Onnen äärellä: Rakastamalla muutokseen

Vuoden vaihduttua moni meistä tekee itselleen lupauksia paremmasta elämästä. Suuri osa lupauksista liittyy omaan terveyteen, mutta erityisesti myös ulkonäköön. Treenisalit pullistelevat innokkaita ihmisiä, jotka tavoittelevat parempaa elämää, uutta minää ja onnellisempaa tulevaisuutta. Moni lipsauttaa huuliltaan ajatuksen siitä, että sitten kun painan 10 kiloa vähemmän, sitten kun minulla on lihaksia ja sitten kun vain näytän siltä ja tältä, sitten on kaikki hyvin. Sitten olen onnellinen. Sitten elämäni on täydellistä tai vähintäänkin sata kertaa ihanampaa. No höpöhöpö, sanon minä.

Itselle asetetaan niin kovat paineet, että innostus elämänmuutoksesta lopahtaa viikoissa. Sitten onkin helppo syyllistyä ja vaipua sohvalle vihaamaan itseään. Palata vanhaan ja ihmetellä, miksi mikään ei muuttunut.

Ihastuttava kaverini kirjoitti Facebookissaan aloittaneensa uuden vuoden nousemalla vaa’alle. Samaan hengenvetoon hän varoitti meitä muita tekemästä samaa. Hiljattain vaateputiikissa kuulin naisen äänen huikkaavan verhon toisella puolella odottavalle ystävälle, että voi luoja miten mä voin olla näin ällöttävä. Mä en tuu ikinä vaatekauppaan tai ehkä vain jään tänne sovituskoppiin enkä tule ulos. Ja kuinka ollakaan, kopista astahti ulos kaunis nainen, kuka tahansa meistä. Olen myös kysynyt ystäviltäni, mikä heissä heidän itsensä mielestä on parasta. Usein vastaus on ollut hämmentynyt: ai parasta? Kamoon, helpompaa on keksiä huonoja asioita, niitä tiedän heti kymmenen! Olen puuhastellut pitkään yhden unelmani, kirjaprojektin parissa, jonka puitteissa sain tavata 32 upeaa eri-ikäistä naista. Yllätyin, kun toiset heistä omat kuvansa nähtyään kokivat ensin ahdistusta. Minä kun taas näin pelkkää kauneutta, sekä sisäistä että ulkoista. Jokainen heistä oli upea, ihastuttava!

No, helppo se on täältä huudella. Itsekin olen kriittinen omia kuviani kohtaan. Tosin nykyään osaan katsoa kuvistani minuutin alkupaniikin jälkeen myös hyviä puoliani. Ja tiedän toki sen, että itsensä hyväksymisestä on iisiä puhua, toteutus on toki haasteellisempaa. Olen itsekin sortunut arvostelemaan ulkomuotoani peilin äärellä. Kyllä, minäkin olen joskus harkinnut jäädä sovituskoppiin asumaan sitä ennen selluliittejani tuskallisen inhon vallassa puristellen.

Jossakin vaiheessa kuitenkin oivalsin, että tie niin onnellisempaan kuin terveempään, energisempään ja iloisempaankin minään ei käy pelkästään treenisalin kautta eikä erityisesti itseinhon, itsevihan tai itsensä syyllistämisen kautta.

Sen onnellisemman, terveemmän, energisemmän ja iloisemman minän resepti on oikeastaan aika yksinkertainen: itsensä rakastaminen.

Entäpä jos ensi kerralla ahdistuksen puskiessa päälle et soimaisi itseäsi siitä, että farkut puristavat. Katsoisit itseäsi rakkaudella ja sanoisit lempeästi, että olet hyvä ja kelpaat minulle tällaisena. Mutta jos kuitenkin tahdot muuttaa itseäsi, tee se rakkaudella ja lempeästi, ilon kautta. Älä vihaa, syytä tai inhoa, sillä negatiivisuus ei ikinä voi johtaa myönteiseen lopputulokseen. Mitä enemmän itseä mollaa, sitä rankemmin omaa itsetuntoa painaa alas. Itselleen on syytä olla yhtä hyvä, ihana ja rakastavainen kuin muillekin maailman ihmisille.

Kehu siis itseäsi päivittäin ja mieti mieluummin hyviä puolia kuin huonoja. Kun keskityt hyvään, hyvä lisääntyy. Kun vahvistat vahvuuksiasi, heikkoudet hiipuvat. Puhu itsellesi kuin rakkaille ihmisille ympärilläsi. Nimeä päivittäin vähintään kolme kohtaa, joista niin henkisessä kuin fyysisessä itsessäsi pidät, minä voin aloittaa: Pidän siitä, että minulla on vahvat jalat, suuret siniset silmät ja olen iloinen ja myönteinen luonne. Oho! Tuli neljä! Sinäkin huomaat, että se on itse asiassa helppoa, kun vain pääset alkuun. Kun keskityt hyvään itsessäsi, alat pian huomata enemmän myönteisiä asioita. Luotsaa itseäsi tietoisesti kohti hyvää oloa. Pysähdy rauhassa kuuntelemaan, minkälaisia asioita sydämelläsi liikkuu. Huomioi itseäsi. Anna ajatusten tulla ja mennä, olivat ne sitten negatiivisia tai positiivisia. Älä jää vellomaan epäkohtiin. Turhan valittamisen sijaan ala toimia. Ja nyt on oivallinen hetki siirtyä myös sinne treenisalille!

Yksi onnellisemman sinun, minun ja meidän salaisuuksista on se, miten itseemme suhtaudumme. Kun sinä rakastat itseäsi, sen ihanan tunteen nostattama hyvä energia välittyy myös ympäristöösi ja samalla muutat maailmaa. Muutat maailmaa olemalla oma, ihana itsesi.

Ilon ja rakkauden kautta, onnellista vuotta 2013!

No näinpä!
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image