Kissan kuusi zen-oppituntia

Meillä on neljä kissaa, kolme poikaa ja yksi tyttö. Kaikki ovat eri rotuisia: Esko on jättimäinen Maine Coon, Niitze on luonteikas Ragdoll, Miska on herkkä Venäjän sininen ja tuo ainoa tyttö Taika on zeniläinen Norjalainen metsäkissa.

 

Taika on opettanut myös meille zeniläisiä taitojaan:

Ensimmäinen oppitunti: ÄLÄ ANNA PELON VALLATA MIELTÄSI

Ainoa tyttö on vähän jäänyt poikien jalkoihin. Pojat leikkivät rajummin ja tekevät väijytyksiä ymmärtämättä kaunokaisen sielunmaisemaa. Mutta Taika ei pelkää. Se ei ota hyökkäyksiä itseensä. Se puolustautuu, muttei hyökkää – koskaan. Väijytyksen kohteenakin se arvioi kulkuväylät rennosti.

Toinen oppitunti: ELÄMÄSTÄ NAUTTIMINEN EI EDELLYTÄ MUIDEN HYVÄKSYNTÄÄ

Taika ei pahoita mieltään, vaikka sitä ei hyväksytä ”yhdeksi jätkistä”. Se kulkee omia polkujaan mahdollisuuksien mukaan. Ottaa omaa aikaa. Nauttii elämästä.

Kolmas oppitunti: ELÄ TUNTEELLA

Pörröinen kaunokainen elää tunteella. Joskus se viihtyy pitkiä aikoja vaatekaapin perällä. Toisinaan se kiipeää hellyydenpuuskassa housuja pitkin syliin. Se nuolee iltapuhteeksi tukan puhtaaksi, nukkuu päällä ja tarttuu peittoon kuin takiainen.

Neljäs oppitunti: AUTA PYYTEETTÖMÄSTI

Taika aistii ihmisistä pahan mielen tai sairauden ja on aina valmis auttamaan. Taika nuolee, kehrää tai painautuu parantavasti kylkeen. Pörröläisestä huokuu onnellisuus ja tyytyväisyys, kun se voi tuoda iloa ihmisille.

Viides oppitunti: ANNA ELÄMÄN EDETÄ OMALLA PAINOLLAAN, FLOW’SSA

Taika ei rynni, kerjää tai taistele. Se on oppinut odottamaan ja nöyrtymään, mutta samalla se on huomannut, ettei silti jää mistään paitsi. Siinä missä muut kissat vouhottavat ovelle tai vauhkoavat ruokakupilla, Taika säästää energiaansa. Ja näin se myös säilyttää ”kaikki on jo tässä” -mielentilan. Se elää flow’ssa.

Kuudes oppitunti: SUHTAUDU ELÄMÄÄN POSITIIVISELLA MIELELLÄ – KAIKESTA HUOLIMATTA

Ja se positiivisuus! Taika on aina niin positiivinen. Vaikka joutuu jonottamaan. Vaikka joutuu luovimaan kulkureiteissä. Vaikka joutuu poikien rajujen leikkien temmellykseen. Vaikka unohtuu joskus kaappiin. Vaikka ulko-ovi sulkeutuu nenän edestä. Jos joku tietää, miltä näyttää hymyilevä kissa, tietää miltä Zen-Taika näyttää.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image