Oppiminen on herkkyyttä reagoida ympäristöön

“Ekojoogaa voi harjoittaa silloin kun tajuaa asemansa kosmisessa maailmankaikkeudessa. Siitä tulee järkeenkäypää vasta kun todella alkaa ymmärtää elinvoimaa sekä sen hämmästyttävää kehitystä ja vaikutusta. Evoluutiota ja elämää itseään voi oppia käsittämään sen kautta, että oivaltaa herkkyyden luonteen ja voiman. Tuo herkkyys on kuin tuntosarvet, joilla tutustumme elämään ja määrittelemme sen. Tämä pätee niin alempiin elämän muotoihin kuin ihmisiinkin.

Kehitämme elämän aikana erilaisia herkkyyksiä, kuten taidon kuunnella musiikkia tai kyvyn ymmärtää ympärillämme olevien ihmisten mielialoja. Kehitämme herkkyyden aistia eläimiä ja muita elämänmuotoja, kasveja ja puita. Kun ensimmäiset eliöt kehittyivät orgaanisesta alkuliemestä, se oli suuri askel, koska ne reagoivat ympäristöönsä. Tästä lähti kaikki oppiminen. Oppiminen on kyky – se on herkkyyttää reagoida ympäristöönsä ja sen olosuhteisiin jollakin lailla.”

Kirjasta: Henryk Skolimowski: Ekojooga – Harjoituksia ja meditaatioita maanpäällisen kauneuden sisäistämiseksi (Kirjayhtymä 1996)

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image