Mitä on kundaliinijooga?

Virtaavia, meditatiivisia liikkeitä. Sydäntä helliviä mantroja, mielikuvaharjoituksia ja pehmeää rentoutumista.

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Sen tavoitteena on lisätä itsetuntemusta sekä kosketusta omiin voimavaroihin. Kundaliinijooga auttaa selviytymään paremmin arjen askareissa, työelämässä sekä henkilökohtaisissa suhteissa. Itsensä tietoinen tunteminen luo pysyvää onnellisuutta, kestävää rauhallisuutta ja ymmärrystä elämää kohtaan.

Kundaliinijooga ei ehkä sovellu ihmiselle, joka lähtee joogasalille treenaamaan vartaloansa, vaan ihmiselle, joka etsii harjoituksesta henkisyyttä ja yhteyttä omaan itseensä. Kundaliinijoogassa palataan lähelle joogan filosofiaa, itsensä kehittämiseen. Tämä joogan idea on saattanut unohtua kuntokeskusten vartalon ulkonäköä palvovilla joogatunneilla.

Toki kundaliinijoogatunnit sisältävät myös paljon fyysisiä harjoituksia. Niiden lisäksi tunnit perustuvat hengitykseen, mantroihin eli ääniharjoitteisiin, mudriin eli käsien asentoihin, bandhoihin eli vartalon lukkoihin, meditaatioon, visualisointiin ja rentoutumiseen. Välillä levätään ja mietiskellään. Tunneilla ollaan silmät kiinni ja nautitaan meditatiivisista ja virtaavista liikkeistä.

Kundaliinijoogan voima on kokemuksessa. Lajia voi harrastaa yhä useammassa paikassa Suomessa, sillä uusia kundaliinijoogaopettajia koulutetaan jo neljännessä vuosikurssissa. Tästä joogalajista kiinnostuneen kannattaa myös hankkia ihastuttava kundaliinijoogakirja, Voiman tie. Kirja loistava opus kundaliinijoogan maailmaan. Se on myös paljon muuta: sivu sivulta hyvää oloa ja joogista elämäntapaa. Liikkeiden lisäksi se syventyy muun muassa hengitykseen, meditaatioon sekä stressinpoistoon ja rentoutumiseen. Kauniisti kuvitettu kirja kelpaa pelkästään myös iltalukemiseksi, jos itse liikkeet eivät kiinnostaisikaan.

Khalsa Inderjit Kaur: Voiman tie – kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin mukaan, Tammi 2009

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image