Mitä on kundaliinijooga?

Virtaavia, meditatiivisia liikkeitä. Sydäntä helliviä mantroja, mielikuvaharjoituksia ja pehmeää rentoutumista.

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Sen tavoitteena on lisätä itsetuntemusta sekä kosketusta omiin voimavaroihin. Kundaliinijooga auttaa selviytymään paremmin arjen askareissa, työelämässä sekä henkilökohtaisissa suhteissa. Itsensä tietoinen tunteminen luo pysyvää onnellisuutta, kestävää rauhallisuutta ja ymmärrystä elämää kohtaan.

Kundaliinijooga ei ehkä sovellu ihmiselle, joka lähtee joogasalille treenaamaan vartaloansa, vaan ihmiselle, joka etsii harjoituksesta henkisyyttä ja yhteyttä omaan itseensä. Kundaliinijoogassa palataan lähelle joogan filosofiaa, itsensä kehittämiseen. Tämä joogan idea on saattanut unohtua kuntokeskusten vartalon ulkonäköä palvovilla joogatunneilla.

Toki kundaliinijoogatunnit sisältävät myös paljon fyysisiä harjoituksia. Niiden lisäksi tunnit perustuvat hengitykseen, mantroihin eli ääniharjoitteisiin, mudriin eli käsien asentoihin, bandhoihin eli vartalon lukkoihin, meditaatioon, visualisointiin ja rentoutumiseen. Välillä levätään ja mietiskellään. Tunneilla ollaan silmät kiinni ja nautitaan meditatiivisista ja virtaavista liikkeistä.

Kundaliinijoogan voima on kokemuksessa. Lajia voi harrastaa yhä useammassa paikassa Suomessa, sillä uusia kundaliinijoogaopettajia koulutetaan jo neljännessä vuosikurssissa. Tästä joogalajista kiinnostuneen kannattaa myös hankkia ihastuttava kundaliinijoogakirja, Voiman tie. Kirja loistava opus kundaliinijoogan maailmaan. Se on myös paljon muuta: sivu sivulta hyvää oloa ja joogista elämäntapaa. Liikkeiden lisäksi se syventyy muun muassa hengitykseen, meditaatioon sekä stressinpoistoon ja rentoutumiseen. Kauniisti kuvitettu kirja kelpaa pelkästään myös iltalukemiseksi, jos itse liikkeet eivät kiinnostaisikaan.

Khalsa Inderjit Kaur: Voiman tie – kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin mukaan, Tammi 2009

 

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image