Tiesitkö, että timjami, piparminttu sekä anisruoho hillitsevät yskää irrottamalla limaa?

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy. Asiantuntijana juttusarjassa toimii fytonomi Birgit Stenroos. 


Se maistuu hyvälle, auttaa yskään nopeasti eikä aiheuta haittavaikutuksia – liian hyvää ollakseen totta? Perinteisissä yskänlääkkeissä on käytetty aineita, jotka saattavat aiheuttaa mm. ummetusta, yskärefleksin liian voimakasta lamaantumista ja värekarvatoiminnan sekä rauhaserityksen lamaantumista. Tästä syystä moni etsii turvallista mutta tehokasta yskänlääkettä. Seuraavaksi tutustumme kotimaiseen Carolus Mixturaan.

Vuosituhansia käytössä olleet ja tieteellisesti tutkitut rohtoyrtit ovat hengitysteiden sairauksien hoidossa ylitse muiden: etenkin kihokin ja lakritsiuutteen haihtuvat öljyt auttavat yskänärsytyksessä. Kun yhdistetään kihokki, piihappo-selluloosageeli ja hengitysteille parhaat yrtit, joilla ei ole keskushermostovaikutuksia, saadaan tehoa turvallisessa muodossa.

Useat kasviyrtit, kuten timjami, piparminttu sekä anisruoho hillitsevät yskänärsytystä limaa irrottamalla. Piidioksidi muodostaa ohuen limakalvoja suojaavan geelin. Mukaan lisätty pieni määrä karmelloosia on luonnonmukainen, kuusesta ja pellavasta valmistettu, kalvoja muodostava selluloosavalmiste.

Lakritsi ja kihokki hillitsevät tulehdusta

Rohtoyrttien yhdistelmä rajoittaa ja sammuttaa tulehduksia, hillitsee yskänärsytystä ja keuhkoputken kouristuksia sekä helpottaa liman irtoamista. Carolus Mixturan sisältämät rohdot tappavat bakteereita, sieniä ja viruksia ja desinfioivat suuta ja nielua. Pienet määrät tuotteessa olevia rohdoksia tehostavat immuunipuolustusta.

Lakritsin ainesosat muodostavat tiiviin limakerroksen hengitysteiden limakalvoille suojaten niitä suun kautta tulevilta tauteja aiheuttavilta mikrobeilta. Lakritsikasvi lievittää yskänärsytystä, irrottaa limaa, lääkitsee tulehduksia ja hengitysteitä sekä ehkäisee tulehduksia estämällä virusten, bakteerien ja sienten kasvua.

Kihokki laukaisee sileälihaskouristuksia ja laajentaa keuhkoputkia. Kihokkivalmisteita on käytetty hengitysteiden sairauksissa kuten astmassa ja kroonisessa keuhkoputkentulehduksessa. Kansanlääkinnässä kihokkia on käytetty vuosituhansia limaa irrottavana ja yskänärsytystä lievittävänä. Kokeellisissa tutkimuksissa on osoitettu, että kihokin tulehduksia rauhoittavat vaikutukset johtuvat todennäköisesti flavonoideista, joita on rohdossa huomattavia määriä. Kihokki- ja timjamiuutteet ehkäisevät keuhkoputken tulehduksia. Niiden eteeriset aineosat pehmittävät yskää ja irrottavat limaa. Rohdokset rauhoittavat myös allergisilla mekanismeilla syntyneitä tulehduksia.

 Rohdot voivat tappaa viruksia

Kasvirohdoilla voidaan vähentää eritteiden sitkeyttä ja lisätä syljen eritystä. Lima pysyy notkeana, mikä vähentää yskimistä ja helpottaa liman poistumista. Lisääntynyt nieleskely helpottaa yskää ja suun limakalvojen kuivuutta. Haihtuvat öljyt pieninä annoksina kiihdyttävät limakalvojen peittosolujen ja keuhkorakkuloiden toimintaa.

Suojaavat rohdot voivat myös vähentää influenssan oireita, tappaa viruksia, rajoittaa influenssaviruksen aiheuttamia kudosvaurioita ja edistää influenssasta toipumista.

Mikstuura on turvallinen valmiste, vaikka pakkauksissa ilmoitetut annossuositukset ylitettäisiin moninkertaisesti. Miellyttävä maku syntyy ilman sokeria lakritsijuuresta tehdystä rohdosta, jota tuotteessa on 10 %. Myös muut rohdokset antavat makua mikstuuralle.

Piparmintun haihtuvat öljyt estävät kouristuksia, helpottavat nenäonteloiden ja rinnan tukkoisuutta, irrottavat limaa ja voivat alentaa kuumetta. Anis laukaisee sileälihasten kouristuksia, etenkin hermostosta johtuvia hengitysteiden kouristuksia. Timjami helpottaa yskää ja keuhkoputken tulehdusta. Laventeliöljy helpottaa vilustumista, astmaa, keuhkoputken tulehdusta, yskää ja nuhaan. Suun ja nielun limakalvojen tulehdusten hoitoon sopiva salviaöljy estää sienten ja virusten kasvua.

Näin nautit Carolus mixturaa:

Akuutin yskän ja hengitysteiden tulehduksen lääkityksessä ensimmäinen vuorokausi on tärkeä. Mikstuuran haihtuvat öljyt vapautuvat tehokkaasti silloin, kun annosta pidetään suussa muutama minuutti. Haihtuvat öljyt vaikuttavat nenäontelossa, nenän sivuonteloissa, kurkussa, äänihuulissa, henkitorvessa ja keuhkoputkissa.

 Tehokas tapa on ottaa mikstuuraa noin ½–2 teelusikallista useita kertoja päivässä aina silloin, kun oireet tuntuvat voimistuvan. Näin saadaan aikaan jatkuvakestoinen rauhoittava vaikutus hengitysteihin.

Carolus mixturaa myyvät asiantuntevat luontaistuotekaupat.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image