8 hyvää syytä meditoida päivittäin – 5 minuuttia päivässä riittää

Tiesitkö nämä meditoinnin 8 hyötyä?

Meditoinnilla on lukuisia tieteellisesti todistettuja hyötyjä, jotka sinäkin voit saavuttaa. Aloita lyhyestä harjoituksesta – kehitä mieltäsi ja lisää hyvinvointia!

Lyhytkin meditaatioharjoutus säännöllisesti auttaa sinua rakentamaan lisää hyvinvointia arkeesi. Nämä 8 tieteellisesti todistettua hyötyä sinäkin voit saada arkeesi.

Mitä hyötyjä meditoinnista sitten on?

1. Meditointi vahvistaa positiivisia tunteita. Kun arki on harmaata, pienellä panostuksella saat aikaan ison eron voinnissasi!

2. Paranna vastustuskykyä meditoimalla! Kyllä vain – meditaation avulla voit jopa parantaa vastustuskykyä. Stressitasojen laskiessa vastustuskykykin paranee.

3.  Meditointi on helppo keino vähentää ahdistusta. Ahdistus on tuttu tunne meille kaikille. Meditointi on yksinkertainen ja helppo tapa tehdä hyvää mielenterveydelle. Keskittymällä hengitykseen ja nykyhetkeen saat pysäytettyä ahdistavia ajatuskierteitä ja ahdistus vähenee.

4. Selviydyt paremmin arjen haasteista! Meditoinnilla voit parantaa stressinsietokykyä ja psyykkisestä stressistä palautumista sekä keskittymiskykyä! Kun harjoittelet keskittymistä, opit suuntaamaan huomiosi yhteen asiaan kerrallaan.

5. Kun tunteet kuohuvat, meditointi voi auttaa – meditointi auttaa tunteiden säätelyssä.  Melko yksinkertainen tapa rauhoittaa mieltä ja käsitellä tunteita! Keskittäessäsi huomiosi yhteen asiaan, kuten hengitykseen, tunnekuohu rahoittuu automaattisesti.

6. Meditointi vähentää negatiivisiksi koettuja tunteita. Esimerkiksi vihamielisyyden, masennuksen, väsymyksen ja jännittyneisyyden tunteet helpottavat meditoinnilla. Meditoidessa voit antaa vaikeiden ajatusten olla ja keskittyä nykyhetkeen. Voit myös saada uusia näkökulmia tuntemuksiisi, kun tarkkailet niitä hieman eri kulmasta.

7. Onko luovuus hukassa? Meditointi vaikuttaa tutkitusti positiivisesti luovuuteen ja tarkkaavuuteen. Meditaatioharjoitus sopiikin mainosti ennen luovaan työhön ryhtymistä. Ota hetki aikaa itsellesi ennen kynään tai pensseliin tarttumista. Kun rikotaan tavanomainen ajatuskehä, voi mieleen pulpahdella jotain uutta ja inspiroivaa!

8. Meditointi on myös yhteydessä työtyytyväisyyteen ja työssä selviytymiseen. Kun opit keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, työ ei tunnu enää yhtä kaaottiselta. Voitkin katsoa tilanteita ulkopuolisen silmin, saat uusia näkökulmia. Voit myös oppia ymmärtämään itseäsi työntekijänä paremmin.

 

Sinäkin voit saavuttaa nämä meditoinnin hyödyt. Jokaisen kokemus on yksilöllinen, ja vain kokeilemalla voit selvittää, millaisia hyötyjä sinä koet.

5 minuuttia päivässä riittää. Löydä uusi päivän paras hetki!

Aloita meditointi Hetki itselle -meditaatiopankin avulla.

Hidasta elämää -median rauhoittava Hetki itselle -äänipalvelu on luotu rakkaudella kaikille unettomille, levottomille, huolestuneille, stressaantuneille, kiireisille, ahdistuneille, tunteiden kanssa kamppaileville sekä levollisuutta, keveyttä, rentoutusta ja rauhoittumista kaipaaville.

Palvelu sisältää yli 100 meditaatiota, joista löydät omat suosikkisi. 💛

Tutustu palveluun TÄÄLLÄ

Lähteet:

Terveyskirjasto

Duodecim

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image