Puhdistava kevät: Askel 4 – Mielen paasto

Monelle omasta kehosta huolehtiminen alkaa olla jo itsestäänselvyys. On hyvä, että huomiota kiinnitetään puhtaaseen ravintoon ja ihon hellimiseen luomutuotteilla, mutta usein kaiken tämän jalkoihin jää ehkä tärkein puhdistettava paikka – oma mieli.

Mikään ei ole yhtä tärkeää, kuin päässäsi pyörivät asiat, sillä ne vaikuttavat kaikkeen hyvinvointiisi.

Kehon lisäksi onkin yhtä tärkeää paastota myös omaa mieltä. Se on jatkuvan hälyn kohteena, kun ajatuksista kilpailevat ihmiset, internet, Facebook, puhelin ja televisio. Lisäksi tilaa vievät menneisyyden luurangot sekä tulevaisuuden pelot. Mielen roskakori alkaa täyttyä ja tulvia yli. Käsittelemättämät negatiiviset tunteet, stressi ja huolet ohjaavat pitkälti myös kehomme hyvinvointia:  hormonitoimintamme kautta ne vaikuttavat esimerkiksi ruoansulatuksen toimivuuteen.

Meditaatio ja mietiskely ovat parhain tapa imuroida turhat pölyt pois ajatuksistamme. Meditoidessa valaiset sisältäsi löytyvät roskat ja lakaiset ne itsestäsi pois. Voit katsoa pelkoa, suuttumusta, katkeruutta tai vihaa silmästä silmään ja nähdä nämä tunteet sellaisena kuin ne ovat: vain ajatuksia, jotka syntyvät, kunnes lakkaavat olemasta. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, sinä et ole mitä ajattelet. Olet jotakin syvempää, mikä löytyy ajatuksien alta. Tunnusta negatiiviset tunteet sellaisina kuin ne ovat, ohimenevinä ilmiöinä, joihin sinun ei tarvitse alistua. Meditoi tilalle tyyneyttä ja sydämen tarkkaavuutta, jolloin tiedostat läsnäolevan hetken sekoittamatta siihen omia tunteita ja mielipiteitä.

Jokaiselle löytyy oma tapa meditoida. Sinun ei tarvitse istua hiljaisuudessa, yhdessä ja samassa asennossa tuntikausia, jos et näin halua. Voit esimerkiksi mietiskellä rauhoittavan musiikin säestämänä. Jos yksin meditoiminen tuntuu ajatuksena hankalalta, hanki meditointicd rauhoittumisen tueksi tai mene ohjattuun meditaatioryhmään. Jos ajatus meinaa meditoidessa karata, keskity laskemalla hengityksiäsi, tai mieti jotakin luonnonelementtiä, kuten maata, vettä, tulta tai ilmaa. Jos et ole istujatyyppiä, harjoita kävelymeditaatiota: kävele kuin kissa, pehmeästi ja ylväästi, keskittyen jokaiseen askeleeseen, katse alaviistoon, noin puolentoista metrin päähän suunnattuna.

Myös jooga auttaa pääsemään meditatiiviseen tilaan. Samalla kun keho venyy, saattavat sisäiset lukkosi avautua. Ei ole ollenkaan harvinaista nähdä itkua tai naurua joogatunnilla, kun tunteet alkavat yllättäen purkautua.

Meditoimisen lisäksi kiinnitä huomiota muihin elämässäsi turhaa hälyä aiheuttaviin asioihin. Voisitko olla viikonlopun avaamatta televisiota? Voisitko viettää viikon Facebook-paaston, tai jopa internetpaaston? Paastoa voi venyttää kaikkeen voimavarojasi imeviin asioihin: voit esimerkiksi paastota shoppailusta, nalkuttamisesta tai juoruamisesta.

Anna siis aivojesi ja mielesi levätä, ne ovat ansainneet paastonsa. Saat ajatuksiisi lisää tilaa ja happea, sekä tyyneyttä. Kokeile, kuinka parantava vaikutus löytyykin suoraan sinusta itsestäsi.

Lue myös:
Puhdistava kevät: Askel 1
Puhdistava kevät: Askel 2 – Hyvä ruoka, puhtaampi keho
Puhdistava kevät: Askel 3 – Helli ihoasi

Lue lisää:
Tae Hye: Suomalainen Zen-opas. Basam Books 2009.

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image