CD – Deepthi: Valoa

19,90  (sis. alv)

DEEPTHI ♥ Mantramusiikkia Pohjolan Valosta ja Mystisyydestä.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): valoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

DEEPTHI ♥ Mantramusiikkia Pohjolan Valosta ja Mystisyydestä.

Deepthi (Kirsi Ranto) on julkaissut seitsemän vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia. Suomenkielistä mantramusiikkia sisältävä Valoa-levy julkaistiin 9.2.2019 Helsingin Finlandia-talossa. 

Deepthi on ensimmäinen suomalainen artisti, joka laulaa omalla äidinkielellään mantroja pohjolalaisjuurien sävyttämänä. Mantralaulut kumpuavat meidän omasta historiastamme, pohjoisen valosta ja mystisyydestä. Kiehtovia yhtymäkohtia on myös oman kansalliseepoksemme Kalevalan tunnelmaan ja taikaan.

Perinteistä mantramusiikkia lauletaan yleensä sanskritin kielellä ja sitä leimaa vahva antaumuksellisuus sekä henkiseen yhteyteen antautuminen. Mantramusiikin tarkoitus on rauhoittaa, kohottaa mieltä ja puhdistaa ihmistä sisäisesti.

Levyn ja uudenlaisen musiikkityylin syntymisen taustalla on Deepthin henkilökohtainen kasvumatka suomalaisesta iskelmä- ja tangolaulajasta antaumuksellisen, sisäiseen hiljaisuuteen virittävän musiikin tulkitsijaksi. Deepthin musiikissa erikoisuutena on nimenomaan suomenkieliset mantrat, jotka kuulostavat vuorotellen kuin hoivaavalta syliltä ja alkukantaisilta kutsuhuudoilta saatellen kuulijan omaan sisäiseen maailmaansa.

Vuonna 2012 Deepthin elämässä alkoi tapahtumaketju, joka johti hetkellisesti myös äänen menetykseen. Se sysäsi hänet tutkimaan entistä syvällisemmin äänen ja musiikin syvempiä vaikutuksia, ja ymmärtämään äänen merkitystä osana ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tänä päivänä Deepthin ääni soi jälleen – kauniimpana ja herkempänä kuin koskaan. Avain tervehtymiseen on ollut nimenomaan hiljentyminen omien sisäisten voimavarojen äärelle. Kiinteästi läsnä ovat olleet mantramusiikki, meditaatio, yhteys luontoon ja henkiset harjoitukset.

”Uskon, että kun ihminen laulaa omalla äidinkielellään mantroja, se puhuttelee häntä vieläkin syvemmin. Otimme levylle mukaan suomenkielisiä sanoja ja lauseita, joita laulamalla ja joihin keskittymällä kuulija pääsee helposti sukeltamaan sisäiseen maailmaansa. Sanat jäävät alitajuntaan sisäisiksi voimasanoiksi ja -lauseiksi”, kuvailee Deepthi.

Deepthin musiikki voidaan nähdä myös osana ripeästi nousevaa musiikki-ilmiötä ja globaalia Slow Music Movement:ia, jossa korostuu ihmisten ja ympäristön hyvinvointi, yhteisöllisyys ja rauha.

KAPPALEET

1. Loitsu
2. Valoa
3. Marian rukous
4. Äiti Maa
5. Louhen laulu
6. Keijutanssi
7. Tulen synty
8. Rauhaa
9. Lokaha-mantra
10. Sydämeni valo
11. Polaris

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “CD – Deepthi: Valoa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tätä sivustoa suojaa: reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.