Nämä tehokkaat luonnontuotteet auttavat hiivatulehduksen hoidossa – Helpota ikäviä oireita näillä vinkeillä

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy. Asiantuntijana juttusarjassa toimii fytonomi Birgit Stenroos. 


Energian puute, stressi, ahdistus, paino-ongelmat, keskittymisvaikeudet, vaikeat ruoansulatusongelmat, ilmavaivat, ripuli, ummetus, pahanhajuinen hengitys ja jopa vaikea päänsärky voivat olla oireita hiivainfektiosta.

Kandidiaasilla eli hiivainfektiolla tarkoitetaan tavallisesti Candida albicans -hiivan aiheuttamaa tulehdusta. Candida-lajeja tunnetaan yli 150, mutta n. 10 % niistä aiheuttaa merkittäviä infektioita ihmiselle. Candida albicans on yleisin ja siinä Candida-mikrobi lisääntyy suolistossa aiheuttaen vaikeitakin kroonisia terveysongelmia. Hiivatauti voi aiheuttaa monia suolisto-oireita. Oireet ilmenevät useimmiten voimakkaana pian ruokailun jälkeen, ja näin voit tuntea olevasi allerginen tai yliherkkä monille ruoka-aineille.

Diabetes ja lihavuus sekä suun kautta otettu kortisonihoito ja muut elimistön vastustuskykyä heikentävät hoidot edistävät hiivan kasvua, ja sitä esiintyy myös muiden tautien yhteydessä, esim. taivepsoriaksessa.

Hiivojen aiheuttamat tulehdukset eivät yleensä ole vaarallisia, joskin kiusallisia, ellei ihmisen immuunijärjestelmä ole jostain syystä heikentynyt (vakava sairaus, rankat hoidot jne.).

Jos on vaikeuksia immuunijärjestelmässä, PH-tasapainossa tai hyviä suolistobakteereita ei ole riittävästi, voi hiiva alkaa kasvaa hallitsemattomasti ja aiheuttaa infektioita. Hiivatulehduksen voivat aiheuttaa myös allergiat, tartunta, huono hygienia, liika makea, antibiootit tai stressi.

Probiootit ja Candida albicans

Lactobasillus Acidophilus on olennainen bakteeri ohutsuolessa ja sen on osoitettu estävän Candida albicans -sienirihmaston muodostumista.

Bifidobacterium bifidum on ystävällinen bakteeri, joka elää paksusuolessa. Se puhdistaa suolikanavaa ja tuottaa B-vitamiineja. Sen on todettu tuhoavan patogeenisia bakteereita, viruksia ja hiivoja.

Luonto voi olla avuksi

Jos epäilet, että sinulla on hiivainfektio, ota lisäravinteina erityisesti C-vitamiinia ja edellä mainittuja maitohappobakteereita. Hiivat käyttävät ravinnokseen hiilihydraatteja, etenkin sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja. Muista siis karsia ruokavaliosta runsas sokeri, vehnä, tärkkelys, hiivaa sisältävät elintarvikkeet sekä alkoholi. Syö muutenkin mahdollisimman yksinkertaista, puhdasta ja itse valmistettua ruokaa.

Luonto on antanut meille myös lukuisia rohtoja, joilla voi hillitä hiivan kasvua. Esimerkkeinä mainittakoon greipinsiemenöljy, oreganoöljy, oliivinlehti, valkosipuli, karpalo ja teepuuöljy. Näiden avulla voi ehkäistä tai hoitaa hiivan aiheuttamia oireita.

Oliivinlehti

Oliivinlehdestä tehty uute estää mikro-organismeja, bakteerien, sienien ja hiivojen kasvua. Vaikutus johtuu sen sisältämästä kasvifenoli oleuropeiinista.

Greippiöljy

Greippiöljyn vaikutus suoliston hyvinvointiin on tunnettu jo yli 30 vuotta. Sen tiedetään tehoavan moniin eri bakteereihin ja sieniin.

Oreganoöljy

Oreganokasvin öljyistä noin 70% on fenolisia yhdisteitä, joiden tiedetään estävän bakteerien, hiivojen ja muiden mikrobien kasvua. Oreganoöljyä käytetään elintarviketeollisuudessa estämään ruokaa pilaavien bakteerien ja hiivojen kasvua.

Terveyskaupoissa on saatavana monia näistä rohdoista, sekä myös tehokas yhdistelmävalmiste Iocidin Plus edellä esitellyistä kasvivalmisteista.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image