitenkö?

1. Kun sattumia tapahtuu, kuuntele, miten rationaalinen mielesi haluaa ne selittää. Ihan vain tarkkaile. Alat vähitellen erottaa pintatiedon.

2. Kun sattumia tapahtuu, anna niille huomiosi. Taas ihan vain huomaa ne. Alat vähitellen tunnistaa tiedon, joka tulee rationaalisen mielen ulkopuolelta. Se saattaa tulla kuvina, mielikuvina, tuntemuksina kehossa tms. Jokaisella on omat tapansa kokea intuitiivisesti (ja jokaisella on se, uskoi siihen tai ei).

3. Sattumat alkavat lisääntyä, kun alat nähdä asioiden yhteydet. Samalla intuitiosi kehittyy entisestään. Kun alat luottaa siihen, voit hyödyntää sitä isommissakin päätöksissä, kun ego ei pääse enää pelottelemaan.

4. Rationaalisen mielen voi ottaa mukaan sitten, kun tarvitsee selvittää, miten intuitiivisen tiedon saa hyödynnettyä käytännössä. Tai vaikka jos se tarvitsee pukea sanoiksi. Molempia siis tarvitaan.

(Täällä lisää joitain yleisiä vinkkejä.)

Tietäminen ja ”tietäminen” ovat eri asia. Ja jokainen meistä voi päättää, kumpi on kumpi. Olen kokeillut molempia, ja toinen niistä on vaivattomampaa, tehokkaampaa ja kutkuttavampaa.

Yksi hienoimmista elämänohjeista kuuluu: Tiedät, kun tiedät.

Teksti on julkaistu myös Sannan koulutussivustolla: sannawikstrom.fi

AJANKOHTAISTA:

  • 24.–25.5. ensimmäinen avoin Tiedostava kirjoittaminen® -koulutus KIRJOITTAJILLE. Lisätietoja: wikstromsanna(at)gmail.com.
  • 27.4. järjestettävään UNELMAtyöpajaan on vielä muutama paikka vapaana; ystävän voi ottaa mukaan -50%! Ilmoittaudu wikstromsanna(at)gmail.com
  • Intuitiiviset yksilövalmennukset ja energiahoidot MAANANTAISIN: 28.4., 5.5., 12.5., 19.5., 26.5. Varaa aikasi sopivalle päivälle: wikstromsanna(at)gmail.com
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image