Tässä avokadosta yksi helppo resepti lisää. Ravut ja avokado sopii maultaan mielestäni loistavasti yhteen. Tästä saat helpon ja hyvän alkuruoan, jonka voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä jääkappiin (silloin tosin kannattaa muistaa että esim. chilin ja valkosipuli maku voimistuu yön aikana jonkin verran). Tämä toimii tosi hyvin myös sellaisenaan ravitsevana välipalana tai maukkaana salaatin täytteenä. Reseptin annosmäärät tässä hiukan suurpiirteiset, koska testaamalla oman makumieltymysten mukaan tulee paras lopputulos!
Jokirapu avokadot
1 pkt/170 g jokiravunpyrstöjä (tai täpläravun) liemessä
2 – 3 pehmeää avokadoa (riippuen koosta)
0,5 – 1 sitruunan mehu
0,5 – 1 tl ruususuolaa
1 – 2 valkosipulinkynsi (maun mukaan)
tuoretta chiliä (esim 1 palko voi olla hyvä määrä, mutta tämäkin riippuu chilin voimakkuudesta)
ripaus mustapippuria
hunajaa tarvittaessa
Halkaise ja koverra avokadot ja säilytä kuoret ehjänä. Muusaa avokadot haarukalla kulhossa, puristetun sitruunamehun kanssa. Älä laita kaikkea sitruunaa heti, jotta seoksesta ei tule vahingossa liian hapanta. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, suola, pippuri ja silputtu chili. Lisää nyt valutetut jokiravunpyrstöt ja tarkista maku ja suolan määrä. Lisää nyt loput sitruunamehusta, jos maku sitä vaatii tai tasapainota happokuutta tai voimakasta chilin makua tarvittaessa esim. juoksevalla hunajalla.
Nostele valmis seos avokadon kuoriin, josta se on kätevä nauttia lusikalla. Tai käytä seosta sellaisenaan esim. salaatin tai vaikka uuniperunan täytteenä.