Ekologinen lastenhuone – Mitään ei ostettu kaupasta valmiina

Voiko lastenhuoneen sisustaa ekologisesti ja ilman, että ostaa mitään kaupasta valmiina? Se vaatii aikaa, tiedonhakua, kirpputoreja, vaivaa ja tekemistä. Sen voi tehdä vaikka näin:

Tapetoitu. Lastenhuoneen tapetiksi valittiin ekovaatimusten mukaisesti valmistettu Tapettitalon Ritva Kronlundin 70-luvulla suunnittelema mustavalkoinen Lumikide. Jossain vaiheessa lapsi saa itse värittää paperitapetit mieleisekseen.

Maalattu. Iloa ja aurinkoa tuomaan maalattiin kirkkaan keltainen tehosteväri (0270-G85Y).  Maalaamiseen käytettiin ekologista ja hajutonta Uulan Into-sisustusmaalia.

Uusiokäytössä. Lastenhuoneen kaappi oli jo kertaalleen edellisen asunnon kylpyhuonekalusteena, mutta pääsi taas alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa uusien asukkaiden kylpyhuoneremontin alta.

Entrattu. Keltainen seinä sai kaverikseen kolme väripilkkua, kun kirpputorilta löytyneet Eero Aarnion Pirtti-sarjan tuolit maalattiin samalla sävyllä kuin tehosteseinä. Tuolien maalaamiseen käytettiin Uulan Into-kalustemaalia.

Kirpputorilta. Sopivan korkuinen, kaunis pöytä löytyi tori.fi-sivustolta. Yli sata vuotta vanhan pienen pöydän ympärille mahtuu kivasti kolme kaverusta leikkimään.

Rakennettu. Keltaisen talon Matti rakensi ”Koiramäen” sängyn. Sänkyyn kätkeytyy molemmin puolin myös paljon säilytystilaa – ja maja. Sänky maalattiin samalla valkoisella kuin seinät (Into-sisustusmaali, F503 A/1): sävy valittiin Lumikide-tapetin pohjaväristä.

Kierrätetty. Sängyn verhot ommeltiin edellisen asunnon vanhoista verhoista.

Kirppislöytö. Iloisen väriset räsymatot löytyivät kirpputorilta.

 

Roskalavalta. Nukkekoti on roskalavalöytö. Jämäkkärakenteinen nukkekoti saa vähitellen uutta ilmettä: maalia pintaan, laattaa lattiaan ja tapettia seinille. Ilman viimeisteltyäkin sisustusta se on hyvin kelvannut leikkeihin!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image