Tämä on maailman parasta hissimusiikkia

SlowHill on Vellu Maurolan (DJ Slow) ja Tapani Rinteen (Rinneradio)  yhteisprojekti, jonka tavoite on hidastaa ja viihdyttää tässä hetkessä. Vellu Maurola kertoo meille Slowhillin taustoista.

Millainen on Slowhillin tarina?

”SlowHill syntyi kun lopetin Pepe Deluxé nimisessä bändissä. Tarvitsin Pepe Deluxén hektisyyden tilalle jotain rauhoittavaa tunnelmaa. Olimme tehneet Tapani Rinteen (sax) kanssa jo aikaisemminkin yhteistyötä mm. RinneRadion kanssa ja päätimmeperustaa bändin nimeltä SlowHill. Nimestähän ei ole epäselvää mistä se tulee : )”

Miten Slowhillin musiikki syntyy?

”Meillä on muutamia eri metodeja, miten teemme musiikkimme. Joko niin, että kehittelen jonkinlaisen perusmoodin studiolla ja annan sen Tapanille melodian kirjoittamista varten. Sen jälkeen jatkokäsittelen materiaalia taas studiolla ja muokkaan siitä meidän näköistä materiaalia. Tai sitten Tapanilla on jonkinlainen melodia-ajatus joka nauhoitetaan studiolla muistiin. Ja sen päälle alan sitten tuottamaan SlowHill tyyppistä äänimateriaalia.”

Olette julkaisseet kolme albumia, antaisitko jokaisesta lyhyen luonnehdinnan?

1. Finndisc (Blue Note, 2002) oli meidän ensimmäinen albumi ja perustui ideaan,
jossa samplasimme vanhoja kotimaisia EMI:n jazz levytyksiä.
2. Fennika (Plastinka, 2005) edustaa kotimaista elektronista cocktail-loungea.
3. Muzak (Universal Music, 2010) on maailman parasta hissimusiikkia. Rohkea nimivalinta johtuu siitä, että emme todellakaan häpeile olla taustamusiikkiyhtye.

Mistä löysitte hienon metsän Muzakin kansikuvia varten?

”Tämä oli valokuvaaja Minna Annolan loistokas löytö. Helsingin Kaupungin omistamalta Haltialan tilalta löytyy sellainen koskematon aarnimetsä, johon päädyimme kuvaamaan Muzak-albumin kansikuvat. Siellä sitten kuvasimme koko päivän valkoiset puvut päällä ja Harri Koskisen suunittelema uniikki lasiteos mukana. Tuo taideteos muuten painaa ainakin 20 kg ja maksaa ainakin 20 000 euroa. Saimme sen lainaksi keräilijältä.”

Muzakin nettibiossa on Sam Inkisen hieno kirjoitus Zeitgeist and Slow Life. Mikä on mielestäsi Slowhillin anti tälle ajalle?

”SlowHill on tullut tänne hidastamaan ja viihdyttämään vaan ei kiihdyttämään. Haluamme tarjota parasta mahdollista illalliskutsujen taustamusiikkia. Ja samalla taltioida kotimaista ajankuvaa elektronisakustisen musiikin keinoin. Uskon, että SlowHillin yksi valtti on nimenomaan olla epätrendikäs, yllättävä mutta turvallinen ja miellyttävä kokonaisuus, joka saa kuulijan arvostamaan omaa hetkeään. Ja nimenomaan tätä hetkeä.”

www.slowhill.com

www.myspace.com/SlowHill

Vellu Maurola ja Tapani Rinne

Lue myös artikkeli Dj Slow: Luonto on paras Full HD -elämys

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image