Miksi tuntuu niin pahalta, vaikka kaikki on periaatteessa ihan hyvin?

Olo voi olla surkea, vaikka elämässä mikään ei ole erityisen pielessä. Kokemusta voi olla vaikea jäsentää ja pukea sanoiksi, mutta sisimmässä tuntuu siltä, että jokin on huonosti ja ikään kuin hiertää. Usein tilanteeseen liittyy myös kokemus siitä, että kaipaisimme enemmän huomiota, arvostusta ja rakkautta. Psykologi Meg Arroll kirjoittaa tästä kiinnostavasta ilmiöstä kirjassaan Pienet traumat – Henkisten haavojen suuret vaikutukset (Bazar 2024).

Tarvehierarkian näkökulmasta elämän pitäisi olla reilassa, kun on katto pään päällä, ruokaa pöydässä, mukava perhe, ihan ookoo työpaikka ja ihania ystäviä. Mutta entä jos ei yhtään tunnu siltä?

Lapsuuden, nuoruuden ja aikuisuuden ihmissuhteissa sekä muissa elämän myllerryksissä me kaikki saamme kolhuja ja haavoja, jotka nakertavat hyvinvointiamme. Moni tuntee pikku hiljaa luisuvansa kohti uupumusta, ahdistusta ja huonoa itsetuntoa. Näitä merkkejä ei kannata ohittaa, sillä jos asiaan ei puutu, tuloksena voi olla monenlaisia mielen ja kehon ongelmia.

Arrollin mielestä jokaisen kannattaisi opetella tunnistamaan omat haavansa ja kolhunsa, koska vain ymmärtämällä oman pienten traumojen ainutlaatuisen yhdistelmän ja sen vaikutuksen on mahdollista kääntää elämässä uusi sivu ja kirjoittaa itse oma tarinansa.

Kirjassa Pienet traumat – Henkisten haavojen suuret vaikutukset psykologi Meg Arroll auttaa tunnistamaan omia henkisiä haavojamme, huomaamaan niiden oireita sekä vahvistamaan kykyä selviytyä vaikeuksista ja vastoinkäymisistä oppimamme avulla.

Löydät kirjan Hidasta elämää -verkkopuodista TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image