Sannan kynästä: “Sattumaako?” kysyy Salaliitto-Sammakko

Eilen mieleeni tuli yhtäkkiä valokuva neljän vuoden takaa. Kuvassa minulla on musta paita, ja kuin ohimennen mietin, mihinköhöhän tuo paita on vuosien varrella päätynyt. Unohdin asian samalla, koska se ei ollut minulle merkityksellinen.

Tänä aamuna kaivoin aamuhämärässä vaatekaappia, sitä samaa pinoa, jota olen viimeiset viikot kierrättänyt käytössä. Kun vedin käden ulos kaapista, siinä se oli, sama paita neljän vuoden takaa.

”Sattumaako?” kysyisi Salaliitto-Sammakko. Saattaa olla. Ihme? Saattaa olla. Olennaisempaa on se, kumpaan uskoo. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että sattumien tai ”sattumien” huomiointi ihmeinä alkaa synnyttää lisää sattumia tai ”sattumia”. Sillä tavalla elämästä tulee ihmeellistä.

Usein ihmeet ovat juuri tuollaisia merkityksettömiä välähdyksiä – ja hyvä niin. Koska silloin kun puhutaan itselle isoista ja merkityksellisistä asioista, pelko astuu kuvaan. Eli ego. Eli rationaalinen mieli. Se vähättelee, sättii, nauraa, halveksii. Se pelkää niin helkkaristi, että sitä ei enää kuunnella.

Kaiken tuon egomeuhkan takana on kuitenkin intuitio. Se, jota jokainen meistä käyttää aina joskus – tietoisesti tai tiedostamatta. Ja sanotaan, että menestyneiden johtajien päätöksenteko perustuu pohjimmiltaan intuitioon, ei faktoihin.

Ja intuitiota voi kehittää arjessa. Mitenkö?

1. Kun sattumia tapahtuu, kuuntele, miten rationaalinen mielesi haluaa ne selittää. Ihan vain tarkkaile. Alat vähitellen erottaa pintatiedon.

2. Kun sattumia tapahtuu, anna niille huomiosi. Taas ihan vain huomaa ne. Alat vähitellen tunnistaa tiedon, joka tulee rationaalisen mielen ulkopuolelta. Se saattaa tulla kuvina, mielikuvina, tuntemuksina kehossa tms. Jokaisella on omat tapansa kokea intuitiivisesti (ja jokaisella on se, uskoi siihen tai ei).

3. Sattumat alkavat lisääntyä, kun alat nähdä asioiden yhteydet. Samalla intuitiosi kehittyy entisestään. Kun alat luottaa siihen, voit hyödyntää sitä isommissakin päätöksissä, kun ego ei pääse enää pelottelemaan.

4. Rationaalisen mielen voi ottaa mukaan sitten, kun tarvitsee selvittää, miten intuitiivisen tiedon saa hyödynnettyä käytännössä. Tai vaikka jos se tarvitsee pukea sanoiksi. Molempia siis tarvitaan.

(Täällä lisää joitain yleisiä vinkkejä.)

Tietäminen ja ”tietäminen” ovat eri asia. Ja jokainen meistä voi päättää, kumpi on kumpi. Olen kokeillut molempia, ja toinen niistä on vaivattomampaa, tehokkaampaa ja kutkuttavampaa.

Yksi hienoimmista elämänohjeista kuuluu: Tiedät, kun tiedät.

Teksti on julkaistu myös Sannan koulutussivustolla: sannawikstrom.fi

AJANKOHTAISTA:

  • 24.–25.5. ensimmäinen avoin Tiedostava kirjoittaminen® -koulutus KIRJOITTAJILLE. Lisätietoja: wikstromsanna(at)gmail.com.
  • 27.4. järjestettävään UNELMAtyöpajaan on vielä muutama paikka vapaana; ystävän voi ottaa mukaan -50%! Ilmoittaudu wikstromsanna(at)gmail.com
  • Intuitiiviset yksilövalmennukset ja energiahoidot MAANANTAISIN: 28.4., 5.5., 12.5., 19.5., 26.5. Varaa aikasi sopivalle päivälle: wikstromsanna(at)gmail.com
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image