Lapsena suosikkiherkkuni oli tuulihatut. Mielestäni ne oli todella helppo tehdä ja kivaa niissä oli myös se että niistä voi tehdä sekä makeita, että suolaisia versioita.
En tosiaan ole mikään sokerileipuri, koska en juuri välitä makeasta. Mutta nyt olen hiukan testaillut viljattomia leivonnaisia ja tässä lapsuuteni klassikko sovellettuna nykyiseen ruokavaliooni. Vehnäjauhot korvasin kookosjauhoilla ja perunajauhoilla. Myös riisijauhot toimii varmasti hyvin perunajauhojen tilalla. Tein myös suolaisen kinkku, kurkku, majoneesi täytteen, mutta tässä nyt se perinteisempi makea versio; kermavaahdolla ja vadelmahillolla. Hyvää oli.
Tuulihatut
100 g voita
3 dl vettä
1 dl kookosjauhoja (myös mantelijauhot käy)
1 dl perunajauhoja (myös riisjauhot käy)
1/2 tl leivinjauhetta
3 munaa
täytteeksi:
vispattua luomukermaa
hyvää vadelmahilloa
Mittaa voi ja vesi kattilaan ja lämmitä niitä liedellä kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kookosjauhot (ei vielä perunajauhoja) kokoajan puulastalla sekoittaen. Kun seos on hiukan jäähtynyt voit lisätä myös leivinjauheen ja perunajauhot (jos laitat perunajauhot kuumaan nesteeseen ensiksi, ne jähmettyy klimpiksi – testasin tämänkin). Lisää lopuksi jäähtyneeseen nesteeseen kananmunat sähkövatkaimella sekoittaen. Nostele taikinasta lusikalla nokareita pellille. Paista 200 asteessa noin 20 – 25 minuuttia, kunnes hatut on päältä valmiin näköisiä. Älä avaa uunia ensimmäisen 15 minuutin aikana. Halkaise hatut ja laita väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Nauti.