Kevät on jokavuotinen lupaus uudesta sadosta ravinnetiheää ja herkullista villiyrttisatoa. Satoa, joka on ilmaista ja meidän kaikkien kerättävissä, luonnon kunnioitusta vastaan – jokamiehenoikeuksien nojalla, koko maassa Itä-Helsingistä Ivaloon. Koen merkitykselliseksi kannustaa ihmisiä … Lue lisää
Avainsana: Villiyrttikeittokirja
Nauti luonnon villeistä antimista vuoden ympäri – Ota kesän kypsyttämät herkut talteen talveksi
Huomasitko, kuinka kauniina kasvien ja puiden silmut puhkesivat auki keväällä? Kuinka vaaleanvihreät lehdet kehittyivät pyhässä auringon valossa, yhteistyössä oman ympäristönsä kanssa. Kaikessa rauhassa kasvit, puut ja pensaat olivat tehneet mittavan pohjatyön, puhjetakseen … Lue lisää
Eksyvä löytää – metsäretki ja kallioimarteella maustettu korvasienimuhennos
Näinä aikoina moni meistä skannaa ja puntaroi nykyistä elämäntilannettaan suhteessa maailman tapahtumiin. Hyvä näin, sillä nyt jos koskaan on täydellinen aika muutoksiin. Niihin muutoksiin jotka ovat ehkä jo kuplivat sisällämme mutta joihin … Lue lisää
Rauhallinen hetki luonnossa auttaa tuntemaan, että kaikki on tänäänkin hyvin – Sami Tallbergin villiyrttisalaatti on ylistys kiitollisuudelle
Kun hyväksymme kunkin päivän sellaisena kuin se meille näyttäytyy, on helpompi olla onnellinen ja tuntea että kaikki on hyvin, koko ajan. Kun sallimme itsellemme tämän tunteen, onni heijastuu monesta asiasta: auringonnoususta, hitaasta … Lue lisää
Luonnon kauneus ja herkkyys vapauttivat palkitun keittiömestarin kiireestä ja kontrollista – Villiyrtit auttoivat löytämään tasapainon
Sami Tallberg on palkittu keittiömestari, jonka erikoisalaa ovat villiyrtit, -sienet ja muut superterveelliset ainekset. Tallberg on erikoistunut biohakkerille sopivaan ravinnetiheään, puhtaaseen ruokaan. Maailmaa kiertänyt ruokavisionääri tunnetaan myös villiruoka-aiheisista kirjoistaan ja ainutlaatuisista villiyrttikursseistaan. … Lue lisää
Suomalainen metsä on täynnä villejä herkkuja – Kerää nyt talteen nämä alkukesän voimakasvit
Teksti: Virpi Raipala-Cormier on Frantsilan Luomuyrttitilan perustaja, yrttien ja luontaishoitojen kouluttaja ja Frantsilan tuotekehitysvastaava sekä meditaatio- ja joogaopettaja. Kevät on villin kokin kulta-aikaa, koska minne ikinä luonnossa menetkin, kaikkialla näkyy ruokaa. Marjojen … Lue lisää