Sielunsäteitä: Mikä on intuition ja tahtomisen ero? – Asiantuntija vastaa

Sanna aloitti maaliskuussa 2013 puolen vuoden mittaisen Intuitiivisen parantamisen koulutuksen. Sielunsäteitä-blogi keskittyy matkaan, joka suuntaa kohti omaa ydintä, sielunsäteitä. Blogissa vierailee myös kouluttaja Heli Heiskanen.

–––

Sannan koulutuksessa nousseita kysymyksiä kouluttaja Heli Heiskaselle:

Sanna: Mikä on intuition ja tahtomisen (lähteen) ero ja ovatko ne toisensa poissulkevia?

Heli:  Intuitio tulee henkisen minän / sielun kautta. Tahtominen on egosta ja ihmismielestä peräisin. Niiden ääni voi helposti sekoittua, erottelukykyä täytyy opetella. (Huom! Täsmällisiä nimiä ei ole, joten voi käyttää erilaisia termejä.)

Sanna: Voiko tahdon (/egon) tunnistaa jostain tietynlaisista ajatuksista?

Heli : Tahdolle ja egolle tyypillistä on nopeus, kova ääni, pakonomaisuus ja lopputuloksen etukäteen päättäminen. Egon tyyli on tekemällä tekeminen; eli mennään vaikka läpi harmaan kiven, kun on päätetty, eikä huomioida hienovaraisia tai joskus hyvin selviäkään merkkejä siitä, että suunta on kenties väärä.

Ego päättää heti päämäärän – tai päinvastoin ei osaa millään päättää – ja menee sitä kohti ilman vaihtoehtoja. Ego ei muista olla tässä hetkessä antaen korkeamman viisauden johdattaa kulkua sielun päämäärään. Tahtoa kuvaava lause voisi olla: “Minä haluan, koska olen päättänyt”.

 

Sanna: Miten voi opetella intuition kuuntelua?

Heli: Pysähtyminen, hiljaisuus ja kiireettömyys ovat avainasioita. Intuition ääni on hiljainen ja itseään korostamaton. Intuitio ilmenee neutraalisti ja sen erottaminen toiveajattelusta ja peloista voi olla haastavaa. Siksi mielen häly on hiljennettävä, että sitä kuulee. Meditaatio ja oman ajan ja tilan ottaminen on hyvä apu.

Sanna: Mitä jos intuitio kertoo jotain radikaalia ja elämässä pitäisi tehdä isojakin muutoksia? Kannattaako intuitiota seurata? Miksi?

Heli: Radikaalit päätökset kannattaa rauhassa vahvistaa hiljentymällä kuuntelemaan sisäistä ääntä. Tämä siksi, että erottaa sen impulsiivisista mielijohteista. Jos intuitio toistuvasti ja/tai erittäin selkeästi ilmoittaa jotakin, niin sitten sitä kannattaa kuunnella isoissakin asioissa ja toimia sen mukaan. Askel askeleelta tässä hetkessä eläen ilman, että määrittelee lopputulosta valmiiksi.

Miksi intuitiota kannattaa kuunnella? – Koska se on sielun/hengen puhetta. Sielun johdatusta seuraava ihminen kulkee omaa henkistä polkuaan, mikä on syvästi tyydyttävää.

Sanna: Kun innostuu jostain, on vaikea tunnistaa tuleeko energia luovuuden ehtymättömästä lähteestä vai tahdon synnyttämästä energiabuustista, joka kuluttaa omia voimavaroja. Ne tuntuvat aluksi samalta, mutta lopulta tahtoenergia (ego) vaan kuluttaa omat voimavarat. Kun taas kulkee sielun ohjauksessa, voimavarat sen sijaan kasvavat. Mutta kun seisoo tienristeyksessä: Mitä pitäisi tehdä?

Heli: Innokkaan mielen ja sielun ääniä on vaikea erottaa toisistaan varsinkaan heti alkuunsa. Jos on epävarma, voi antaa asian selkiytymiselle aikaa, hiljentyä ja kuunnella sydäntään päivittäin. Voi myös tehdä jotakin siihen suuntaan, mihin kutsu tuntuu käyvän ja katsoa, mitä siitä seuraa. Jos asia ei etene tai tulee seinä vastaan, niin sitten ottaa askeleen hieman toiseen suuntaan. Kokeilemalla löytyy uoma, jota pitkin asiat sujuvat virraten.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image