Ekologinen lastenhuone – Mitään ei ostettu kaupasta valmiina

Voiko lastenhuoneen sisustaa ekologisesti ja ilman, että ostaa mitään kaupasta valmiina? Se vaatii aikaa, tiedonhakua, kirpputoreja, vaivaa ja tekemistä. Sen voi tehdä vaikka näin:

Tapetoitu. Lastenhuoneen tapetiksi valittiin ekovaatimusten mukaisesti valmistettu Tapettitalon Ritva Kronlundin 70-luvulla suunnittelema mustavalkoinen Lumikide. Jossain vaiheessa lapsi saa itse värittää paperitapetit mieleisekseen.

Maalattu. Iloa ja aurinkoa tuomaan maalattiin kirkkaan keltainen tehosteväri (0270-G85Y).  Maalaamiseen käytettiin ekologista ja hajutonta Uulan Into-sisustusmaalia.

Uusiokäytössä. Lastenhuoneen kaappi oli jo kertaalleen edellisen asunnon kylpyhuonekalusteena, mutta pääsi taas alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa uusien asukkaiden kylpyhuoneremontin alta.

Entrattu. Keltainen seinä sai kaverikseen kolme väripilkkua, kun kirpputorilta löytyneet Eero Aarnion Pirtti-sarjan tuolit maalattiin samalla sävyllä kuin tehosteseinä. Tuolien maalaamiseen käytettiin Uulan Into-kalustemaalia.

Kirpputorilta. Sopivan korkuinen, kaunis pöytä löytyi tori.fi-sivustolta. Yli sata vuotta vanhan pienen pöydän ympärille mahtuu kivasti kolme kaverusta leikkimään.

Rakennettu. Keltaisen talon Matti rakensi ”Koiramäen” sängyn. Sänkyyn kätkeytyy molemmin puolin myös paljon säilytystilaa – ja maja. Sänky maalattiin samalla valkoisella kuin seinät (Into-sisustusmaali, F503 A/1): sävy valittiin Lumikide-tapetin pohjaväristä.

Kierrätetty. Sängyn verhot ommeltiin edellisen asunnon vanhoista verhoista.

Kirppislöytö. Iloisen väriset räsymatot löytyivät kirpputorilta.

 

Roskalavalta. Nukkekoti on roskalavalöytö. Jämäkkärakenteinen nukkekoti saa vähitellen uutta ilmettä: maalia pintaan, laattaa lattiaan ja tapettia seinille. Ilman viimeisteltyäkin sisustusta se on hyvin kelvannut leikkeihin!